Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Η συζήτηση για τα κριτήρια των δήθεν μόνιμων διορισμών είναι παγίδα της κυβέρνησης!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Να μην πέσουν σ’ αυτή οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι αναπληρωτές!!

Η κοροϊδία της κυβέρνησης δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο!!

Προσβάλλει την αξιοπρέπειά και τη νοημοσύνη των χιλιάδων αναπληρωτών, των μαθητών και των οικογενειών τους, που βιώνουν τα αποτελέσματα της αδιοριστίας, των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία. Ο νέος Υπουργός Παιδείας συνεχίζει το γνωστό παραμύθι των δήθεν μόνιμων διορισμών. Δε δεσμεύεται όμως ούτε για έναν, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πάνω από 30.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών. Οι υποσχέσεις για 10.000 διορισμούς, των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως η προεκλογική απάτη των 20.000 από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχαν πάντα την υποσημείωση: «Να κλείσει η αξιολόγηση, να υπάρξει έγκριση των θεσμών, να βγούμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Η κυβέρνηση από τη μία υπόσχεται διορισμούς τους οποίους δεν κάνει. Η ΝΔ από την άλλη, κάνει κριτική στην κυβέρνηση ότι προχωρά σε διορισμούς, ανακαλύπτει εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» και πιέζει να μη γίνουν διορισμοί!!. Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει!! Τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε την εξής πρωτοτυπία: Να είναι η πρώτη χρονιά από το 2010 και μετά που οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι σαφώς λιγότεροι από το προηγούμενο έτος και ταυτόχρονα να μιλά για επιστροφή στην «κανονικότητα»!! Η αλήθεια είναι ότι η μείωση των θέσεων προέκυψε τεχνηέντως μέσα από τις γνωστές υπουργικές αποφάσεις. Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής είναι τραγικές για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών! Οι πιο τραγικές συνέπειες όμως είναι στην Ειδική Αγωγή, η οποία αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από αναπληρωτές συναδέλφους: Ο συνάδελφος, αφού μετά από μήνες προσπάθειας κατορθώνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού, απολύεται, γεγονός που για ένα μαθητή που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι πραγματικός Γολγοθάς. Αυτή είναι η κανονικότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Η κυβέρνηση στήνει παγίδα! Να μην περάσει η εξαπάτηση! Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους υποτιθέμενους διορισμούς – οι οποίοι ή θα είναι ανύπαρκτοι ή απειροελάχιστοι – έτσι ώστε να αλλάξει τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών, έχοντας ως οδηγό το νόμο της Διαμαντοπούλου και την τροπολογία Φίλη. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο, το έχουμε βιώσει στις πλάτες μας! Με την εξαγγελία για προκήρυξη, μέσω ΑΣΕΠ, θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών, εξαγγελία η οποία θα γινόταν στα τέλη Γενάρη, ξεκίνησε ο γνωστός πόλεμος μεταξύ των διαφόρων υποομάδων αναπληρωτών, με καταγγελίες ένθεν και ένθεν για το αν θα προηγηθούν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, η προϋπηρεσία στο δημόσιο σχολείο, η προϋπηρεσία στο ιδιωτικό σχολείο, τα μεταπτυχιακά και πάει λέγοντας. Σίγουρα ο τρόπος διορισμού δε μπορεί να αφήνει αδιάφορο το συνδικαλιστικό κίνημα. Όμως όταν οι διορισμοί έχουν παγώσει εδώ και 8 χρόνια, χιλιάδες συνάδελφοι έχουν παρατήσει τα πάντα στη ζωή τους και αλωνίζουν σε όλη την Ελλάδα.

Πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές, απογοητευμένοι από την αρνητική στάση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ αλλά και αρκετών σωματείων δε συμμετέχουν στα συνδικάτα, εκφράζουν ακόμα και την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθούν ξεχωριστοί σύλλογοι συμβασιούχων. Παρότι η δυσαρέσκεια είναι κατανοητή, αυτή η άποψη θα οδηγήσει τελικά στην απομόνωση και τη διάσπαση δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην αποτελεσματικότητα της πάλης μας. Έχουμε υποχρέωση μέσα από τη συμμετοχή μας στους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ να συμβάλουμε στο ζωντάνεμά τους, να μπουν στο επίκεντρο της πάλης αιτήματα που να καλύπτουν τις πραγματικές μας ανάγκες, να συμβάλουμε αποφασιστικά στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε όποια σωματεία λειτουργούν σε αντίθετη κατεύθυνση.

Μέσα στα σωματεία μπορούν να δημιουργούνται επιτροπές αγώνα των αναπληρωτών που να εξειδικεύουν, να ωθούν το σωματείο να παλεύει και για πιο ειδικά ζητήματα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Απαιτούμε άμεσα:

  • Μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.
  • Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
  • Επίδομα ενοικίου και θέρμανσης.

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων για την οργάνωση της πάλης. Συμμετέχουμε μαζικά στις 23 Φλεβάρη στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα με αίτημα: «Μαζικοί – Μόνιμοι Διορισμοί για την Κάλυψη των Σύγχρονων Μορφωτικών Αναγκών» Αθήνα 5 Φλεβάρη 2017.

Καβάλα 13-02-2017

Print Friendly, PDF & Email