Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Ενημερωτικό συνεδρίασης ΔΣ 13/10/2020

Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 13/10/2020, από τον εκλεγμένο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ποιμενίδη Βασίλη κατατέθηκαν τα εξής θέματα:

Α.  Σχετικά με τη συνάντηση ΔΟΕ-ΥΠΑΙΘ στις 8/10/2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ-ΥΠΑΙΘ

Στη συνάντηση της ΔΟΕ με την Υπουργό, που έγινε στις 8/10/2020, φάνηκε η αδιάλλακτη στάση της κ. Κεραμέως. Χαρακτηριστικό είναι πως δέχτηκε μόλις 6 από τους 11 αντιπροσώπους του ΔΣ της ΔΟΕ. Προφανώς και θεωρεί την υγεία της πιο σημαντική από την υγεία όλων μας, που καθημερινά καλούμαστε να συγχρωτιζόμαστε 23,24,25 άτομα σε αίθουσες λίγων τ.μ.

Επί της ουσίας η Υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση. Πιο συγκεκριμένα:

 1. Για τις συνθήκες λειτουργίας, υπεραμύνθηκε των επιλογών της. Μάλιστα είπε ενδεικτικά: « η τήρηση των αποστάσεων δεν είναι πλέον αποτελεσματικό μέτρο…»
 2. Τα μαζικά ΤΕΣΤ δεν έχουν νόημα και πως πρέπει να τα πληρώνουμε από την τσέπη μας.
 3. Για τις άδειες εκπαιδευτικών που ανακαλούνται και που ανήκουν σε ευπαθής ομάδες, είπε πως: «ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπ. Εσωτερικών»
 4. Μίλησε για χαμένες ώρες λόγω των κινητοποιήσεων, όταν δεν κάνει κουβέντα για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες, λόγω έλλειψης των αναγκαίων εκπαιδευτικών.
 5. Για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς μετά τη γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, απάντησε πως προσέλαβε: «2.800 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς!!»
 6. Για τον κατάπτυστο θεσμό των τρίμηνων συμβάσεων των αναπληρωτών τόνισε πως το κάνει, γιατί λυπάται τους φορολογούμενους.
 7. Για τις 9μηνες άδειες ανατροφής, δικαιολογήθηκε πως υπάρχουν διαφορετικά θεσμικά πλαίσια για τους δημόσιους υπαλλήλους των εκπαιδευτικών και παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντικές συζητήσεις…
 8. Υπεραμύνθηκε της διεξαγωγής των εκλογών ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Πέταξε το «γάντι» στη ΔΟΕ, αδιαφορώντας για τις επισημάνσεις πως έτσι ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Η συνάντηση της ΔΟΕ με την Υπουργό Παιδείας, καταδεικνύει, πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει βήμα πίσω από την αντιεκπαιδευτική της πολιτική. Εντείνει την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στην ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Καλούμε κάθε συνάδελφο σε θέση μάχης.

Συμμετέχουμε όλοι στην παν δημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Οκτώβρη.

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (κατά ψήφισε ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Δ. Δημοσθενίδης)

 

Ψήφισμα ΕΛΜΕ/ΣΕΠΕ για την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών στα Υ.Σ.

Καμία συμμετοχή της ΕΛΜΕ/ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. σε «ηλεκτρονικές εκλογές»

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, με fast track διαδικασίες, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Μάλιστα μαζί με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στην απομαζικοποίηση και τελικά στην υποβάθμιση των εκλογών αυτών.

Τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ετοιμάζονται να τις εφαρμόσουν σε αυτές τις εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει κάθε συλλογική διαδικασία.

Στόχο έχουν την απομόνωση των εργαζομένων, την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής. Θέλουν να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, απομονωμένος από τους συναδέλφους του, ξεκομμένος από τη συλλογική συζήτηση, τη ζωντανή διαπάλη, που είναι στοιχείο υγείας για το κίνημα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να «μπει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων.

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τα απαράδεκτα σχέδιά της. Απαιτούμε:

 • Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία του Π.Δ. 1/2003.
 • Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κλπ) ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.
 • Να διεξαχθούν οι εκλογές σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

Εάν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας τολμήσουν, ενόψει των επικείμενων εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών, να προχωρήσουν σε «ηλεκτρονική ψηφοφορία», η ΕΛΜΕ/ΣΕΠΕ….. θα αποσύρει όλα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές των ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ ακυρώνοντας στην πράξη αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πράξει το ανάλογο και να αποσύρει και τα ψηφοδέλτια σε ΚΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ.

Β. Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία:

Καταψηφίστηκε από τους Ιωαννίδη, Αξιμιώτη, Τζεράκη (ΔΗΣΥ) και Κεσόγλου (Ε.Ε.)

Print Friendly, PDF & Email