Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και στην αίθουσα του Μπάτη πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογό μας εκδήλωση στη μνήμη του παιδαγωγού και συγγραφέα Ι. Δ. Ιωαννίδη. Την  εκδήλωση άνοιξαν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας Βαγγέλης Πετρίδης και Πασχάλης Πομακάκης, οι οποίοι ενσαρκώνοντας δύο ήρωες από βιβλία του συγγραφέα, μας έβαλαν στο κλίμα.

Η κόρη του Ι. Δ. Ιωαννίδη, Λητώ, μίλησε – συναισθηματικά φορτισμένη – για τον πατέρα της και μετά  την εισαγωγή του Προέδρου Σάββα Εμφιετζή,  τον λόγο πήρε ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Μιχάλης Ευγγελίδης, ο οποίος ανέφερε βιογραφικά στοιχεία και το παιδαγωγικό έργο του συγγραφέα. Ο συνάδελφος Φώτης Κεχαγιάς, μίλησε για τις δημοκρατικές ευαισθησίες και τη μαχητικότητα του Ι. Δ. Ιωαννίδη αναφερόμενος στα δύσκολα χρόνια της Χούντας ενώ ο συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης εξήρε το λογοτεχνικό έργο που άφησε πίσω του. Αποσπάσματα από βιβλία διάβασαν η μαθήτρια του 11ου Δημοτικού σχολείου Νεφέλη Λαδά και η δασκάλα του ίδιου σχολείου Βίκυ Νάτση. Την εκδήλωση έκλεισαν οι μικροί Πασχάλης και Βαγγέλης προσδίδοντάς της μια ιδιαίτερη νότα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση  παιδιών συναδέλφων μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. παίρνοντας ένα συμβολικό δώρο.



Print Friendly, PDF & Email