Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΒΑΛΑΣ

Με τη συμμετοχή και την ψήφο μας για ένα Σύλλογο στην πρώτη γραμμή του αγώνα  για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Τρίτη 22 Ιανουαρίου, Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές της φτώχειας, της αδιοριστίας, της κινητικότητας και της ελαστικής εργασίας, που υπηρετούνται από Κυβέρνηση και μνημονιακά κόμματα, Ε.Ε. και ΟΟΣΑ.

Παλεύουμε με όπλα τη συλλογικότητα, τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη και την ανεξαρτησία κόντρα στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό.

Εκλέγουμε νέο Δ.Σ. και επιλέγουμε με την ψήφο μας τον προσανατολισμό του Συλλόγου μας.

Είναι γεγονός πως δεν ζούμε απλώς ένα καταιγισμό αποσπασματικών μέτρων, αλλά μια υπό διαμόρφωση νέα ρύθμιση των όρων συγκρότησης της κοινωνίας, της κοινωνικής ζωής. Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τοπίο των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων για πολλά χρόνια. Οι κυρίαρχες επιλογές για την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και την εκπαίδευση πρέπει να ηττηθούν στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων. Για να είναι αυτοί οι αγώνες πραγματικοί και όχι συμβολικοί και να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα την πρωτοφανή επίθεση, οι δυνάμεις της εργασίας πρέπει να πετύχουν ένα νέο επίπεδο αγωνιστικής ενότητας. Μια τέτοια ενότητα δε μπορεί να κατακτιέται παρά στην ίδια τη βάση των εκπαιδευτικών: στις Γ.Σ., στην επικοινωνία και την ειλικρινή αγωνιστική συνεννόηση των πρωτοβάθμιων σωματείων. Εκεί όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να κατανοήσουν από την ίδια τους την εμπειρία τις διαφορετικές απόψεις, να ξεπεράσουν τη ραθυμία, την κομματική περιχαράκωση και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση των αγώνων.

Ο Σύλλογος πρέπει να συσπειρώνει όλους τους συναδέλφους, που θα συμμετέχουν, θα συνδιαμορφώνουν και θα δρουν και όχι κάποιους «ειδήμονες» συνδικαλιστές ή ομοϊδεάτες. Δεν περισσεύει καμιά και κανείς στις μικρές και μεγάλες μάχες που πρέπει να δοθούν. Ακριβώς γι’ αυτό δεν πρέπει να διαχωρίζεται στη βάση καμιάς ιδεολογικής «καθαρότητας», ούτε και να πλανάται από λογικές πολιτικής ομογενοποίησης «ενιαίων ψηφοδελτίων». Παλεύουμε για την ενότητα στους αγώνες του σήμερα. Στην ανάπτυξη αυτών των αγώνων εμπόδια βάζει τόσο η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, όσο και οι διαχωριστικές πρακτικές των μονοπαραταξιακών δράσεων.

Στα πλαίσια αυτά δίνουμε τη μάχη:

  • Για ένα σύλλογο με διεκδικητική στάση απέναντι στη διοίκηση, που θα ορθώνεται αποφασιστικά ως εμπόδιο στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό, που δε θα συγκαλύπτει τα προβλήματα και δε θα κουκουλώνει τις αδικίες.
  • Για ένα σύλλογο που θα παλεύει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων των εκπαιδευτικών, που θα βρίσκεται δίπλα τους, θα λειτουργεί και θα δρα μαζί τους.
  • Για ένα σύλλογο που έχει άποψη για το σχολείο, τη λειτουργία του και το περιεχόμενο της γνώσης, που παρεμβαίνει στο περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με κριτική στα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία και ανταλλαγή πρωτότυπου διδακτικού υλικού.
  • Για ένα σύλλογο που θα ξεδιπλώνει τη δράση του με αυτοτέλεια, που θα έχει παρέμβαση και άποψη σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν, που θα λειτουργεί συλλογικά σαν κύτταρο αγώνα, θα έχει πλούσια συνδικαλιστική, μορφωτική και πολιτιστική δράση.
  • Για ένα σύλλογο που θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα που διαθέτει τις αντιλαϊκές πολιτικές της άγριας λιτότητας και της ελαστικής εργασίας, την αξιολόγηση-χειραγώγηση και το «νέο» σχολείο της αγοράς και που θα εμπνέεται από την ανάγκη για ένα πανεκπαιδευτικό κίνημα που (συντονισμένο με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας στην κατεύθυνση του πανεργατικού αγώνα) θα συγκρουστεί για να νικήσει.
  • Για ένα σύλλογο που θα καλλιεργεί και θα βαθαίνει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών, όλων των μαθητών, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.
  • Για ένα σύλλογο που θα μάχεται ενάντια στην αναπλήρωση και την αδιοριστία. Που θα παλεύει για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις.

Ο σεβασμός στις διαδικασίες του Συλλόγου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συσπείρωση των μελών και τη μαχητική, διεκδικητική στάση.

Εξίσου σημαντικές προϋποθέσεις είναι:

  • οι τακτικές ανοιχτές συνεδριάσεις του Δ.Σ. με ημερήσια διάταξη, τήρηση πρακτικών και ενημέρωση των μελών του Συλλόγου για τις διαδικασίες, τις συζητήσεις, τις θέσεις και στάσεις των μελών του Δ.Σ.
  • η προετοιμασμένη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων, με προηγούμενη ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων, ώστε η συμμετοχή να είναι μαζικότερη, ενεργή και ουσιαστική
  • η συγκρότηση ανοιχτών επιτροπών και ομάδων εργασίας για συγκεκριμένα εκπαιδευτικά, εργασιακά κ.ά. θέματα για την τροφοδότηση και την εμβάθυνση του διαλόγου
  • το καλωσόρισμα και η ενημέρωση των νέων συναδέλφων για τα δικαιώματά τους
  • η καταγραφή και παρακολούθηση των προβλημάτων των σχολείων και των συναδέλφων με επισκέψεις στα σχολεία
  • η διοργάνωση πολιτιστικών- μορφωτικών δραστηριοτήτων και η δημιουργία κέντρου δράσης, όπου θα στεγαστούν δανειστική εκπαιδευτική βιβλιοθήκη και παιγνιοθήκη, βεστιάριο, αίθουσα εκδηλώσεων κ.α., με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του και την ανάδειξη του έργου των εκπαιδευτικών στην τοπική κοινωνία
  • ο συντονισμός και οι κοινές δράσεις με την τοπική ΕΛΜΕ, γειτονικούς συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ, Συλλόγους και Ενώσεις γονέων, καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων.

 

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ  θα παλέψει με όσες δυνάμεις διαθέτει, ώστε ο Σύλλογος με όπλα την αλληλεγγύη, τη συσπείρωση των μελών, την ενίσχυση και εμβάθυνση της άμεσα δημοκρατικής λειτουργίας, την αγωνιστική-μαχητική στάση, την αυτονομία από αγοραίους, κρατικούς, κομματικούς και διοικητικούς μηχανισμούς, την άμεση σύνδεση με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και το γονεϊκό κίνημα, να γίνει το προπύργιο για την ανάπτυξη πολύμορφων, πλατιών, ανοιχτών, ενωτικών και ανυποχώρητων αγώνων για τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, τις ανάγκες και τα δικαιώματα των λειτουργών του δημόσιου σχολείου,  τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα.

Print Friendly, PDF & Email