Συναδέλφισσες, συνάδελφοι | ![]() |
Μετά τις εκλογές της 7ης Δεκεμβρίου στο Σύλλογό μας παρατηρείται η απουσία Αριστερών, Αντιμνημονιακών δυνάμεων στη σύνθεσή του. Δυνάμεων που θα αρθρώσουν έναν αγωνιστικό και υγιή συνδικαλιστικό λόγο, που θα σταθούν αγωνιστικά και μαχητικά δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας.
Στην εποχή όπου νόμος έχουν γίνει οι επιταγές των Μνημονίων, όπου από το Νηπιαγωγείο ως το Δημοτικό κι από το Γυμνάσιο έως το Λύκειο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της θεαματικής αποδόμησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η συρρίκνωση του εκπαιδευτικού έργου, η μείωση του εκπαιδευτικού έργου, η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών του όρων, ο συνδικαλισμός στο χώρο μας έχει απαξιωθεί (δυστυχώς όχι και χωρίς τις δικές του ευθύνες) και δεν μπορεί να αρθρώσει έναν πειστικό λόγο ώστε να κινητοποιήσει το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου.
Η Πρωτοβουλία Αδέσμευτων Εκπαιδευτικών έχει ως σκοπό της την ανασύνταξη των υγιών συνδικαλιστικών δυνάμεων του συλλόγου και την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης .
Δεν μας εκφράζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των παρατάξεων που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα κόμματα των Μνημονίων. Δεν μας εκφράζει ο copy paste συνδικαλισμός, ο συνδικαλισμός του ξύλινου λόγου και των περιχαρακώσεων.
Στόχος μας είναι η κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του εκπαιδευτικού κινήματος. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας θέλουν άμεση και δυναμική αντιμετώπιση.
Η αν-αξιολόγηση που διαφημίζεται ως φάρμακο δια πάσαν νόσον από τα κόμματα των Μνημονίων και που ως μοναδικό σκοπό της έχει τη χειραγώγηση των συναδέλφων.
Η ‘’σφαγή’’ μισθών και συντάξεων και η υπερφορολόγηση που συρρικνώνει τα εισοδήματά μας κάθε χρόνο.
Η αδιοριστία των τελευταίων χρόνων που προκαλεί τρομερά προβλήματα έλλειψης εκπαιδευτικού δυναμικού.
Η αντιμετώπιση των συναδέλφων αναπληρωτών ως εκπαιδευτικών δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.
Η επιστημονική υποβάθμιση του κλάδου μας (με μεγάλη υπαιτιότητα και του συνδικαλιστικού μας χώρου, ο οποίος προτάσσει σχεδόν αποκλειστικά το εργασιακό κομμάτι των διεκδικήσεών μας έχοντας παραβλέψει εντελώς τα αιτήματα του κλάδου που σχετίζονται με τον επιστημονικό χαρακτήρα του).
Η Πρωτοβουλία Αδέσμευτων Εκπαιδευτικών Καβάλας καλεί κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο που πιστεύει ότι οι υγιείς δυνάμεις του κλάδου μας μπορούν να φέρουν ένα νέο άνεμο στο εκπαιδευτικό κίνημα να συμπαραταχθεί μαζί μας και να δυναμώσει τις γραμμές μας.
Με ΗΘΟΣ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ θα σταθούμε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των επιστημονικών κι εργασιακών δικαιωμάτων μας και ΔΙΠΛΑ σε κάθε εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ
- Αίτημα κήρυξης Στάσης Εργασίας
- 4_2025.01.23 Υποχρεωτικές υπερωρίες
- Ετήσιος Χορός για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών – Κοπή βασιλόπιτας
- Ευχές Συλλόγου
- Πρόσκληση
- 166_2024.12.10 Κάλεσμα σε παράσταση Διαμαρτυρίας
- 165_2024.12.10 Διευκολυντική στάση εργασίας Παράσταση Διαμαρτυρίας
- 161_2024.11.29 Δελτίο Τύπου
- 162_2024.11.29 Αίτημα για συνάντηση
- 163_2024.11.29 Βράβευση μαθητών
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού στην Ανατολική Αττική 29_1_2025
- Για το πρόγραμμα Δράσεις Ενεργού Πολίτη
- Σχόλιο για τη μη συμμετοχή του συλλόγου μας στην Πανελλήνια Μέρα Δράσης ενάντια στον αυταρχισμό του Υπουργείου
- Κείμενο στήριξης στους εκπαιδευτικούς που διώκονται πειθαρχικά -ΑΣΕ
- Περί Ωνάσειων Σχολείων – ΑΣΕ
- Συνοπτικός συνταξιοδοτικός οδηγός 2025
- Κοροϊδία από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος
- Ενημερωτικό των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
- Αποπομπή Αιρετών από τα πειθαρχικά συμβούλια
- Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον αυταρχισμό και την επιβολή της πειθάρχησης στα σχέδιά της.
- «Κόβει» η Κυβέρνηση της ΝΔ το επίδομα ανεργίας σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
- Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, το ίδιο και οι Υπουργοί Παιδείας…
- Οι θέσεις της ΑΣΕ για τις σχολικές εκδρομές
- Ευχές ΑΣΕ
- Ευχές ΔΑΚΕ
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου