![]() |
Ο κομματικός συνδικαλισμός του συμβιβασμού και της στήριξης των μνημονιακών επιλογών και της λιτότητας στην προσπάθεια του να στρώσει τον δρόμο στην κυβερνητική επάνοδο του πολιτικού του φορέα ολισθαίνει ολοένα και περισσότερο σε πρακτικές πολιτικής και προσωπικής λασπολογίας και εκφοβισμού. Μετά την εκστρατεία σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Συλλόγου, που αντίθετα από τις διακινούμενες φήμες απέφερε σημαντική εξοικονόμηση εξόδων (20.000 ευρώ περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρήση) η ΔΑΚΕ επιχειρεί να φιμώσει τη συνδικαλιστική δημοκρατική έκφραση των παρατάξεων με απειλές αποβολής από το Σύλλογο μέλους του διοικητικού συμβουλίου, που οι συνάδελφοι –ισσες έχουν εκλέξει. Πρόκειται για την εκπρόσωπο της ΑΚΕ, που εκφράζει τις θέσεις μας και λειτουργεί μέσα από συλλογικές, ισότιμες και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες του σχήματος.
Με πυροτεχνήματα για εσωτερική κατανάλωση, απουσία πολιτικής πρότασης και αγωνιστικής προοπτικής ενάντια στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές επιχειρεί συστηματικά να παρασύρει τη λειτουργία του Συλλόγου στη συνδικαλιστική αδράνεια. Προφανώς τα εκλογικά αποτελέσματα διέψευσαν τις προσδοκίες τους για τον απόλυτο έλεγχο των δράσεων του Συλλόγου και σαφέστατα αποτελούμε εμπόδιο στις πολιτικές τους επιδιώξεις.
Ξεκαθαρίζουμε πως δε θα επιτρέψουμε τον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων από τα ουσιαστικά θέματα που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν . Δε θα δώσουμε τροφή στα μικροπολιτικά τους τεχνάσματα, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα 3ετές σχέδιο για την εκπαίδευση σε συμφωνία με Ε.Ε. και ΟΟΣΑ και προωθεί την πολιτική της περαιτέρω συρρίκνωσης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση, την ώρα που δρομολογείται η νέα φοροληστρική επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και των μέτρων της 2ης αξιολόγησης.
Θα σταθούμε με τις θέσεις και τις προτάσεις μας μαζί με τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς της τάξης, μόνιμους και αναπληρωτές, απέναντι στις αντιδραστικές πολιτικές και τους εκφραστές τους, που συστηματικά επιχειρούν να διαλύσουν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και να εξαφανίσουν κάθε μορφή αντίστασης στην εκπαιδευτική κοινότητα. Θα σταθούμε απέναντι στις συνδικαλιστικές πρακτικές της συναίνεσης, της υποταγής και των εξυπηρετήσεων.
Δε τους φοβηθήκαμε και ούτε θα τους φοβηθούμε,
…γιατί στους αγώνες
δεν μπορεί ο καθένας να περνάει τη σκιά του για μπόι του.
- 22_2025.03.19 καταδίκη ανάρμοστων συμπεριφορών
- 21_2025.03.18 συμμετοχή σε συλλαλητήριο
- 19_2025.03.13 καταγγελία_Δήμος Καβάλας.pdf
- 18_2025.03.11 συμπαράσταση
- 16_2025.02.27 δικαιοσύνη θα πει
- 14_2025.02.24 κάλεσμα απεργίας
- 13_2025.02.12 αίτημα προς ΔΟΕ
- 11_2025.02.12 Κάλεσμα σε έκτακτη γενική συνέλευση
- 10_2025.02.12 Διευκολυντική στάση εργασίας Παράσταση Διαμαρτυρίας
- Αίτημα κήρυξης Στάσης Εργασίας
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Υποχρεωτική μετακίνηση Νηπιαγωγών στην επιμορφωτική ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
- Κτιριοδομικός κανονισμός
- Κάλεσμα στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΓΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
- Ανακοίνωση του Αυτόνομου ΔΙΚΤΥΟΥ για τα Ωνάσεια
- Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού στην Ανατολική Αττική 29_1_2025
- Για το πρόγραμμα Δράσεις Ενεργού Πολίτη
- Σχόλιο για τη μη συμμετοχή του συλλόγου μας στην Πανελλήνια Μέρα Δράσης ενάντια στον αυταρχισμό του Υπουργείου
- Κείμενο στήριξης στους εκπαιδευτικούς που διώκονται πειθαρχικά -ΑΣΕ
- Περί Ωνάσειων Σχολείων – ΑΣΕ
- Συνοπτικός συνταξιοδοτικός οδηγός 2025
- Κοροϊδία από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος
- Ενημερωτικό των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
- Αποπομπή Αιρετών από τα πειθαρχικά συμβούλια
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου