Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας

     Η εκπαιδευτική χρονιά 2016-2017 θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως τη χειρότερη των τελευταίων ετών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την ίδια πολιτική των προκατόχων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο βωμό της επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων, προχώρησε σε αλλαγές σε όλο το φάσμα της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ΕΠΑΛ). Ως αποτέλεσμα είχαν την απόλυση (μη επαναπρόσληψη) χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές σε ολόκληρη τη χώρα στα δημόσια σχολεία. Είχαμε περικοπή μισθού, ως συνέπεια των αλλαγών στα μισθολόγια, αλλά και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, που με το νέο νόμο θα μπορεί ο ΟΑΕΔ να μας διαθέτει για εργασία σε οποιαδήποτε δομή, με μισθό κυριολεκτικά τρεις και εξήντα (360€)! Και σαν κερασάκι στην τούρτα, το Υπουργείο αφήνει να διαρρεύσει ότι θα επαναφέρει και το διετή αποκλεισμό, σε περίπτωση άρνησης σε πρόταση τοποθέτησης, την οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

     Οι επιπτώσεις όλων των αλλαγών που είναι βασισμένες στις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ-ΟΟΣΑ και που τις αποδέχτηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), δεν αφορούν μόνο τις δικές μας ζωές. Με τις περσινές υπουργικές αποφάσεις, πέραν του γεγονότος ότι πλέον η πλειοψηφία από εμάς αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας ως το πιθανότερο σενάριο, η εφαρμογή τους θα έχει και καταστροφικές συνέπειες για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Τόσο στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, αλλά και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων που υπηρετούν στο Δημόσιο σχολείο, έχουμε μια πλήρη υποβάθμιση, για να μην πούμε ουσιαστικά κατάργηση, τόσο του επιστημονικού, όσο και του εκπαιδευτικού τους ρόλου.

     Για να πετύχουν τον ένα και βασικό τους στόχο, την περιβόητη ανάπτυξη που θα είναι όμως μόνο για λίγους και εκλεκτούς, δε διστάζουν να τονίζουν ότι πρέπει να αυξηθούν οι ώρες των μόνιμων εκπαιδευτικών για να μην προσληφθούμε όλοι εμείς, που επί τόσα χρόνια υπηρετήσαμε τη δημόσια παιδεία σε κάθε εσχατιά της Ελλάδας (βλέπε έκθεση ΣΕΒ για την παιδεία).

     ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, σε ετοιμότητα. Δεν πρέπει να πέσουμε στη φάκα του «διαίρει και βασίλευε», που στήνει το υπουργείο βγάζοντας στη φόρα το ζήτημα για τα κριτήρια «διορισμού». Δεν πρέπει να φαγωθούμε μεταξύ μας. Σε τίποτα και κανένα δεν αρέσουν οι ομαδοποιήσεις, η λογική του «ο καθένας για την πάρτη του», εκτός φυσικά από αυτούς που προωθούν όλες αυτές τις ανατροπές.

     Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο κοινός αγώνας με τους γονείς και τους μαθητές μας για την παιδεία, η οποία θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές (με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας) ανάγκες των παιδιών.

     Αταλάντευτα παλεύουμε για:

Α) Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για όλους όσους εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια το μόνο που κάναμε ήταν να αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας.

Β) Επίδομα ανεργίας για όλους τους απολυμένους και για όλη την περίοδο της ανεργίας τους.

Γ) Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Δ) Ίδια δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές για τα ζητήματα της αναρρωτικής άδειας και της άδειας λοχείας.

Ε) Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια για όλα τα μέσα, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

ΣΤ) Επίδομα θέρμανσης.

 «Το δίκιο είναι με το μέρος μας, γι’ αυτό και θα νικήσουμε»!

Καβάλα 01/03/2017

Τηλ. Επικοινωνίας: Ζέτα Κλειτσιώτη: 6948189212 και Αγγελική Καραγιάννη: 6974540333

Print Friendly, PDF & Email