Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα, 13 Ιανουαρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 4
Οδός: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 44
(12ο Δημ. Σχ. Καβάλας) ΠΡΟΣ: Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας
Τ.Κ.: 65403
e-mail : ekp-kav@otenet.gr ΚΟΙΝ:
Τηλέφωνο –FAX: 2510226050

Θέμα: «Ψήφισμα συμπαράστασης σε διωκόμενη συνάδελφο»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Φανακίδου Μαρία αναπληρώτρια εκπαιδευτικό μουσικής, η οποία διώκεται μετά από μήνυση, που της υποβλήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με την κατηγορία της απείθειας  και συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος αστυνομικού.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό προκλήθηκε κατά τη διάρκεια μετακίνησης της συναδέλφου  σε σχολική μονάδα  με σχολικό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ξάνθης για την εκτέλεση των διδακτικών της καθηκόντων. Και ενώ επανειλημμένως είχε τη διαβεβαίωση από υπάλληλο του ΚΤΕΛ ότι δικαιούται ως εκπαιδευτικός δωρεάν μετακίνησης, κατά τη διάρκεια όμως ελέγχου της κατασχέθηκε παράνομα η εκπτωτική κάρτα από τον αρμόδιο ελεγκτή.

Αποτέλεσμα των παραπάνω γεγονότων ήταν να μεταβεί η ίδια προσωπικά στο ΚΤΕΛ Ξάνθης και να ζητήσει επίμονα την επιστροφή της εκπτωτικής κάρτας, με την οποία και μετακινείται συχνά και εκτός νομού, από και προς τον τόπο καταγωγής της. Η άρνηση όμως του υπαλλήλου για την επιστροφή της κάρτας είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία, η οποία και προχώρησε στη σύλληψη της συναδέλφου, τη μεταφορά της στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, όπου και της υποβλήθηκε μήνυση με τις παραπάνω κατηγορίες.

Η συνάδελφος που εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε τέσσερις (4) σχολικές μονάδες θεωρεί ότι η συμπεριφορά του υπαλλήλου του ΚΤΕΛ, αλλά και ο έλεγχος, μόνο τυχαία γεγονότα  δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού όπως επισημαίνει η ίδια έχει καταθέσει τρεις σχετικές αναφορές στη Διεύθυνση Μεταφορών για τον τρόπο λειτουργίας τους πού όπως τονίζει δημιουργεί προβλήματα στον εργαζόμενο πολίτη.

Είναι ανήκουστο αντί να εξασφαλίζει η πολιτεία αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για τους αναπληρωτές συναδέλφους που εδώ και χρόνια εργάζονται σε ομηρία και αντί το ΚΤΕΛ να κατοχυρώνει εκπτώσεις για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία να καταλήγει η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός να δέχεται επίθεση και απειλές επειδή διεκδίκησε το αυτονόητο δικαίωμά της για φτηνή μετακίνηση στην εργασία της.

    Στεκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφου και ζητούμε:

  • Την άμεση παύση της δίωξης εις βάρος της.
  • H πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία να μεριμνήσουν για το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης όλων των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.

Print Friendly, PDF & Email