ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα, 9-6-2015
Οδός: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 44 Αρ. Πρωτ.: 152
(12ο Δημ.Σχ. Καβάλας)
Τ.Κ.: 65403 ΠΡΟΣ: Τις Σχολικές Μονάδες του Νομού μας
e-mail : ekp-kav@otenet.gr ΜΜΕ
Τηλέφωνο –FAX: 2510226050 ΚΟΙΝ:
.
.
Θέμα: «Ψήφισμα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ»
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 εδώ και 24 μήνες συνεχίζουν να αποτελούν φάρο αντίστασης για όλους τους εργαζόμενους. Για 24 μήνες παραδίδουν μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας. Δεν σταμάτησαν να εκπέμπουν, δε σίγησαν τη φωνή τους. Σε αυτούς τους 24 μήνες οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ3, έχουν δώσει φωνή σε όλη την μαχόμενη κοινωνία μέσα από τα μικρόφωνα της ΕΡΑ, μέσα από την ΕΤ3 και το διαδίκτυο, αποδεικνύοντας ότι μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν την καλύτερη ενημέρωση. Ενώ σε αυτούς τους μήνες η υποτιθέμενη νόμιμη Δημόσια τηλεόραση, το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ γινόταν παγκοσμίως γνωστό για έναν εκ διαμέτρου αντίθετο λόγο, επειδή διέστρεφε την αλήθεια.
Τώρα χρειάζονται τη στήριξη μας στον αγώνα που δίνουν, απαιτώντας από την κυβέρνηση να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3 με όλους τους εργαζόμενους και όλες της τις υπηρεσίες, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η κανονική εκπομπή της ΕΡΤ και των ΕΡΑ μέσα από τις επίσημες συχνότητες.
Διαφωνούμε με τον νέο νόμο, τη διοίκηση και τον διευθύνοντα σύμβουλο που εκπροσωπεί τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές του παρελθόντος. Διαφωνούμε με οποιοδήποτε κλείσιμο περιφερειακών σταθμών. Δηλώνουμε ως σωματείο την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε κίνηση της νέας Διοίκησης να ελέγξει τι θα παράγεται στα δελτία ειδήσεων. Διαφωνούμε με οποιαδήποτε κίνηση να ρίξει μαύρο σε κάθε δημοκρατική φωνή που προασπίζει και προάγει το δημόσιο χαρακτήρα στο πρόγραμμα, προς όφελος της κοινωνίας. Έτσι δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε διακοπή εκπομπών της αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας και οποιαδήποτε επιλογή διακοπής των κοινωνικών μηνυμάτων που προβάλλονταν από την Ελεύθερη ΕΡΤ.
Επιθυμούμε να απολαμβάνουμε το αγαθό της Δημόσιας ενημέρωσης όπως το βιώσαμε αυτούς τους μήνες χωρίς μεταφορά των εκπομπών σε ώρες χαμηλής τηλεθέασης. Χωρίς οποιαδήποτε απομάκρυνση των συντελεστών τους, και με δεδομένη την παραμονή των αλληλέγγυων που εργάστηκαν για την παραγωγή προγράμματος. Ειδάλλως η πολιτική «χωρίς ρεβανσισμούς» απέναντι στους εργαζόμενους της ΝΕΡΙΤ, θα μπορούσε να εκληφθεί σαν ρεβανσισμός απέναντι σε αυτούς που κράτησαν την Δημόσια τηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία.
Θα αγωνιστούμε και για το δικαίωμα στην πραγματικά δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, ανοιχτή στην κοινωνία. Παραμένουμε σε εγρήγορση δεσμευόμενοι να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες σε περίπτωση που οι αντιλήψεις των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν γίνουν σεβαστές από τους διοικούντες.

- Καταδίκη δυσφημιστικών, υβριστικών και αντιδεοντολογικών γραπτών εκφράσεων μελών του Δ.Σ προς τα άλλα μέλη
- Κάλεσμα σε εκδήλωση του Συλλόγου
- Βράβευση μαθητών
- Για την αποκατάσταση της αλήθειας
- Κάλεσμα σε αναπληρωτές
- Ερωτήματα σχετικά με την πάγια προκαταβολή των σχολείων
- Κάλεσμα για παρουσία ΔΟΕ σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη
- Σχετικά με την απάντηση της Εγνατίας Οδού
- Έναρξη Τμήματος Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου μας
- Γενική συνέλευση
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών – ΔΗ.ΣΥ.
- «Όχι άλλα στολίδια σε ένα σχολείο με θεμελιώδη κενά» – ΔΗ.ΣΥ.
- Προτάσεις της ΔΑΚΕ στην ΔΟΕ
- Όχι στον «διάλογο» των ΜΑΤ και των χημικών – ΔΗ.ΣΥ.
- Δωρεά Οργάνων και Ιστών. Δωρεά Ζωής – ΔΗ.ΣΥ.
- Ανακοίνωση για την υποβάθμιση του Ολοήμερου Σχολείου – ΔΑΚΕ
- Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία – ΔΗ.ΣΥ.
- Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία – ΔΗ.ΣΥ
- Απεργία 1 Οκτωβρίου – ΔΗ.ΣΥ
- Χιλιάδες κενά στα σχολεία – ΔΗ.ΣΥ
- Έναρξη σχολικής χρονιάς – Δ.Α.Κ.Ε.
- Κανένας εκπαιδευτικός χωρίς στέγη.
- Για τις αθλιότητες του ΥΠΑΙΘΑ
- Ανακοίνωση ΑΣΕ – Νεοδιόριστοι 2025
- Νέο πειθαρχικό δίκαιο
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου




