Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα, 21-3-2016
Αρ. Πρωτ.: 86
Οδός: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 44
(12ο Δημ.Σχ. Καβάλας) ΠΡΟΣ: Μέλη μας
Τ.Κ.: 65403
e-mail : ekp-kav@otenet.gr
Τηλέφωνο –FAX: 2510226050 ΚΟΙΝ:


Θέμα: «48ωρη απεργία»

Η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση, ουσιαστικά με τη σύμφωνη γνώμη, στα στρατηγικά σημεία, και των υπόλοιπων κομμάτων που προσκυνούν Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – ΝΑΤΟ, δεν πρόκειται να κοπάσει. Μονόδρομο λοιπόν αποτελεί η επιτυχία της Γενικής 48ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι πολύ χειρότερο από το προσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από καιρό.

Από την προετοιμασία και τη συμμετοχή στην απεργία δεν πρέπει να λείψει κανείς, γιατί:

1)      Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση: α) Πετσοκόβει τις κύριες συντάξεις σε πολλούς και νέους συνταξιούχους, β) προωθεί την ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών, γ) καταδικάζει τις νέες γενιές σε γεράματα χωρίς σύνταξη ή με συντάξεις που δε θα μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση.

2)      Στα εργασιακά, που είναι το επόμενο νομοσχέδιο που θα έρθει, προωθούνται α) οι ομαδικές απολύσεις β) η παραπέρα αποδυνάμωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και γ) με τον νέο Συνδικαλιστικό Νόμο θα έχουμε καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και γενικά στο σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

3)      Η συνεχή πολεμική όξυνση στην περιοχή μας. Οι απαράδεκτες πολιτικές της Ε.Ε., που συνυπογράφει η ελληνική κυβέρνηση και που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, καθώς και η έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ στις ελληνικές θάλασσες, δήθεν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, κάνει τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν όλο και πιο δυνατά. Να απομακρυνθεί τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει η παρουσία του είναι δεινά και δυστυχία σε όλους τους λαούς της περιοχής μας.

4)      Με το Φορολογικό Νομοσχέδιο θα έχουμε νέα επίθεση στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά μας με νέα αύξηση της φορολογίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς άλλους, οι μέρες της 48ωρης απεργίας πρέπει να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές. Πρέπει με την καθολική συμμετοχή μας να δυσκολέψουμε την κυβέρνηση στο να ψηφιστούν τα αντιλαϊκά της μέτρα, να βγει όλο το κατεστημένο, πολιτικό και μη, με τσακισμένα τα φτερά.

Η κοινή δράση εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μικρομεσαίας αγροτιάς και αυτοαπασχολούμενων μπορεί και πρέπει να κερδίσει.

ypogrSyllogoy_2015

Print Friendly, PDF & Email