Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

 

2016_10_04_era.

STOP στην ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ-Ανοιχτά σχολεία για όλα τα παιδιά

Σε ξενοφοβικό δρόμο οι σύλλογοι Γονέων –Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου, Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης

 2016_09_22_era

Δ.Σ. Γκράβας

Η χώρα μας υποδέχτηκε  ένα τεράστιο κύμα μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών λόγω των ιμπεριαλιστικών πολύχρονων πολέμων.

Η ελληνική πολιτεία τελευταία,   υποστηρίζει με κάθε τρόπο ιδιαίτερα τους πρόσφυγες πολέμου όπως και η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική πλειοψηφία της, έχει αγκαλιάσει τόσο τους κατατρεγμένους πρόσφυγες όσο και τα ανυπεράσπιστα πολλές φορές ασυνόδευτα παιδιά τους.

Δυστυχώς όμως παρατηρούνται τοπικά, σποραδικά  ανά την επικράτεια της χώρας και ξενοφοβικά, ρατσιστικά κρούσματα τα οποία κηλιδώνουν τη συνολική  εικόνα προσφοράς και αλληλεγγύης όλων μας.

Ένα τέτοιο πρόσφατο λυπηρό φαινόμενο αποτελεί και το έγγραφο των  συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Παλαιοκάστρου και 5ου Δ.Σ. Ωραιοκάστρου ,Θεσσαλονίκης στις 7/9/16 και 8/9 /16  που απειλούν με κατάληψη των δημόσιων σχολείων εάν παρακολουθήσουν μαθήματα τα μικρά προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα. Είναι επίσης απαράδεκτη και καταδικαστέα η δημόσια εμπρηστική δήλωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου  που παρακινεί τους δημότες του προς εκδηλώσεις βίας.

Οι Εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Π.Ε. καταγγέλουμε την απόφαση των παραπάνω συλλόγων και κηδεμόνων και πρώτιστα του Δημάρχου ως ρατσιστική , ξενοφοβική που αντίκειται στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ως εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε συχνά ανάμεσα στην καχυποψία των ξενοφοβικών συμπατριωτών μας και στην καχυποψία των προσφύγων, γι αυτό καλούμε πρώτιστα όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς και προπαντός τους μαθητές να αναλάβουν δράσεις στήριξης των προσφύγων και μεταναστών μέσα στα σχολεία αλλά κι εθελοντικά όπου μπορούν κι έξω απ αυτά μέσα στην κοινωνία. Οφείλουμε όλοι εμείς που ως λαός βιώσαμε και βιώνουμε την προσφυγιά και ξενιτιά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους κατατρεγμένους και θαλασσοπνιγμένους από τους πολέμους και τη φτώχεια.

Παλεύουμε για σχολεία ανοιχτά για όλους και χωρίς προαπαιτούμενα, για μια εκπαίδευση χωρίς κατηγοριοποιήσεις, ομαδοποιήσεις, κοινωνικούς αποκλεισμούς, εθνικές προκαταλήψεις που συχνά οδηγούν στις κοινωνικές διακρίσεις.

Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα χωράει ΟΛΑ τα παιδιά του Κόσμου.

                                                                                                 Σεπτέμβρης 2016

Print Friendly, PDF & Email