Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ                                                                                                                                    Καβάλα, 3 Μαΐου 2010

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως είναι σε όλους γνωστό, το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία κατατέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Με μεγάλη έκπληξη, ο εκπαιδευτικός κόσμος είδε το νομοσχέδιο αυτό να δημοσιεύεται στον «Κόσμο του Επενδυτή» και να μη δίδεται στους φορείς της εκπαίδευσης, όπως είχε δεσμευθεί η υπουργός Παιδείας. Προφανώς, δεν αξίζει σ’ αυτούς που δίνουν τα πάντα επί δεκαετίες μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας να πουν – έστω! – τη γνώμη και τις παρατηρήσεις τους.Άσχετα με το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με το πολυνομοσχέδιο, η βοναπαρτική συμπεριφορά της υπουργού με το περισπούδαστο ύφος «εγώ-τα- ξέρω- όλα» ναρκοθετεί τις όποιες καλές προθέσεις. Για μια ακόμη φορά, ο μαχόμενος δάσκαλος μπαίνει στο στόχαστρο και καθίσταται αυτός και μόνο ο υπεύθυνος όλων των δεινών της εκπαίδευσης.

Από την άλλη μεριά, η Ομοσπονδία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Δεν μπόρεσε να δει – ή δεν ήθελε να δει – αυτά που έρχονταν. Έτσι, πιάστηκαν στον ύπνο αυτοί που ακριβώς είναι εντεταλμένοι να επαγρυπνούν.

Για όλα τα παραπάνω, εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου παραιτούμενος από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Αφού το Υπουργείο παιδείας περιφρονεί τον εκπαιδευτικό της πράξης και του καθημερινού αγώνα μέσα στη σχολική αίθουσα, τότε να οικοδομήσει μόνο του το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για το «Νέο Σχολείο». Το σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής», εμείς οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί το κάνουμε καθημερινά πράξη εδώ και πολλά χρόνια μέσα στα σχολεία μας, δεν περιμένουμε από κανέναν να ορίσει το καθήκον μας…

Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους της ΠΑ.Σ.Κ. για τη στήριξή τους, τα υπόλοιπα μέλη όλων των παρατάξεων του Δ.Σ. για τη συνεργασία μας όλο αυτό τον καιρό και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας Σάββα Εμφιετζή που με τίμησε με την εμπιστοσύνη αλλά και τη φιλία του. Εύχομαι σε όλα τα άλλα μέλη του Δ.Σ. καλή συνέχεια και κουράγιο στα δύσκολα που έρχονται και υπόσχομαι πως θα βοηθώ τον Σύλλογό μας όποτε με χρειαστεί, όπως έκανα και στο παρελθόν.

Συναδελφικά, Μιχάλης Ευαγγελίδης

Print Friendly, PDF & Email