Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα, 31 Μαρτίου 2020
Αρ. Πρωτ.: 63
Οδός: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 44
(12ο Δημ. Σχ. Καβάλας) ΠΡΟΣ: Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας
Τ.Κ.: 65403 MME
Τηλέφωνο –FAX: 2510226050 ΚΟΙΝ:

Θέμα: «Με συναίσθηση της εκπαιδευτικής και κοινωνική μας ευθύνης βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους μαθητές»

Τον τελευταίο καιρό η χώρα μας ζει πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η πανδημία λόγω της εξάπλωσης του ιού covid-19, ο οποίος απειλεί τη ζωή όλων μας υποχρέωσε για την λήψη έκτακτων μέτρων, όπως και την αναστολή λειτουργίας των σχολείων μας. Η απόφαση αυτή εκ των πραγμάτων  επέβαλε νέες συνθήκες στην εκπαίδευση των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί στις δύσκολες και ιδιαίτερες αυτές συνθήκες  πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών έπραξαν το αυτονόητο. Προσπάθησαν να μείνουν δίπλα στους μαθητές και να τους στηρίξουν ψυχολογικά και παιδαγωγικά. Ταυτόχρονα βέβαια παρά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες  ενός ψηφιακού συστήματος, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές των καιρών, προσπαθούν να υλοποιήσουν  με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση.  Μέσα σε ελάχιστο χρόνο να πραγματοποιήσουν ένα εγχείρημα που θα χρειάζονταν χρόνια και μάλιστα με ένα Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που αναμφισβήτητα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο φόρτο που δέχεται.

Είναι αυτονόητο ότι καμία εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εκπαίδευση με φυσική παρουσία των μαθητών και επίσης προφανές είναι  ότι για τις οποιεσδήποτε ελλείψεις και δυσλειτουργίες της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει συνεχώς να στηρίζει τους εκπαιδευτικούς σε αυτή τους την προσπάθεια, ώστε να σταματήσουν κάποιοι αδαείς δημοσιογράφοι την επίθεσή τους απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

Η εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία ανέδειξε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση και ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε:

  • Να εξοπλίσει όλα τα σχολεία με Η/Υ και όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα
  • Να φροντίσει για την αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου έτσι ώστε να αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς και όχι πρόβλημα στην εργασία τους
  • Να συμπεριλάβει στα προγράμματα επιμόρφωσης εκτός από παιδαγωγικά, διδακτικά θέματα και  θέματα που αφορούν στις νέες τεχνολογίες
  • Να ενισχύσει τους αδύναμους οικονομικά μαθητές με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό έτσι ώστε να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία στηρίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όπως πάντα πράττουμε, με συναίσθηση της εκπαιδευτικής και κοινωνικής μας ευθύνης. Δείχνουμε αλληλεγγύη, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, κοινωνία. Διεκδικούμε δημόσια εκπαίδευση ισχυρή, αντάξια των ονείρων και των αναγκών των μαθητών μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωαννίδης Αναστάσιος Αξιμιώτης Νικόλαος

Print Friendly, PDF & Email