Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Σύλλογος Διδασκόντων του Δ.Σ. Παληού – Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δ.Σ. Παληού ομόφωνα προβαίνει στο εξής ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας:

Εδώ και πολλά χρόνια είχε επισημανθεί στη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας το μεγάλο πρόβλημα που αφορά την έλλειψη χώρου ως προς  τη στέγαση των μαθητών του σχολείου μας. Κατά καιρούς έγιναν διάφορες παρεμβάσεις που ποτέ δεν έδωσαν ριζική λύση. Τα τελευταία τρία χρόνια οι επισημάνσεις αυτές έγιναν πιο συχνές και επίμονες τόσο μέσω της Διοίκησης του Σχολείου, όσο και μέσω της Δ/νσης Π.Ε. Καβάλας  και του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου. Οι διαβεβαιώσεις της Διοίκησης ότι για το πρόβλημα μεριμνά και θα το επιλύσει μέσω της μετακίνησης του Νηπιαγωγείου ήταν πολλές,  από πολλούς και σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας του Δήμου. Φτάσαμε λοιπόν στη φετινή σχολική χρονιά που το σχολείο θα λειτουργήσει σαν 12/θεσιο ενώ δεν υπάρχει δωδέκατη αίθουσα διδασκαλίας. Οι υποσχέσεις ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα συνεχίστηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Έτσι φτάσαμε στις αρχές του καλοκαιριού οπότε μας ανακοίνωσαν ότι τελικά δεν προλαβαίνουν να κάνουν τη μετακίνηση μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποφασίσει ο Σύλλογος Διδασκόντων να παραχωρήσει την αίθουσά του προκειμένου να μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας, που και αυτή σημειωτέον  ήταν στο παρελθόν αποθήκη με ότι αυτό σημαίνει για την καταλληλότητά της.  Όλες οι υπόλοιπες λύσεις που εξετάστηκαν θα δημιουργούσαν μεγαλύτερα προβλήματα σε μαθητές και γονείς. Να επισημάνουμε όμως ότι προς το συμφέρον των μαθητών είναι να έχουν αξιοπρεπείς αίθουσες διδασκαλίας και ξεκούραστους εκπαιδευτικούς και με αυτή τη λύση ανάγκης τίποτε από τα δύο δεν εξασφαλίζεται. Φυσικά, ως είθισται, ενώ οι υποσχέσεις των διοικούντων τον Δήμο είχαν  πατεράδες πολλούς η ανάληψη ευθύνης έμεινε ορφανή!

Από τη νέα Διοίκηση του Δήμου, στην οποία και ευχόμαστε μια επιτυχημένη και δημιουργική θητεία, ζητούμε να δώσει λύση το συντομότερο δυνατό προς όφελος του συνόλου της σχολικής μας κοινότητας.

                                                                                        Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δ.Σ. Παληού

 

Print Friendly, PDF & Email