Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

                                                 Καβάλα 16-3-2015

 Συναδέλφισσες,οι

Εδώ και δύο χρόνια δώσαμε  μια μεγάλη μάχη ενάντια στο νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση που θέλησαν να επιβάλουν οι μνημομιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

O αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση ήταν και παραμένει  αγώνας για την υπεράσπιση και προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου και  για την προστασία της εργασιακής θέσης των εκπαιδευτικών σε αυτό.

Οι εκπαιδευτικοί που δίνουν καθημερινό αγώνα να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, νίκησαν την τρομοκρατία,  το κλίμα φόβου, απειλών και εκβιασμών που επικράτησε  προκειμένου να  επιβάλλουν την αξιολόγηση. Το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης από το εκπαιδευτικό κίνημα και η αναστολή της από τη σημερινή κυβέρνηση  είναι αποτέλεσμα αυτών των αγώνων. Η επιχείρηση για την επιβολή της  αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης   ακυρώθηκε  στην πράξη.

Δεν εφησυχάζουμε

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία τον αγώνα , ώστε να διασφαλίσουμε τη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η  αναστολή αντί της κατάργησης του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης επιτρέπει να παραμένει ενεργή μια απειλή που το εκπαιδευτικό κίνημα αντιπάλεψε μαχητικά όλο το προηγούμενο διάστημα.

Απαιτούμε άμεσα

Την  κατάργηση όλου του νομοθετικού οπλοστασίου που αφορά την αξιολόγηση, των νόμων 4024/11, 4142/13, ΠΔ 152/13, 3848/10, 3679/10, 2525/1997 και 2986/2002, καθώς και όλων των εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων που τους συνοδεύουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ  ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ

Print Friendly, PDF & Email