Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

pame_logo

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Μετά την ακύρωση των σεμιναρίων για την αξιολόγηση σε Χρυσούπολη και Θάσο, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησαν στην ακύρωση και των σεμιναρίων που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στην Καβάλα στις 5 και 6 Ιούνη.

Μπροστά στην αποφασιστική αντίδραση των εκπαιδευτικών, η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε δήθεν «επιμορφωτικές» συναντήσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που τους δίνει η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική νομοθεσία.

Συνάδελφοι, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών πάντα πίστευε, και το έλεγε σε όλους τους τόνους, ότι το σταμάτημα της αξιολόγησης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη συντονισμένη αντίδραση των εκπαιδευτικών στο χώρο εργασίας μας. Στο Δημόσιο Σχολείο.

Κανείς μας δεν πρέπει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση.

Όμως θέλουμε μ’ αυτή την ευκαιρία να απευθυνθούμε προς τους συναδέλφους διευθυντές :

Τους θεωρούν και τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι τσιράκια τους. Είναι;

Τους υποτιμούν μ’ αυτά που τους βάζουν να λένε και να υλοποιούν. Το δέχονται ;

Τους εντέλλουν εν ολίγοις να υλοποιούν τις εγκυκλίους και τις εντολές της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ας μη ξεχνάνε ότι αυτοί οι ίδιοι θα είναι από τα πρώτα θύματα και της αξιολόγησης και του «νέου σχολείου».

Η στιγμή της επιλογής έχει φτάσει προ πολλού. Ή με την κυβερνητική πολιτική ή με το σχολείο και με το δάσκαλο. Με τους γονείς και τους μαθητές μας. Ο κάθε συνάδελφος διευθυντής/ντρια ξέρει πώς μπορεί να περιφρουρήσει την αξιοπρέπειά του, που του την αρνούνται όσοι τους αναγκάζουν να γίνουν γρανάζια στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής- αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης και του υπουργείου.