Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo


Συνεχίζεται ο εκφυλισμός από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ
ΠΑΜΕ: Κάλεσμα απεργίας στις 9 Απρίλη

2014_03_22_01_aseΣυνεχίζεται η εκφυλιστική κατάσταση στην ΑΔΕΔΥ με ευθύνη της συνολικής στάσης της πλειοψηφίας, όπως διαφάνηκε και κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, στο οποίο έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στο Δημόσιο Τομέα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην τοποθέτησή τους επεσήμαναν ότι η νέα συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα οριοθετεί το περιεχόμενο της αντιλαϊκής επίθεσης που συνεχίζεται και για αυτό απαιτείται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να συγκροτήσουν
ενιαίο μέτωπο πάλης, να δώσουν κοινή αγωνιστική απάντηση. Στο πλαίσιο αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνονται στα πρωτοβάθμια σωματεία και καλούν με μαζικές γενικές συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε μια σειρά δράσεις, με κορύφωση τη συμμετοχή στη γενική απεργία στις 9 Απρίλη. Παράλληλα, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα στις 27 Μάρτη διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασίας των ανέργων και στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ την 1η Απρίλη με αφορμή τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.

Η ΔΑΚΕ πήρε θέση για 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα της γενικής απεργίας και η «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (προέλευσης ΠΑΣΟΚ) αποχώρησε, σχεδόν στην αρχή της συνεδρίασης, αφού προηγουμένως κράτησε στάση αδιαφορίας στην πρόταση για γενική απεργία και αναπαρήγαγε ό,τι ήδη ισχυρίζονται οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ αλλά από την ανάποδη. Πως, δηλαδή, όταν «εμείς κάναμε απεργίες για τους απολυμένους, στον ιδιωτικό τομέα δεν κάνανε τίποτα», καλλιεργώντας έτσι τη διαίρεση των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Η ΠΑΣΚ, όπως και η ΔΑΚΕ, αρκέστηκε σε διαπιστώσεις συγκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.

Οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) αντιτάχθηκαν ξεκάθαρα στη γενική απεργία. Ισχυρίστηκαν ότι η γενική απεργία υπονομεύει και αποκλιμακώνει των αγώνα (!) και επανέλαβαν τη χιλιοειπωμένη πρόταση τους περί απεργίας διαρκείας με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες σε όλο το Δημόσιο Τομέα, αγνοώντας την πραγματικότητα. Αρχικά παρακώλυαν τη συνεδρίαση και αποχώρησαν όταν πήγε να ξεκινήσει η ψηφοφορία με στόχο να μη ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, υπονομεύοντας την ανάγκη ενιαίας αγωνιστικής απάντησης.

Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) αν και τάχθηκε υπέρ της απεργίας δεν έκανε τίποτα για μπει το θέμα της απεργίας σε ψηφοφορία και αποχώρησε και αυτή. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όπου όχι μόνο δε στήριξε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα στις δουλειές τους αλλά δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για αυτή. Παραβιάζοντας την κοινή λογική ο Γ. Καλομοίρης σημείωσε ότι στο Γενικό Συμβούλιο βρίσκεται ως «Αυτόνομη Παρέμβαση» και όχι ως ΣΥΡΙΖΑ και δεν απαντά για λογαριασμό του!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετά και τις μεθοδεύσεις των «Παρεμβάσεων» και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» αποχώρησαν από τη διαδικασία καταγγέλλοντας τον εκφυλισμό στον οποίο οδήγησαν τη συνεδρίαση αυτές οι δυνάμεις και οι οποίες έδειξαν με τη στάση τους ότι θα υπονομεύσουν τη γενική απεργία.

Print Friendly, PDF & Email