ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα, 22-11-2015
Οδός: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 44 Αρ. Πρωτ.: 239
(12ο Δημ.Σχ. Καβάλας)
Τ.Κ.: 65403 ΠΡΟΣ: Μέλη μας
e-mail : ekp-kav@otenet.gr
Τηλέφωνο –FAX: 2510226050 ΚΟΙΝ:
.
.
Ψήφισμα
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη στα δικαστήρια Θάσου δικάζονται, σε τρεις δίκες, 21 ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2/4/2014, 19-20/3/2012 και 11/4/2012.
Επίσης την Πέμπτη 26 Νοέμβρη εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η έφεση των ναυτεργατών, που πρωτόδικα 20 εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί «τόλμησαν» να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010 στο χώρο του λιμανιού.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καβάλας δηλώνει τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους λιμενεργάτες. Ταυτόχρονα καταγγέλλει τις συνεχείς συνδικαλιστικές διώξεις εκ μέρους των πλοιοκτητών εναντίον των μελών του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας που στόχο έχουν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση και να τρομοκρατήσουν τους ναυτεργάτες που όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να υπάρχουν σύγχρονες, ασφαλείς συγκοινωνίες όλο το χρόνο σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου.
Καταγγέλλει επίσης το ιδιαίτερα επικίνδυνο αιτιολογικό της πρωτόδικης απόφασης που έλεγε ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού που πραγματοποιούνταν απεργιακή συγκέντρωση είχε «επιθετικό χαρακτήρα» και αποτελεί παράνομη πράξη. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη, ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει μεγάλες ευθύνες, γιατί διατηρεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο.
Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και η Απεργία είναι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τα βγάλει παράνομα στη συνείδηση των εργαζομένων.
- 71_2025.06.25 αίτημα
- 74_2025.06.19 Δελτίο τύπου – Αντιγραφή
- 73_2025.06.19 ευχαριστήριο – Αντιγραφή
- 72_2025.06.18 αίτημα
- 69_2025.06.09 CO2
- 68_2025.06.09 καταγγελία για υποχρεωτικές μετακινήσεις
- 67_2025.06.09 Δελτίο Τύπου για δηλώσεις
- 54_2025.05.25 κάλεσμα για ιστοσελίδα
- 53_2025.05.25 προς Δήμους Π.Ε. Καβάλας -1
- 52_2025.05.25 αίτημα προς ΔΟΕ (1)
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Νέο πειθαρχικό δίκαιο
- Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε Νηπιαγωγεία
- Σχόλιο της ΑΣΕ για την ανακοίνωση της ΔΟΕ σε σχέση με τις απαράδεκτες ενέργειες του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας.
- Διεκδικούμε τα οδοιπορικά που δικαιούμαστε
- Συγχωνεύσεις_ΑΣΕ
- ΔΑΣ ΕΔΟΘ_ Καταγγελία_νοθείας
- Σχόλιο για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί Εθνικού Διαλόγου
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
- Άρση μονιμότητας
- Ενημέρωση από τη συνάντηση με την υπουργό παιδείας
- Συνάντηση με Ζαχαράκη
- Σχόλιο της ΑΣΕ για την εβδομαδιαία ανάρτηση του συστηματικού αρνητή της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
- 1 χρόνος κοροϊδία και ψέματα από την Κυβέρνηση της ΝΔ
- Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής και την πρωτοφανή ανακοίνωση του επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΔΑΣΥ
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου