Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
Η εκπαιδευτική χρονιά 2016-2017 θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως τη χειρότερη των τελευταίων ετών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την ίδια πολιτική των προκατόχων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο βωμό της επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων, προχώρησε σε αλλαγές σε όλο το φάσμα της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ΕΠΑΛ). Ως αποτέλεσμα είχαν την απόλυση (μη επαναπρόσληψη) χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές σε ολόκληρη τη χώρα στα δημόσια σχολεία. Είχαμε περικοπή μισθού, ως συνέπεια των αλλαγών στα μισθολόγια, αλλά και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, που με το νέο νόμο θα μπορεί ο ΟΑΕΔ να μας διαθέτει για εργασία σε οποιαδήποτε δομή, με μισθό κυριολεκτικά τρεις και εξήντα (360€)! Και σαν κερασάκι στην τούρτα, το Υπουργείο αφήνει να διαρρεύσει ότι θα επαναφέρει και το διετή αποκλεισμό, σε περίπτωση άρνησης σε πρόταση τοποθέτησης, την οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.
Οι επιπτώσεις όλων των αλλαγών που είναι βασισμένες στις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ-ΟΟΣΑ και που τις αποδέχτηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), δεν αφορούν μόνο τις δικές μας ζωές. Με τις περσινές υπουργικές αποφάσεις, πέραν του γεγονότος ότι πλέον η πλειοψηφία από εμάς αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας ως το πιθανότερο σενάριο, η εφαρμογή τους θα έχει και καταστροφικές συνέπειες για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Τόσο στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, αλλά και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων που υπηρετούν στο Δημόσιο σχολείο, έχουμε μια πλήρη υποβάθμιση, για να μην πούμε ουσιαστικά κατάργηση, τόσο του επιστημονικού, όσο και του εκπαιδευτικού τους ρόλου.
Για να πετύχουν τον ένα και βασικό τους στόχο, την περιβόητη ανάπτυξη που θα είναι όμως μόνο για λίγους και εκλεκτούς, δε διστάζουν να τονίζουν ότι πρέπει να αυξηθούν οι ώρες των μόνιμων εκπαιδευτικών για να μην προσληφθούμε όλοι εμείς, που επί τόσα χρόνια υπηρετήσαμε τη δημόσια παιδεία σε κάθε εσχατιά της Ελλάδας (βλέπε έκθεση ΣΕΒ για την παιδεία).
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, σε ετοιμότητα. Δεν πρέπει να πέσουμε στη φάκα του «διαίρει και βασίλευε», που στήνει το υπουργείο βγάζοντας στη φόρα το ζήτημα για τα κριτήρια «διορισμού». Δεν πρέπει να φαγωθούμε μεταξύ μας. Σε τίποτα και κανένα δεν αρέσουν οι ομαδοποιήσεις, η λογική του «ο καθένας για την πάρτη του», εκτός φυσικά από αυτούς που προωθούν όλες αυτές τις ανατροπές.
Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο κοινός αγώνας με τους γονείς και τους μαθητές μας για την παιδεία, η οποία θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές (με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας) ανάγκες των παιδιών.
Αταλάντευτα παλεύουμε για:
Α) Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για όλους όσους εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια το μόνο που κάναμε ήταν να αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας.
Β) Επίδομα ανεργίας για όλους τους απολυμένους και για όλη την περίοδο της ανεργίας τους.
Γ) Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Δ) Ίδια δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές για τα ζητήματα της αναρρωτικής άδειας και της άδειας λοχείας.
Ε) Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια για όλα τα μέσα, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
ΣΤ) Επίδομα θέρμανσης.
«Το δίκιο είναι με το μέρος μας, γι’ αυτό και θα νικήσουμε»!
Καβάλα 01/03/2017
Τηλ. Επικοινωνίας: Ζέτα Κλειτσιώτη: 6948189212 και Αγγελική Καραγιάννη: 6974540333
- Αίτημα κήρυξης Στάσης Εργασίας
- 4_2025.01.23 Υποχρεωτικές υπερωρίες
- Ετήσιος Χορός για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών – Κοπή βασιλόπιτας
- Ευχές Συλλόγου
- Πρόσκληση
- 166_2024.12.10 Κάλεσμα σε παράσταση Διαμαρτυρίας
- 165_2024.12.10 Διευκολυντική στάση εργασίας Παράσταση Διαμαρτυρίας
- 161_2024.11.29 Δελτίο Τύπου
- 162_2024.11.29 Αίτημα για συνάντηση
- 163_2024.11.29 Βράβευση μαθητών
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού στην Ανατολική Αττική 29_1_2025
- Για το πρόγραμμα Δράσεις Ενεργού Πολίτη
- Σχόλιο για τη μη συμμετοχή του συλλόγου μας στην Πανελλήνια Μέρα Δράσης ενάντια στον αυταρχισμό του Υπουργείου
- Κείμενο στήριξης στους εκπαιδευτικούς που διώκονται πειθαρχικά -ΑΣΕ
- Περί Ωνάσειων Σχολείων – ΑΣΕ
- Συνοπτικός συνταξιοδοτικός οδηγός 2025
- Κοροϊδία από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος
- Ενημερωτικό των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
- Αποπομπή Αιρετών από τα πειθαρχικά συμβούλια
- Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον αυταρχισμό και την επιβολή της πειθάρχησης στα σχέδιά της.
- «Κόβει» η Κυβέρνηση της ΝΔ το επίδομα ανεργίας σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
- Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, το ίδιο και οι Υπουργοί Παιδείας…
- Οι θέσεις της ΑΣΕ για τις σχολικές εκδρομές
- Ευχές ΑΣΕ
- Ευχές ΔΑΚΕ
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου