Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Καβάλα, 30-01-2017
Προς
Όλα τα Μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Καβάλας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα μέλη της ΔΑΚΕ έλαβαν το σημείωμα με τον προϋπολογισμό της κοπής της πίτας που έστειλε στα σχολεία το Προεδρείο της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής στην εκδήλωση. Γεγονός που δηλώνει ότι μπορούσε να κατατεθεί ο προϋπολογισμός ακόμα και ΠΡΙΝ οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων, που κυμάνθηκε περίπου στους 130 – 140 εκπαιδευτικούς. Επομένως ο προϋπολογισμός της ΔΑΚΕ που προηγήθηκε ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ και στηριζόταν σε πραγματικά δεδομένα.

Η ανίερη «αυτοδυναμία» του Προεδρείου της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ στον Σύλλογο των Εκπαιδευτικών της Π.Ε Καβάλας,  μάλλον αντιλήφθηκε (γρήγορα ευτυχώς) πως

το «στρίβειν δια του αρραβώνα»

είναι έργο που δεν θα παιχτεί ποτέ ξανά στο Σύλλογό μας

σε ότι αφορά στις αποφάσεις του.

 Ενδεικτικά:

Α) Σύμφωνα με το Πρακτικό στις 25/10/2012

«Σήμερα,  ημέρα Πέμπτη, 25-10-2012 και ώρα 20.00, στα γραφεία του Συλλόγου μας, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου και αφού συζήτησε, αποφάσισε τα παρακάτω (παρόντες: Μουμτσάκης Απόστολος, Τζεράκης Θωμάς, Νάτση Βασιλική, Δημοσθενίδης Δημήτρης, Καλλινικίδης Γιώργος, Θεοδοσίου Νίκη, Κεσόγλου Μαριάννα, Ποιμενίδης Βασίλης – απών: Βενέτης Χρήστος):

  1. Αποφασίστηκε ομόφωνα να αναρτώνται τα πρακτικά στην ιστοσελίδα του Συλλόγου…….2…».

Β) Σύμφωνα με το Πρακτικό στις  31/05/2016

«Σήμερα,  ημέρα Δευτέρα, 31-05-2016 και ώρα 19.45, στα γραφεία του Συλλόγου μας, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου. Παρόντες: Ασβεστά Ειρήνη, Μουμτσάκης Απόστολος, Δημοσθενίδης Δημήτριος, Κεσόγλου Μιχαήλ, Παππάς Ηλίας, Αξιμιώτης Νικόλαος, Ποιμενίδης Βασίλειος. Απόντες: Συμεωνίδης Νικόλαος, Θεοδοσίου Στρατονίκη. Θέματα που συζητήθηκαν:

  1. Απεργία ………2…..3….. 4. Πρόταση ΔΑΚΕ : Η ΔΑΚΕ ενημέρωσε σχετικά με τη διαδικασία έναρξης χρήσης ebanking και αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει αίτηση για ebanking. Παράλληλα πρότεινε να επιδεικνύονται ανά μήνα τα έσοδα – έξοδα στα μέλη του Συλλόγου, γεγονός που αποφασίστηκε ομόφωνα.».

Τέτοιες κι άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν και μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΑ δεν έγιναν προφανώς σεβαστές από τη δημοκρατική αντίληψη αυτού που έχει την ευθύνη της υλοποίησης των αποφάσεων που παίρνονται στο Σύλλογο,  αφού ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ .

Οι μάχες που έχουν δοθεί «κεκλεισμένων των θυρών» επομένως έχουν τελειώσει και η ΔΑΚΕ ΠΕ Καβάλας επιθυμεί να μην προκαλείται άλλο, για το καλό του Συλλόγου και όλων μας.

Η ΔΑΚΕ Π.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Αύριο, λοιπόν, στην διευρυμένη συνεδρίαση στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ και του νυν, όπως συμφωνήθηκε, αλλά και τα μέλη της απερχόμενης Ελεγκτικής Επιτροπής (η νέα Ελεγκτική Επιτροπή αποκλείστηκε),  περιμένουμε να  δοθούν  απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα, που αποτελούν ένα μόνο μέρος των συνολικών ερωτημάτων μας,  προκειμένου να συνεχίσει ο Σύλλογος το έργο του με ενότητα και ομοψυχία, που αποτελεί επιθυμία όλων μας:

1) Ενημερωθήκαμε από την ταμία του Συλλόγου (ανεπίσημα) ότι υπάρχει στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Καβάλας – εκτός των μη πάγιων οδοιπορικών –  αποζημίωση σε μέλος για πάγια οδοιπορικά  70 ευρώ μηνιαίως. Ζητούμε να γνωρίζουμε από πού προβλέπεται και σε τι ακριβώς αφορά αυτή η πάγια μηνιαία αποζημίωση. Το ερώτημά μας γεννάται καθώς δεν διαβάσαμε καμία τέτοια πρόβλεψη στο καταστατικό του Συλλόγου μας.

2)Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν τα ποσά – κατά περίπτωση- των οδοιπορικών ή των άλλων εξόδων δίνονται στα μέλη ύστερα από αποφάσεις (ομόφωνες ή μη) συνεδριάσεων του απερχόμενου Δ.Σ, και επομένως βρίσκονται όλα καταγεγραμμένα στα  Πρακτικά του Συλλόγου υπογεγραμμένα  από τα εννέα μέλη.

3)Στον απολογισμό που διανεμήθηκε στην εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου υπάρχει ένα ποσό στα ΔΙΑΦΟΡΑ που δεν εξηγεί αναλυτικά ποια έξοδα μπαίνουν σε αυτό το λογαριασμό. Καθώς αξιολογήθηκε πως το ποσό αυτό είναι τεράστιο θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ποια είναι τα έξοδα  που μπαίνουν σ΄ αυτόν τον κωδικό.

4)Ζητούμε να γνωρίζουμε το ποσό των οδοιπορικών και αποζημιώσεων που δόθηκαν στα μέλη του Δ.Σ  και στους αιρετούς (ονομαστικά) για τη διετία 2015-2016

5)Σχετικά με τα στοιχεία για τα έξοδα εκδηλώσεων συνολικών ποσών 10.133,64 ευρώ θα θέλαμε να διευκρινιστεί σε τι ακριβώς αντιστοιχεί το μεγάλο ποσό που φαίνεται στα πρακτικά ότι δόθηκε για την κοινή εκδήλωση του Συλλόγου με τους Παραμυθάδες και γιατί ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τεράστια ζημιά κρίθηκε από την ταμία του συλλόγου συμφέρουσα και πρότεινε να επαναληφθεί και για φέτος. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με τον Οικονομικό Απολογισμό που είχε κατατεθεί στην Εκλογοαπολογιστική:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΗΜ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:    1.270,22

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ :                    4.053,7

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ – ΑΘΛ.ΕΚΔΗΛ.:                  4.789,72

ΣΥΝΟΛΟ:                                                      10.113,64

Ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών, που σύμφωνα με τον Οικονομικό Απολογισμό ανέρχεται σε 4.163 Ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένης της φετινής χρονιάς.

6) Ζητούμε να γνωρίζουμε στοιχεία που αφορούν στις εισπράξεις από θεατρικές παραστάσεις (π.χ μάγος του ΟΖ όπου σύμφωνα με τα πρακτικά ορίστηκε 1,5 ευρώ εισιτήριο για κάθε μαθητή και που ωστόσο δεν υπάρχει απολογισμός από την θεατρική παράσταση. Θα έπρεπε να υπάρχουν τα έσοδα-έξοδα στα πρακτικά και στον απολογισμό ανεξάρτητα από τον φιλανθρωπικό σκοπό της παράστασης )  και εκδηλώσεις (π.χ. κοπή πίτας 2015, κοπή πίτας 2016) που δεν φαίνονται στον οικονομικό απολογισμό περιόδου 21/11/2014-06/12/2016.

7) Ζητάμε τέλος, αν μη τι άλλο, να μας κοινοποιηθούν τα  παραστατικά από τα λειτουργικά έξοδα που έχουν γίνει από το μήνα Δεκέμβριο και συγκεκριμένα από τις 7/12/2016 (ημερομηνία εκλογών και έναρξη θητείας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου) μέχρι σήμερα.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ . ΤΟ 7Ο ΕΡΩΤΗΜΑ  ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ? ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σε κάθε περίπτωση η  Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε Καβάλας δεσμεύεται να σας ενημερώνει για όλα τα θέματα,

τις προτάσεις της και την πορεία των συζητήσεων των διαφόρων θεμάτων που θα προκύπτουν μέσα στο Δ.Σ.

Τα μέλη στο Σύλλογο με την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Καβάλας

Κεχαγιάς   Στέργιος

Καρακεχαγιόγλου Δημήτρης

Δημοσθενίδης Δημήτρης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ –ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !!!

Print Friendly, PDF & Email