Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα, 19 Οκτωβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 202
Οδός: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 44
(12ο Δημ. Σχ. Καβάλας) ΠΡΟΣ: Μέλη του Συλλόγου μας
Τ.Κ.: 65403 ΔΟΕ
e-mail : ekp-kav@otenet.gr ΚΟΙΝ:
Τηλέφωνο –FAX: 2510226050

Θέμα: «Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί της Χίου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συντασσόμαστε με τον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί της Χίου με επικεφαλής το Σωματείο τους, για να στηρίξουν τα προσφυγόπουλα, τα παιδιά θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Αποδοκιμάζουμε την πλειοψηφική απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου, με πρωτοβουλία της ΔΑΚΕ, που προσβάλλει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών που καθημερινά υπερασπίζονται το βασικό δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Αγωνιζόμαστε ώστε να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής ζωή για όλους. Να κλείσουν τα απαράδεκτα Hot Spots. Ζητάμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και τη χώρα για να μεταβούν ανεμπόδιστα στον τόπο προορισμού τους.

Δεν θα επιτρέψουμε να στερήσει κανείς από τα παιδιά του πολέμου το δικαίωμα στη μόρφωση. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να ανοίξουμε μια ζεστή αγκαλιά και να κλείσουμε μέσα τα παιδιά που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να υπερασπιστούν το δικαίωμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Καμία ανοχή στον ρατσισμό και την ξενοφοβία! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Για το Δ.Σ.

Print Friendly, PDF & Email