Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Καβάλα, 21/05/2017

Προς
Όλα τα Μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Καβάλας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σχετικά με τη συνεδρίαση στις 09/05/2017 τα θέματα που συζητήθηκαν:

Θέμα 1ο : Επιμορφωτικό Σεμινάριο,  Τετάρτη  3 Μαΐου 2017

Σεμινάριο με θέμα «Ερωτήσεις:  Ένα σημαντικό παιδαγωγικό εργαλείο» με  εισηγήτρια την κ. Μ. Μπιρμπίλη, επικ.  καθηγήτρια Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία

Τελικό Κόστος Σεμιναρίου : 120 Ευρώ

Θέμα 2ο :  Έγκριση εξόδων Απριλίου

Έξοδα ΑΠΡΙΛΙΟΥ16.423,70

Εγκρίθηκαν από τη ΔΑΚΕ : 16.423,70

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 15.005,10 ως Συνδρομή στη ΔΟΕ

Ποσά οδοιπορικών μελών ΔΣ (διαδρομή: τόπος κατοικίας – γραφεία Συλλόγου και όχι οδοιπορικά ενημερώσεων): 120 Ευρώ

Θέμα 3ο : Φεστιβάλ Παιχνιδιού – εκδήλωση

Προϋπολογισμός εκδήλωσης : 7000-7500 Ευρώ

Κάλυψη ποσού από τον Δήμο Καβάλας :5000 Ευρώ

Κάλυψη ποσού από το Σύλλογο ΠΕ Καβάλας : 2500 Ευρώ

Η παράταξη της ΔΑΚΕ ΠΕ Καβάλας διαμαρτυρήθηκε στο Προεδρείο γιατί δεν έγινε αντιληπτό από τα μέλη της ΔΑΚΕ πότε και πώς αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Σύλλογος ως συνδιοργανωτής ή συγχρηματοδότης σε αυτή την εκδήλωση. Παρά μόνο είχε μείνει σε εκκρεμότητα η συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της Δ/νσης που προσήλθε στο Σύλλογο για να ζητήσει οικονομική ενίσχυση πριν από μήνες. Και αν ακόμα έγινε έτσι ;;;; αφού είμαστε συγχρηματοδότες και συνδιοργανωτές της ανωτέρω εκδήλωσης αναρωτηθήκαμε ποιος από εμάς  ορίστηκε και πότε ως τοποτηρητής σύνδεσμος με την ομάδα των εκπαιδευτικών που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή. Ύστερα από τις αντιρρήσεις μας για τον τρόπο που κύλησε η διαδικασία, τελικά  προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα να εκπροσωπήσει το σύλλογο στην ανωτέρω ομάδα η ταμίας Ασβεστά Ειρήνη, που θα μας ενημερώσει με λεπτομέρειες για την πορεία της εκδήλωσης. Η πρόταση της ΔΗΣΥ για πριμοδότηση της εκδήλωσης με 2500 ευρώ υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις ΑΣΕ, ΑΚΕ ,ΔΗΣΥ και ΕΡΑ

Η παράταξη της ΔΑΚΕ ΠΕ Καβάλας καταψήφισε το παραπάνω ποσό, βρίσκοντας υπερβολικά τα έξοδα  για μια τέτοια εκδήλωση, φέρνοντας το παράδειγμα των αφισών οι οποίες θα κοστίσουν 450 ευρώ + ΦΠΑ ποσό υπερβολικό ακόμα και για διαφήμιση υποψηφίων δημοτικών εκλογών!

Η ΔΑΚΕ Π.Ε Καβάλας αντιπρότεινε τη συμμετοχή μας με το ποσό των 1500 ευρώ, το οποίο καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις ΑΣΕ, ΑΚΕ ,ΕΡΑ και ΔΗΣΥ. Αναμένουμε τα νόμιμα παραστατικά από τα έξοδα που θα γίνουν και με τα οποία θα επιβαρυνθεί ο Σύλλογος.

Θέμα 4ο : Ιμπεριαλισμός  (ΑΣΕ)

Καταψηφίστηκε ψήφισμα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ.

Συγκεκριμένα:

Ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος:  ΑΚΕ

Κατά  του ψηφίσματος: ΔΑΚΕ,ΕΡΑ και ΔΗΣΥ

Η ΔΑΚΕ ΠΕ Καβάλας θεωρεί ότι ο κλάδος βάλλεται από παντού και κείμενα που αφορούν «συγκεκριμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» και προέρχονται από παρατάξεις που υποστηρίζουν το “φασισμό και τη δικτατορία” (λαϊκή δημοκρατία τύπου Β. Κορέας) θα πρέπει να μην απασχολούν ένα Διοικητικό Συμβούλιο, που έχει να αντιμετωπίσει πολλά κλαδικά θέματα. Οι παρατάξεις αυτές, μαζί με άλλες, μάχονται στην πραγματικότητα σθεναρά για την κατάργηση της δημοκρατίας (της αστικής όπως την χαρακτηρίζουν). Δημιουργούν εντάσεις και αποπροσανατολίζουν τον κλάδο από τα προβλήματά του ενώ διχάζουν το συνδικαλιστικό κίνημα (ξεχωριστές πορείες κ.τ.λ) . Τα καθεστώτα αυτά τα οποία στο παρελθόν έχουν αιματοκυλίσει τις χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν και στο παρόν δολοφονούν πολίτες στο δρόμο (Βενεζουέλα, Β. Κορέα), εκμεταλλεύονται τη Δημοκρατία για να μπορέσουν να τη καταλύσουν.

Θέμα 5ο : Διετής Υποχρεωτικότητα στα Νηπιαγωγεία

Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί έγγραφο όπου θα τονίζεται η ανάγκη για διετή Υποχρεωτικότητα στα Νηπιαγωγεία

Θέμα 6ο : Έκπτωση σε εισιτήρια ΚΤΕΛ για εκπαιδευτικούς

Αποφασίστηκε να σταλεί κλιμάκιο μελών από το Δ.Σ στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ για να επιτύχει την έκπτωση 50% των εισιτηρίων για τους εκπαιδευτικούς που τοποθετούνται σε σχολικές μονάδες και χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ για τη μετάβασή τους στο χώρο εργασίας τους.

Τέλος, ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο ότι ο έλεγχος της ελεγκτικής επιτροπής όσον αφορά το ταμείο για το χρονικό διάστημα από 7/12/2016 έως και τα έξοδα του μηνός Μαρτίου ολοκληρώθηκε και βρέθηκαν όλα τακτοποιημένα και ορθά.

Σε κάθε περίπτωση η  παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε Καβάλας δεσμεύεται

να σας ενημερώνει για όλα τα θέματα,

τις προτάσεις της και την πορεία των συζητήσεων των διαφόρων θεμάτων

που θα προκύπτουν μέσα στο Δ.Σ.

                   Τα μέλη στο Σύλλογο με την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Καβάλας

Κεχαγιάς   Στέργιος

Καρακεχαγιόγλου Δημήτρης

Συμεωνίδης Νικόλαος

Print Friendly, PDF & Email