Με αφορμή τις εμμονικές προσπάθειες της ΔΑΚΕ να χρησιμοποιεί για επικοινωνιακούς μικροπολιτικούς λόγους θέματα που αφορούν στην οικονομική διαχείριση του Συλλόγου και προκειμένου να διευκρινιστούν απορίες συναδέλφων, που παραδόξως ουδέποτε εκφράστηκαν στη Γεν. Συνέλευση προτείνουμε το Δ.Σ. να προχωρήσει στην άμεση σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, με μοναδικό θέμα την οικονομική χρήση από 11/2014- 12/2016, παρουσία του προηγούμενου ΔΣ και της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Οφείλουμε ωστόσο προς αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσουμε τα εξής για τα οποία οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ είναι απολύτως ενήμεροι, γεγονός που σκόπιμα αποκρύπτουν:
- Ο οικονομικός απολογισμός της συνδικαλιστικής διετίας, καθώς και το κλείσιμο κάθε οικονομικού έτους υπογράφεται και εγκρίνεται από το σύνολο των μελών του Δ.Σ. και της ελεγκτικής επιτροπής (συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ). Ο οικονομικός απολογισμός παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου στην εναρκτήρια ομιλία του, μοιράστηκε σε έντυπη μορφή και ουδέποτε υπήρξαν ενστάσεις επί της διαδικασίας ή απορίες που θα έπρεπε να επιλυθούν.
- Όλα τα έξοδα εγκρίνονται ενυπόγραφα από το σύνολο των μελών του Δ.Σ. με βάση τα παραστατικά μέσω Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής (ΧΕΠ), τα οποία οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ έχουν υπογράψει χωρίς επιφύλαξη.
- Όλες οι αποφάσεις που αφορούν σε εκδηλώσεις αλλά και αποζημιώσεις οδοιπορικών καταγράφονται στα πρακτικά συνεδριάσεων και υπογράφονται από το σύνολο των μελών του Δ.Σ. Να θυμίσουμε επ’ αυτού στον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ και τέως γραμματέα του Συλλόγου κ. Δημοσθενίδη, πως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε κλείσιμο του βιβλίου πρακτικών, μια και υπήρχαν ενστάσεις επί των καταγραφών και δεν έχει παραδώσει με σχετικό πρωτόκολλο το αρχείο και τα βιβλία του Συλλόγου στο νέο γραμματέα.
- Αναφορικά με τα έσοδα και τα έξοδα του Δεκεμβρίου είναι αδύνατον να έχουμε πλήρη στοιχεία έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για τις τράπεζες και αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί. Όταν οι διαδικασίες ολοκληρωθούν θα ακολουθηθούν όπως και προηγούμενα όσα προβλέπονται από το καταστατικό του Συλλόγου.
Η δημιουργία εντυπώσεων και τα μικροπολιτικά παιχνίδια μπορεί να συγκαλύπτουν την ένδεια σε προτάσεις που επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει η ΔΑΚΕ, ωστόσο θεωρούμε πως πλήττουν το κύρος του Συλλόγου, υποτιμούν τη νοημοσύνη των συναδέλφων και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση υπεύθυνη στάση.
- 2025 ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΡΤΑ
- 28_2025.04.04 αίτημα προς ΔΟΕ
- 27_2025.04.03 ανοικτή επιστολή
- 26_2025.04.03 ίσα δικαιώματα
- Δικαιοσύνη θα πει…
- 24_2025.03.27 αποτύπωση νηπιαγωγείων
- 23_2025.03.23 ενημέρωση χορευτικού
- 22_2025.03.19 καταδίκη ανάρμοστων συμπεριφορών
- 21_2025.03.18 συμμετοχή σε συλλαλητήριο
- 19_2025.03.13 καταγγελία_Δήμος Καβάλας.pdf
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Διεκδικούμε τα οδοιπορικά που δικαιούμαστε
- Σχόλιο της ΑΣΕ με αφορμή τη συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με τους ΔΔΕ και ΔΠΕ
- Καλό Πάσχα από την ΑΣΕ
- ΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΜΗΝΥΜΑ!
- Πανελλαδικό- Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο
- ΝΕΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!
- Υποχρεωτική μετακίνηση Νηπιαγωγών στην επιμορφωτική ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
- Κτιριοδομικός κανονισμός
- Κάλεσμα στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΓΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
- Ανακοίνωση του Αυτόνομου ΔΙΚΤΥΟΥ για τα Ωνάσεια
- Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού στην Ανατολική Αττική 29_1_2025
- Για το πρόγραμμα Δράσεις Ενεργού Πολίτη
- Σχόλιο για τη μη συμμετοχή του συλλόγου μας στην Πανελλήνια Μέρα Δράσης ενάντια στον αυταρχισμό του Υπουργείου
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου