Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

Κωνστατινίδου Μαλαματή (Ματίνα) (Δασκάλα του 1ου ΔΣ Νέας Περάμου)

Ονομάζομαι Μαλαματή (Ματίνα) Κωνσταντινίδου και είμαι δασκάλα στο 1ο Δ.Σ. Νέας Περάμου από το 2009. Είμαι υποψήφια για το Δ.Σ. στην Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία – Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί, ένα ψηφοδέλτιο που ευελπιστεί να είναι και το μοναδικό του νομού, πρεσβευόμενο από όσους τολμούν, επιθυμούν, διαθέτουν χρόνο να ασχοληθούν με τα κοινά του εκπαιδευτικού κλάδου και να τον αντιπροσωπεύσουν στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα προασπίζοντας τα εργασιακά του δικαιώματα. Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία πρεσβεύει την άποψή μου για τον συνδικαλισμό τον οποίο θεωρώ αποτελεσματικό όταν δεν στηρίζεται σε επίπεδο πελατειακών σχέσεων. 

Η συμμετοχή μου στην Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία πρεσβεύει την άποψή μου για την επιλογή προσώπων που εμπνέουν εμπιστοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο κάθε συλλογικού οργάνου με δεδομένο ότι πέραν της ορθολογικής και δυναμικής αντιμετώπισης θεμάτων που προκύπτουν στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διαχειρίζεται και αποφασίζει για ένα σημαντικό μέγεθος χρημάτων. Πιστεύω στην ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Καβάλας και στην εύστοχη (και χωρίς υπαινιγμούς – λαϊκισμούς – συγκρούσεις) αντιμετώπιση των θεμάτων που καλείται να διαχειριστεί.
Δεν ξέρω αν όλο αυτό που βλέπω να εκτυλίσσεται μέσω των social media και των mail αρέσει στους συναδέλφους μου, εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται αδιανόητο και παράλογο. Παρατάξεις τρώγονται μεταξύ τους και δεν ασχολούνται με τον πραγματικό στόχο που είναι οι ενέργειες του συλλόγου. Με τι επικοινωνιακές δεξιότητες διεκδικούν ψήφο, δεν καταλαβαίνω. Μέλημα του συλλόγου είναι να συμβάλλει στη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν και να ενεργοποιηθούν στα σωματεία, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα χωρίς διασπάσεις. (καταστατικό ΔΟΕ)

ΤΑΜΕΙΟ: Ο σύλλογος από ότι ενημερώθηκα την Πέμπτη που πρώτη μου φορά παρευρέθηκα (και μάλλον ντρέπομαι για αυτό ) έχει στο ενεργητικό του περίπου 130.000 € από 165.000 που είχε πριν από ένα χρόνο από τον ισολογισμό που μας παραδόθηκε στην προηγούμενη ΓΣ.. Δεν γνωρίζω πώς τα διαχειρίζεται τόσα λεφτά το εκάστοτε ΔΣ, ξέρω όμως ότι είναι μια μεγάλη ευθύνη και για τη διαχείριση τους θα ήθελα να με ρωτάνε, παίρνοντας τη γνώμη των εκπαιδευτικών. Πριν από δυο χρόνια είχα πρόσκληση να συμμετάσχω στις Παρεμβάσεις μαζί με την Ανθή που τόσο εκτιμώ. Η απάντησή μου ήταν πως δεν μπαίνω σε κομματικές παρατάξεις. Πρότεινα τότε μιας και ασχολούμουν με την έρευνα, να στήσω μια έρευνα για τις απόψεις των εκπαιδευτικών μελών του συλλόγου, πρόταση που ξεκινούσε από τη δική μου ανάγκη. Η συμμετοχή στις αποφάσεις είναι το παν κι ας έχουν ψηφιστεί αντιπρόσωποι. Και μιας και μιλάω για αποφάσεις, θεωρώ γελοίο να βγαίνει κάθε παράταξη με ένα πανό που επικοινωνεί τις ίδιες ανάγκες και τελικά να φαίνονται χωρισμένοι άνθρωποι που υποστηρίζουν τα ίδια.
Επίσης, διαβάζω συνέχεια αυταρχικούς (για μένα) λόγους που βροντοφωνάζουν ότι οι αγώνες και η ενότητα είναι στους δρόμους και με ψάχνουν εκεί γιατί θεωρούν πως ως υποψήφια εκεί θα έπρεπε να ήμουν.

ΔΟΕ: Επίσης, η σχέση της ΔΟΕ με την εκάστοτε κυβέρνηση νομίζω ότι έχει ελλείμματα γιατί δεν φέρει προτάσεις και δε συζητά επί των πραγματικών δυνατοτήτων, αλλά φωνάζει μόνο για πάγιες καλύψεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και δεδομένα. Διαλογική συζήτηση σε συνδυασμό με ενσυναίσθηση και υποχώρηση των δυο μερών πουθενά. (Δικό μου πόρισμα μετά από ανάγνωση από τον Οκτώβριο των ανακοινώσεων της ΔΟΕ, για να μην παρεξηγηθούν τα υπόλοιπα μέλη και το σημειώνω για αυτούς που δεν κατάλαβαν ότι πρεσβεύουμε διαφορετικές αντιλήψεις και συμπεριφορές). Προτείνω τη δημιουργία ερωτηματολογίων διαλογής δεδομένων για τις απόψεις των εκπαιδευτικών σε θέματα που τους απασχολούν.
Όλα τα προβλήματα θεωρώ λύνονται συλλογικά μέσα από το διάλογο και όχι τη μεταφορά των πολιτικών λόγων των κομμάτων. Μία αφίσα, μία απόφαση πλειοψηφική μέσα από το διάλογο και όχι τον πωρωμένο λόγο.

Κοινωνία και Παιδεία: Στο καταστατικό της ΔΟΕ ορίζεται ως μέλημά της η συμβολή της στη βελτίωση της όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού. Ο σύλλογος θα μπορούσε να συμβάλλει με οργάνωση προγραμμάτων για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής Ρομά στο Δήμο Νέστου και την ένταξή τους στην κοινωνία. Όντας εθελόντρια στον «Φάρο του κόσμου» του πάτερ Αθηναγόρα στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι Κέντρο Ημέρας με παιδιά ΡΟΜ γνωρίζω ότι με συστηματική υποστήριξη παιδιών και των γονιών τους έξω από το σχολείο, μπορεί να επιτευχθεί η κοινωνική ενσωμάτωση της μειονότητας. Θέλει εθελοντές ανθρώπους κυρίως και ένα χώρο που θα μπορούσε να είναι ένα σχολείο κοντά στον οικισμό.

Ενεργή συμμετοχή μελών: Δημιουργία ερωτηματολογίων με τη μορφή GOOGLEDOCS για την καταγραφή των απόψεων των εκπαιδευτικών σε σοβαρά ζητήματα για την έκφραση γνώμης για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος καθώς και την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην Εκπαίδευση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Ενημέρωση μελών:   Μέσω μέιλ και ανακοινώσεων στην Δ/νση ΠΕ Καβάλας.

Πιστεύω ότι όταν επικοινωνείς τις ιδέες σου ή τα θέματα που σε απασχολούν πάντα βρίσκονται λύσεις! Και το Δ.Σ. είναι το εγγύτερο συλλογικό όργανο.

Πιστεύω σε ένα συλλογικό όργανο που πραγματικά μπορεί να αλλάξει σελίδα στον συνδικαλισμό!
Συγχωρήστε με για την έκθεση ιδεών, αλλά δεν ξέρω να εκθέτω αλλιώς τις σκέψεις και τις ιδέες μου!

Print Friendly, PDF & Email