Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών                                                                                                         pame_logo_4

pame_logo_2
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Βρώμικα παιχνίδια εξουσίας

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν»…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός βρώμικου αλισβερισιού. Με αφορμή τη διαδικασία ψηφοφορίας από τους συλλόγους διδασκόντων για την επιλογή νέων διευθυντών των σχολικών μονάδων έχει αρχίσει μια συνεχής διαδικασία δούναι και λαβείν.

Όλοι όσοι για δεκαετίες ολόκληρες χρησιμοποιούσαν τη διαδικασία επιλογής διευθυντών ως χρυσή ευκαιρία για την προώθηση των παραταξιακών τους συμφερόντων και μόνο, συνεχίζουν απτόητοι το δολερό τους έργο.  Δυστυχώς όλα όσα τραβήξαμε και συνεχίζουμε να τραβάμε δεν  στάθηκαν ικανά να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης αλλά και τη νοοτροπία τους.

Ενώ είναι αποδεκτό από όλους ότι αυτό που προέχει για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων που εμφανίζονται συνεχώς μπροστά μας ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, είναι η ομοψυχία ,το καλό συναδελφικό κλίμα και η κοινή δράση όλων μας, δε λένε να αλλάξουν συμπεριφορά. Τα τηλεφωνήματα και οι προσωπικές συναντήσεις με υποψήφιους, με πιθανούς υποψήφιους, αλλά ακόμα και με ανυποψίαστους συναδέλφους που δεν είχαν καμιά πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα, συνοδευόμενες πάντα με τα ανάλογα προεκλογικά θα, θα, θα…, δίνουν και παίρνουν. Δυστυχώς, μπροστά στο κέρδος ορισμένων ψήφων  ενόψει των εκλογών της 11 Ιούνη σπέρνουν ανέμους χωρίς να νοιάζονται ότι αύριο θα θερίζουμε θύελλες.

Πρέπει όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων να διαφυλάξουν ως κόρη  οφθαλμού το καλό συναδελφικό κλίμα μέσα στα σχολεία μας. Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας πράξει αναλόγως με το τι του λέει το μυαλό του, η καρδιά του και η συνείδησή του.

 

Ποιμενίδης Βασίλης

Εκλεγμένος εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Καβάλας

Print Friendly, PDF & Email