Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Δημοσθενίδης Δημήτρης
Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας
Κιν. Τηλέφωνο: 6947021530
Τηλ. Σχολείου: 2510611203
Ε-mail: ddimosthenidis@hotmail.com|
Ιστοσελίδα: http://users.sch.gr/ddimosthenidis/

Καβάλα,02/02/2017

Ενημερωτικό σημείωμα

3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ (αριθμός πράξης 3/02-02-2017)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 02/02/2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Καβάλας.

Παρόντες: Μπαντίκος Κ., Καραπολίδου Α., Τσαβδαρίδης Α., Δημοσθενίδης Δ. Απόντες: Τζεράκης Θ.

Θέμα 1οΑνάκληση – τροποποίηση διάθεσης προς συμπλήρωση ωραρίου αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάκληση διάθεσης προς συμπλήρωση ωραρίου αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ71 σε άλλη σχολική μονάδα και η πλήρης απασχόληση στη σχολική μονάδα τοποθέτησής της, καθώς και η τροποποίηση διάθεσης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ60.50.

Θέμα 2ο – Ανάκληση – τροποποίηση διάθεσης προς συμπλήρωση ωραρίου μόνιμου εκπαιδευτικού

Αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάκληση της διάθεσης προς συμπλήρωση ωραρίου μόνιμου εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11, λόγω κατάργησης της τελευταίας ώρας του ολοήμερου τμήματος της σχολικής μονάδας διάθεσης και η πλήρης απασχόληση στη σχολική μονάδα τοποθέτησής της.

Θέμα 3ο – Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Επικυρώθηκε ομόφωνα η αναγνώριση προϋπηρεσίας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης που προσλήφθηκαν από 26/01 έως 27/01/2017 στη Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας.

Θέμα 4ο – Εισήγηση συνέχισης λειτουργίας παραρτήματος Νηπιαγωγείου

Αποφασίστηκε ομόφωνα η εισήγηση προς το Δήμο Καβάλας για τη συνέχιση λειτουργίας παραρτήματος Νηπιαγωγείου της πόλης της Καβάλας, λόγω ανεπαρκούς κτηριακής υποδομής της έδρας του Νηπιαγωγείου. Το ΠΥΣΠΕ έχει εισηγηθεί και προς το Υπουργείο (σε παλιότερη συνεδρίαση) την ίδρυση Νηπιαγωγείου, ώστε να λυθεί το υφιστάμενο πρόβλημα του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου, το οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζει σε διαφορετικούς χώρους το κλασικό και το ολοήμερο τμήμα του.

Ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Καβάλας όπου πάρθηκε απόφαση για αναγνώριση Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών, ενημερώνω ότι για την αναγνώρισή τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι σχετική απόφαση από το ΠΥΣΠΕ όπου κατατίθεται η αίτηση. Κριτήριο αναγνώρισης αποτελεί η συνάφεια του Μεταπτυχιακού Τίτλου με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου. Η μισθολογική εξέλιξη του εκπαιδευτικού (2 Μισθολογικά Κλιμάκια σύμφωνα με το Ν. 4354/2015), πραγματοποιείται από την ημερομηνία της σχετικής αίτησης. Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

  1. Φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών
  2. Αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας μαθημάτων
  3. Αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ (σε περίπτωση που το πτυχίο είναι από ίδρυμα του εξωτερικού)
  4. Σχετική αίτηση προς το ΠΥΣΠΕ Καβάλας

Σε ότι αφορά την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 26 του Ν. 4354/2015:

«2. Μετά τη μισθολογική κατάταξη…… η μισθολογική εξέλιξη όλων των υπαλλήλων αναστέλλεται μέχρι τις 31.12.2017. Από 1.1.2018 η μισθολογική εξέλιξη ενεργοποιείται εκ νέου…». Επομένως όσοι υπάλληλοι καταθέσουν τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών για αναγνώριση δε θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται. Η μισθολογική τους εξέλιξη λόγω του μεταπτυχιακού θα πραγματοποιηθεί από την 01/01/2018.

Σε ότι αφορά την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων για τους αναπληρωτές, σύμφωνα με το υπ. αρ. 169228/Ε2/12-10-2016 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ισχύουν τα ακόλουθα:

«Σύμφωνα με τις οδηγίες επί του άρθρου 26 της αριθμ.2/31029/ΔΕΠ/06-05-2016 (ΑΔΑ: ΩΛ9ΣΗ-0ΝΜ) εγκυκλίου για εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσλαμβάνονται μετά την 1-1-2016 η μισθολογική προώθηση στους κατόχους μεταπτυχιακών/διδακτορικών και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής πραγματοποιείται:

Α) με την αρχική τους κατάταξη εφόσον ο συγκεκριμένος τίτλος αποτελούσε απαραίτητο προσόν για το διορισμό του υπαλλήλου (δεν απαιτείται κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου).

Β) από την ημερομηνία αίτησης του υπαλλήλου στην περίπτωση που κατατίθενται προς αναγνώριση μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί τίτλοι σπουδών, τους οποίους κατείχαν κατά την ημερομηνία διορισμού τους (απαιτείται κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου σχετικά με τη συνάφεια του τίτλου).

Γ) από 01-01-2018 στην περίπτωση που υποβληθούν αιτήσεις για αναγνώριση μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών οι οποίοι αποκτήθηκαν μετά την ημερομηνία διορισμού.».

Τέλος, υπενθυμίζω ότι ενημερωτικά σημειώματα τόσο για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Καβάλας, όσο και γενικότερα για υπηρεσιακά θέματα θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα μου (http://users.sch.gr/ddimosthenidis/).

Μη διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μου για οποιοδήποτε υπηρεσιακό ζήτημα σας απασχολεί.

Συναδελφικά,

Δημοσθενίδης Δημήτρης

Print Friendly, PDF & Email