Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών                                                                                                     pame_logo

pame_logo_2ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Η πρόταση η οποία κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ στο ΔΣ του συλλόγου στις 10/2/2015 και καταψηφίστηκε από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις (ΔΗΣΥ, Αριστερή Ενωτική Δράση, ΔΑΚΕ και Παρεμβάσεις) είναι η παρακάτω: 

«Συνάντηση της Εκπαιδευτικής Επιτροπής (ΕΕ) της ΑΔΕΔΥ με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο»

Η  συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/1/2015 μεταξύ του Γ. Κατρούγκαλου και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ είναι αποκαλυπτικότατη.

Είναι απολύτως δεδομένο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε από τους πλέον χαντακωμένους της περασμένης πενταετίας. Υποστήκαμε μειώσεις και περικοπές χάνοντας πεντέμισι μισθούς. Πολλοί συνάδελφοι μετακινήθηκαν από τις θέσεις στις οποίες δούλευαν επί χρόνια επιτελώντας με συνέπεια το έργο τους. Πολλοί άλλοι είδαν την πόρτα της εξόδου. Η πολιτική αυτή έπρεπε να προχωρήσει πάση θυσία, γιατί έπρεπε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών και εις βάρος του συνόλου των εργαζομένων.

Δεδομένης λοιπόν αυτής της κατάστασης αναμενόταν  με ενδιαφέρον η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην ΑΔΕΔΥ και στο νέο υπουργό. Όσοι είχαν επενδύσει στα «λόγια τα παχιά και τα μεγάλα» της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛ. διαψεύστηκαν οικτρά.  Ο Γ. Κατρούγκαλος άξιος συνεχιστής της ίδιας πολιτικής (με ελάχιστα ψήγματα διαφοροποίησης ) ορθά κοφτά ξεκαθάρισε ότι :

α) Η δημιουργία ενός νέου μισθολογίου, που θα αποκαθιστά τις απώλειες, δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Δε θα υπάρξει καμιά αποκατάσταση μισθολογικών και εργασιακών απωλειών. Δεν υπάρχουν λεφτά. Σας το λέω ξεκάθαρα, τη φτώχεια θα διαχειριστούμε…» είπε χαρακτηριστικά. Αλήθεια πόση ομοιότητα με τον προκάτοχό του Κ. Μητσοτάκη, τόσο στα λεγόμενα όσο και σε κυνικότητα!

β) Δήλωσε υπέρ ενός συστήματος αξιολόγησης που θα συνδέεται με την αποδοτικότητα και την υπηρεσιακή εξέλιξη. Ενδεικτικό του πόσο «αντικειμενική» θα είναι η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» αξιολόγηση εξήγγειλε ότι θα διατηρηθεί η διαδικασία της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ (κατεξοχήν μηχανισμός ρουσφετιών επί δεκαετίες). Με έμμεσο μάλιστα τρόπο δήλωσε τη διατήρηση της ποσόστωσης αφού επί λέξει τόνισε «γιατί να μη δώσω στους τρεις καλύτερους από τους δέκα κάτι παραπάνω;». Ενδεικτικότατο της αποφασιστικότητάς του είναι το γεγονός ότι κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να καταθέσει τις προτάσεις της γιατί αλλιώς θα προχωρήσει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ!!!

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε όλα τα ίδια μένουν», όπως τραγουδούσε και ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου.

Και ενώ αυτά εισέπραξαν, οι εκπρόσωποί μας στην ΑΔΕΔΥ τηρούν σιγή ιχθύος, εκτός των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, εδώ και μιάμιση βδομάδα. Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις όπως του Στ. Κουτσιούβελη, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, που δήλωσε «προς τιμήν του ο υπουργός μας είπε ότι για το 2015 ο κουμπαράς είναι άδειος και δεν προβλέπει κάτι…» . Είπε δηλαδή ο Κατρούγκαλος ό,τι έλεγε και ο Μητσοτάκης και ο Στουρνάρας και του λένε και ΜΠΡΑΒΟ!!!

Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, σε όλο τους το μεγαλείο.

Τέρμα με τις αυταπάτες που καλλιεργεί και η νέα πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ.

Καμιά αναμονή. Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα.

Όλοι και όλες στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Βασίλης Ποιμενίδης

Print Friendly, PDF & Email