Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Ενημερωτικό συνεδρίασης Δ.Σ. 12-2-2019

Στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 12/2/2019, τέθηκαν από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών) Ποιμενίδη Βασίλη τα παρακάτω θέματα:

α) πρόταση να σταλεί πρότυπο πρακτικό προς όλα τα σχολεία με σκοπό τη μη στελέχωση των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης. Το πρακτικό έχει ως εξής:

 «Θεωρούμε ότι είναι αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό να εναπόκειται μέσω των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης στους εκπαιδευτικούς  η διαδικασία της αξιολόγησης-διάγνωσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, γιατί αυτό είναι έργο διεπιστημονικής επιτροπής, καθώς και της εκπαιδευτικής υποστήριξης των παιδιών αυτών, χωρίς επιστημονική διάγνωση!

Διεκδικούμε στελέχωση όλων των αναγκαίων δομών της Ειδικής και Γενικής Αγωγής με μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων, ώστε να μπορεί κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες, να έχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη, στη δομή του δημόσιου σχολείου που έχει ανάγκη!

Στη βάση αυτή δε θεωρούμε ότι μπορούμε να συγκροτήσουμε τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης»

Την πρόταση καταψήφισαν, ταυτιζόμενοι επί της ουσίας με την τακτική των παρατάξεων στη ΔΟΕ, λέγοντας μάλιστα ότι την απόφαση θα πρέπει να πάρει η Ομοσπονδία οι: Μουμτσάκης, Αξιμιώτης (ΔΗΣΥ), Ιωσηφίδης, Λαζαρίδου (ΔΑΚΕ), Καρακεχαγιόγλου (Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί). Επίσης, ο Πρόεδρος πρότεινε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να «ενημερωθούμε» από την Διοίκηση και τον εκπρόσωπο του ΚΕΣΥ (!!!), παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι του Υπουργείου. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους Μουμτσάκη (ΔΗΣΥ), Καρακεχαγιόγλου (Εν.Εκπαιδευτικοί), Λαζαρίδου (ΔΑΚΕ) και παρών ψήφισε ο Αξιμιώτης. Μία απόφαση «μνημείο» του ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ συνδικαλισμού!

β) πρόταση να  συνταχθεί ο Σύλλογός μας, όπως έχουν κάνει και άλλοι Σύλλογοι, με την πρόταση που κατατέθηκε από 120 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου για άρση της απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Το κείμενο που κατατέθηκε είναι το παρακάτω:

«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διa του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Η πρόταση καταψηφίστηκε, γιατί όπως τόνισαν «δεν μπορούμε να ζητάμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-αναπληρωτών» από τους: Μουμτσάκη, Αξιμιώτη (ΔΗΣΥ), Ιωσηφίδη, Λαζαρίδου (ΔΑΚΕ)/

γ) Πρόταση να στηριχθεί από τον Σύλλογό μας σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ η μεγάλη συναυλία που πρότειναν να διοργανωθεί οι anaplirwtes.gr (Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομίσθιων Καβάλας) την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στην Πλατεία Καπνεργάτη, με βασικά αιτήματα την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την εξίσωση δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.

Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.

Print Friendly, PDF & Email