| Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας | ![]() |
“Πλήθος προβλημάτων στα παραρτήματα Νηπιαγωγείων ΔΥΕΠ, τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη λειτουργία τους!! Δημόσια Νηπιαγωγεία λειτουργούν με εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ και όχι από το Υπουργείο Παιδείας”
Δραματική η κατάσταση στα νηπιαγωγεία που έχουν οριστεί ως ΔΥΕΠ Παραρτήματα. Ενώ έχει ήδη προχωρήσει η μεταφορά ενός μεγάλου πληθυσμού προσφύγων στη ενδοχώρα η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την λανθασμένη τακτική της προηγούμενης, επιμένει να λειτουργεί με απίστευτα αργούς ρυθμούς και χωρίς να έχει διάθεση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με σωστό τρόπο.
Τα Παραρτήματα ΔΥΕΠ Νηπιαγωγείων ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει καθώς δεν έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό! Οι δηλώσεις ότι τάχα κατάφεραν να λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας στην ώρα τους, υποδηλώνουν την υποδεέστερη θέση που έχουν για το υπουργείο Παιδείας τα Παραρτήματα – ΔΥΕΠ νηπιαγωγεία καθώς παραμένουν κλειστά!
Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Μια σωρεία νομοθετημάτων αναγκάζει τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων που έχουν στην ευθύνη τους τα παραρτήματα ΔΥΕΠ να υπογράφουν πράξεις χωρίς να μπορούν να έχουν τον έλεγχο των Παραρτημάτων.
Νηπιαγωγεία που ξεπερνούν στο σύνολο, τους 100 φοιτούντες μαθητές/τριες δηλώνονται ως διθέσια λειτουργικά, με αποτέλεσμα οι προϊστάμενες/οι να έχουν πλήρες διδακτικό ωράριο με διπλό διοικητικό έργο εξαιρετικής δυσκολίας καθώς δεν εμπίπτει μόνο στα τυπικά διοικητικά θέματα.
Με εξωφρενικά επιχειρήματα κάποιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις, «βαπτίζουν» τα νηπιαγωγεία στις δομές, σε Τάξεις Υποδοχής, υποστηρίζοντας ότι όσα παιδιά φοιτούν σε παραρτήματα νηπιαγωγείων ΔΥΕΠ δεν μπορούν να φοιτήσουν και σε τμήματα ένταξης, αγνοώντας τις γνωματεύσεις από τις αρμόδιες επιστημονικές ομάδες των ΚΕΣΥ!!
Τα παιδιά των νηπιαγωγείων ΔΥΕΠ απαγορεύεται να μετακινηθούν εκτός Δομής! Σε ανοιχτού τύπου Δομές αποφασίστηκε απαγόρευση εξόδου των μαθητών! Τα παιδιά που φοιτούν δεν μπορούν να πάνε εκπαιδευτικές επισκέψεις, δεν μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα συνεκπαίδευσης, δεν μπορούν να επισκεφτούν τη «μητρική» σχολική μονάδα!
Υπάρχουν Παραρτήματα ΔΥΕΠ Νηπιαγωγείων, που λειτουργούν με εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει προσληφθεί από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Δημόσια Νηπιαγωγεία λειτουργούν με εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ και όχι από το Υπουργείο Παιδείας!!
Τα δικαιώματα των παιδιών για ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις και το ελληνικό Σύνταγμα. Η ερμηνεία των νόμων πρέπει να γίνεται σωστά και οι αντίθετες πρακτικές δεν χωρούν ανοχή!!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να σταθεί στο ύψος της ευθύνης και του ρόλου του και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία παραρτήματα ΔΥΕΠ. Όλα τα παιδιά έχουν ίδια δικαιώματα πρόσβασης στη γνώση. Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού…
- Ψήφισμα στήριξης σχετικά με πρόσφατο περιστατικό σε σχολείο
- Πανελλαδική 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26/3/2026
- Πανελλαδική 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26/3/2026
- Κήρυξη Στάσης Εργασίας για την κλήση σε απολογία συναδέλφων…
- Ενημέρωση και αίτημα πλήρους νομικής, συνδικαλιστικής και οικονομικής κάλυψης
- Κλήση σε απολογία συναδέλφων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο- Κινητοποίηση 20 Μαρτίου 2026 στην Κομοτηνή
- Ψήφισμα συμπαράστασης στους 15 συναδέλφους εκπαιδευτικούς Π.Ε., μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας
- Πρόσκληση σε Εθελοντική αιμοδοσία
- Κάλεσμα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση
- Για τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία των Τεμπών
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Άμεση ανάγκη παρέμβασης για το κόστος καυσίμων (ΔΗ.ΣΥ.)
- Για τη χορήγηση 3μηνων και 4μηνων αδειών άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου (ΔΑΚΕ)
- Καμία ανοχή στη βία. Ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. (ΔΗ.ΣΥ.)
- Για τη μεθόδευση «κατάργησης» οργανικών θέσεων (ΔΑΚΕ)
- Ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο της συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη (ΔΑΚΕ)
- Τέσσερα χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει τώρα! (ΔΗ.ΣΥ.)
- Επιστολή ETUCE προς Ζαχαράκη (ΔΑΚΕ)
- Ακρίβεια και στεγαστικό πρόβλημα (ΔΗ.ΣΥ.)
- Συνοπτικός συνταξιοδοτικός οδηγός 2026 (ΔΗ.ΣΥ.)
- Σχολική στέγη (ΔΗ.ΣΥ.)
- ΑΜεΑ (ΔΗΣΥ)
- Ανακοίνωση Δ.Α.Κ.Ε.Π.Ε. για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
- Απεργία 16 Δεκεμβρίου. Όλοι στους δρόμους – ΔΗ.ΣΥ.
- Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών – ΔΗ.ΣΥ.
- «Όχι άλλα στολίδια σε ένα σχολείο με θεμελιώδη κενά» – ΔΗ.ΣΥ.
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου





