Ενημερωτικό συνεδρίασης ΔΣ 3/3/2020 | ![]() |
Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 3/3/2020 ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ τοποθετήθηκε ως εξής:
- Αξιολόγηση:
Για το θέμα της αξιολόγησης επισημάνθηκε ότι δεν είχε σταλεί η απόφαση του ΔΣ για “ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ” από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης στα σχολεία, απόφαση που πάρθηκε στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 26/2. Μετά από τη συνεχή επαναφορά του θέματος από την ΑΣΕ έγινε επιτέλους κατανοητό ότι δεν μπορούν οι εκλεγμένοι στο ΔΣ να αγνοούν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων όπως έκαναν για μήνες ολόκληρους οι εκπρόσωποι των ΔΗΣΥ,ΔΑΚΕ,ΕΡΑ και ΕΕ.
- Νηπιαγωγεία:
Επισημάναμε ότι είναι καιρός (έχουμε ήδη αργήσει) να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον υπεύθυνο παιδείας του δήμου Καβάλας Α. Μουμτσάκη για το ζήτημα του κτηρίου για το 21ο Νηπιαγωγείο. Τονίσαμε ότι αποτελούσε δέσμευση του πρώην προέδρου του Συλλόγου μας και ότι μιας και υπάρχει και ο χώρος, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε την επόμενη σχολική χρονιά να ξαναέχει ο Άγιος Λουκάς το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ του.
- Προσφυγικό:
Για το θέμα της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα, τονίσαμε ότι την ευθύνη για την κάλυψη όλων των αναγκών που έχουν οι ένστολοι θα πρέπει να την αναλάβει αποκλειστικά το κράτος, όπως είναι αυτονόητο.
Για το θέμα των προσφύγων τονίσαμε πως για να μπορέσει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα θα πρέπει με οργανωμένο τρόπο να γίνει καταγραφή, έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και μεταφορά των προσφύγων αλλά και των μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Μέτρο που στηρίζει και το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.
Είμαστε αντίθετοι τόσο στον εγκλωβισμό των προσφύγων, που αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία της έκρυθμης κατάστασης, όσο και στη θεωρία περί “ανοιχτών συνόρων”. Βασικό αίτημα πρέπει να είναι η ανυπακοή στο Δουβλίνο 2 και στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή. Επισημάναμε ότι οριστική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί μόνο αν ανατραπούν οι πολιτικές που προωθούνται από ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ και που μπροστά στο συμφέρον των κεφαλαιοκρατών τους δε δίνουν καμία σημασία στην ανθρώπινη ζωή.
- Βράβευση μαθητών 28-05-2022
- Ενημέρωση για τις διαδικασίες που αφορούν τις εκλογές του Συλλόγου μας
- Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ 18-05-2022 – Συμπληρωματική στάση εργασίας από τον Σύλλογό μας
- Διαδικτυακή συζήτηση για την υλοποίηση των εξετάσεων Pisa
- Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA – Συμπληρωματική στάση εργασίας
- Βράβευση μαθητών 2020-2021
- Τακτική Γενική Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση 15-06-2022- Εκλογές Συλλόγου 16-06-2022- Οδηγίες εγγραφής νέων μελών
- Κινητοποίηση για μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική θέση
- Θέματα συνεδρίασης Δ.Σ. 13-04-2022
- 24ωρη Γενική απεργία 6.4.2022
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Ενημερωτικό για το ΔΣ στις 3/5 (ΑΣΕ)
- Η ξεκάθαρη στάση του «ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και τα φαλκιδευμένα ψεύδη των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Είμαστε αντίθετοι στις πανελλαδικές εξετάσεις του ΥΠΑΙΘ τύπου ελληνικής PISA στους μαθητές-τριες της ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου και της Γ΄ Γυμνασίου με τυποποιημένη αξιολόγηση (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Ευχές για καλό Πάσχα (ΑΣΕ)
- Πού το πάει η κυβέρνηση με τις συγχωνεύσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων; (ΑΣΕ)
- Κάλεσμα για τη Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Απεργιακή ανακοίνωση ΑΣΕ για 6 Απρίλη
- Περί αλήθειας (ΑΣΕ)
- Ενημερωτικό συνεδρίασης ΔΣ 16/3
- 18 Μαρτίου Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τους αναπληρωτές – SPOT
- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μάρτη (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Οι νέες απειλές Κόπτση θα πέσουν στο κενό! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! (ΑΣΕ)
- Mια μαύρη ημέρα η σημερινή (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Mε επιλογή του γονέα η παράλληλη στήριξη! (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Συνταξιοδοτικός Οδηγός Εκπαιδευτικών (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου