Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Συνάντηση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας
Ακόμα ένας γύρος προεκλογικών εξαγγελιών για “μόνιμους διορισμούς” που στο βάθος κρύβουν απολύσεις!

Αυτό το έργο το έχουμε δει ξανά! Το Υπουργείο Παιδείας στη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ προχώρησε σε εξαγγελίες 15 χιλιάδων διορισμών σε βάθος 3ετας για το σύνολο της Γενικής και Ειδικής Παιδείας, καθώς και ΕΒΠ και ΕΕΠ. Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει πάνω από 35 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Άλλος ένας Υπουργός προχωρά σε εξαγγελίες διορισμών και μάλιστα λίγο πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας. Μας θυμίζει τις υποσχέσεις εμπαιγμό για τους «10.000 συμφωνημένους με τους θεσμούς διορισμούς» της κυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους 20.000 χιλιάδες «με εμπεριστατωμένη μελέτη που καταθέσαμε στην Τρόικα», όπως έλεγε ο Φίλης. Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει τον μέσο όρο των δυο προηγούμενων!! Ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση φαίνεται πως έχουν γίνει δεύτερη φύση της κυβέρνησης!

Ακόμα και οι 4500 χιλιάδες διορισμοί για την επόμενη χρονιά, που εξήγγειλε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ, είναι αμφίβολο για το αν και πότε θα γίνουν. Οι εξαγγελίες αυτές αξιοποιούνται ως προπαγανδιστικό τρικ, για να κρυφτούν οι τεράστιες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, ακόμα και μετά τις χειρουργικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να περικόψει το εκπαιδευτικό προσωπικό, με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (25άρια-28άρια), τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και στα ολοήμερα κλπ.

Μόνο φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στους 20.000 με προοπτική να ξεπεράσουν τις 23000. Όλοι αυτοί είναι συνάδελφοι που «αναπληρώνουν» τον ίδιο τους τον εαυτό και που χωρίς αυτούς τα σχολεία δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Για όλους αυτούς τους συναδέλφους η κυβέρνηση όχι απλά δε λέει κουβέντα αλλά ανοίγει και τον δρόμο της απόλυσης, της ανασφάλειας και της διαρκούς ομηρίας.

Και σαν μην έφτανε αυτό, ο Υπουργός καλεί τις πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών, να διαλέξουν ποιοι θα δουλέψουν και ποιοι όχι, ποιοι θα κρατηθούν στους πίνακες και ποιοι θα απολυθούν. Το Υπουργείο παίζει το βρώμικο παιχνίδι της πολυδιάσπασης των συναδέλφων ανοίγοντας το σύστημα και τα κριτήρια διορισμών, «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα» και αποπροσανατολίζοντας από το κύριο ζήτημα: οι 28 χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας. Η απόλυση έστω και ενός συμβασιούχου θα μας βρει απέναντι!

Ο Υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε πως το σύστημα και τα κριτήρια για τους διορισμούς θα αφορά και το σύστημα προσλήψεων των αναπληρωτών. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι συνάδελφοι που σήμερα δουλεύουν του χρόνου θα απολυθούν. Ο κ. Γαβρόγλου επιδιώκει να ξαναφέρει για ψήφιση την «τροπολογία Φίλη», που απέρριψε το συνδικαλιστικό κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις.

Στην ουσία η κυβέρνηση μιλά για διορισμούς αλλά ετοιμάζει απολύσεις.

Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

καμία επανάπαυση! Η ζωή έδειξε ότι μόνο με τον οργανωμένο αγώνα ανοίγει ο δρόμος για να κερδίσουμε το δίκιο μας!

  • Διορισμός όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!
  • Κανένας συνάδελφος συμβασιούχος να μην απολυθεί!
  • Εδώ και τώρα 25.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και 3000 ΕΕΠ και ΕΒΠ για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

 

25 Σεπτεμβρίου 2018

Print Friendly, PDF & Email