ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ | Καβάλα, 21-3-2016 | |
Αρ. Πρωτ.: 86 | ||
Οδός: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 44 | ||
(12ο Δημ.Σχ. Καβάλας) | ΠΡΟΣ: | Μέλη μας |
Τ.Κ.: 65403 | ||
e-mail : ekp-kav@otenet.gr | ||
Τηλέφωνο –FAX: 2510226050 | ΚΟΙΝ: |
Θέμα: «48ωρη απεργία»
Η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση, ουσιαστικά με τη σύμφωνη γνώμη, στα στρατηγικά σημεία, και των υπόλοιπων κομμάτων που προσκυνούν Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – ΝΑΤΟ, δεν πρόκειται να κοπάσει. Μονόδρομο λοιπόν αποτελεί η επιτυχία της Γενικής 48ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι πολύ χειρότερο από το προσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από καιρό.
Από την προετοιμασία και τη συμμετοχή στην απεργία δεν πρέπει να λείψει κανείς, γιατί:
1) Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση: α) Πετσοκόβει τις κύριες συντάξεις σε πολλούς και νέους συνταξιούχους, β) προωθεί την ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών, γ) καταδικάζει τις νέες γενιές σε γεράματα χωρίς σύνταξη ή με συντάξεις που δε θα μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση.
2) Στα εργασιακά, που είναι το επόμενο νομοσχέδιο που θα έρθει, προωθούνται α) οι ομαδικές απολύσεις β) η παραπέρα αποδυνάμωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και γ) με τον νέο Συνδικαλιστικό Νόμο θα έχουμε καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και γενικά στο σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
3) Η συνεχή πολεμική όξυνση στην περιοχή μας. Οι απαράδεκτες πολιτικές της Ε.Ε., που συνυπογράφει η ελληνική κυβέρνηση και που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, καθώς και η έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ στις ελληνικές θάλασσες, δήθεν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, κάνει τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν όλο και πιο δυνατά. Να απομακρυνθεί τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει η παρουσία του είναι δεινά και δυστυχία σε όλους τους λαούς της περιοχής μας.
4) Με το Φορολογικό Νομοσχέδιο θα έχουμε νέα επίθεση στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά μας με νέα αύξηση της φορολογίας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς άλλους, οι μέρες της 48ωρης απεργίας πρέπει να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές. Πρέπει με την καθολική συμμετοχή μας να δυσκολέψουμε την κυβέρνηση στο να ψηφιστούν τα αντιλαϊκά της μέτρα, να βγει όλο το κατεστημένο, πολιτικό και μη, με τσακισμένα τα φτερά.
Η κοινή δράση εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μικρομεσαίας αγροτιάς και αυτοαπασχολούμενων μπορεί και πρέπει να κερδίσει.
- Ετήσιος Χορός για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών – Κοπή βασιλόπιτας
- Ευχές Συλλόγου
- Πρόσκληση
- 166_2024.12.10 Κάλεσμα σε παράσταση Διαμαρτυρίας
- 165_2024.12.10 Διευκολυντική στάση εργασίας Παράσταση Διαμαρτυρίας
- 161_2024.11.29 Δελτίο Τύπου
- 162_2024.11.29 Αίτημα για συνάντηση
- 163_2024.11.29 Βράβευση μαθητών
- Σχετικά με τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις
- 157_2024.11.12 Βράβευση μαθητών
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Ενημερωτικό των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
- Αποπομπή Αιρετών από τα πειθαρχικά συμβούλια
- Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον αυταρχισμό και την επιβολή της πειθάρχησης στα σχέδιά της.
- «Κόβει» η Κυβέρνηση της ΝΔ το επίδομα ανεργίας σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
- Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, το ίδιο και οι Υπουργοί Παιδείας…
- Οι θέσεις της ΑΣΕ για τις σχολικές εκδρομές
- Ευχές ΑΣΕ
- Ευχές ΔΑΚΕ
- Είναι ανεπιθύμητοι
- Ενημέρωση για τις πειθαρχικές διώξεις
- Απαράδεκτη παρέμβαση της ΝΔ και πρόκληση ΕΔΕ σε Λύκειο της Βέροιας
- TO ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ “ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ”
- Προϋπολογισμός 2025
- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Πάρτε πίσω τις τοπικές προσλήψεις!
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου