Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Καβάλα, 20-02-2017
Προς
Όλα τα Μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Καβάλας

Συνάδελφοι/-ισσες,

στις συνεδριάσεις του νέου Δ.Σ μέσα στο διάστημα των δύο περίπου μηνών λειτουργίας του αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Η ενημέρωση για τον προϋπολογισμό κάθε εκδήλωσης με έγγραφο που υπογράφεται από το προεδρείο
  • Η πρόσληψη λογιστή – ύστερα και από πρόταση της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Η δημιουργία e – banking
  • Η αυστηροποίηση και νομιμοποίησή των διαδικασιών χορήγησης δωρεών (θα δίνονται ύστερα από αίτηση του ίδιου του συναδέλφου, εφοριακά τακτοποιημένη κ.τ.λ )
  • Η αυστηροποίηση των διαδικασιών αποζημιώσεων των οδοιπορικών για ενημερώσεις ή άλλες μετακινήσεις των μελών (απόφαση Δ.Σ που θα συμπεριλαμβάνεται στα πρακτικά, προσκόμιση από τον παραλαβόντα την αποζημίωση των απαιτούμενων παραστατικών καυσίμων από συγκεκριμένα πρατήρια και χρονολογικού πίνακα επισκέψεων των σχολείων)

Σχετικά με την πρώτη απόφαση φαίνεται πως το προεδρείο είναι αποφασισμένο να μην μείνει στα γραπτά των πρακτικών του Συλλόγου, αφού ενημέρωσε τους συναδέλφους για τον προϋπολογισμό των δύο τελευταίων εκδηλώσεων της κοπής της πίτας και της αλφαβητοπαρέλασης. Για τις δύο επόμενες  αποφάσεις περιμένουμε να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα όσο για τις δύο τελευταίες θα κριθούν στη διάρκεια του χρόνου.

Παρ΄όλα αυτά παραμένουν εκκρεμότητες εξαιτίας  της άρνησης του προεδρείου σε παροχή στοιχείων που θα επιβεβαιώσουν τις προφορικές απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήματα που έχουν τεθεί. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι  στους επόμενους μήνες με την πρόσληψη λογιστή αλλά και τη λειτουργία της  Ε.Ε., που θα συνεδριάζει μία φορά το μήνα, θα αποφευχθούν  πολλά «λάθη» ή «αστοχίες» και πολλά πράγματα θα μπουν στη θέση τους. Και το ποσό των  20.000 ευρώ που «περιέσωσε»!!!! – σύμφωνα με δηλώσεις της – η ταμίας στο διάστημα της προηγούμενης θητείας της, παρά τα υπέρογκα ποσά σε κάποιους κωδικούς, προσδοκούμε με το συμμάζεμα να  γίνουν περισσότερα!!!!

Εξακολουθούμε να προτείνουμε:

  • Τη δημοσιοποίηση των εσόδων – εξόδων κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου
  • Τη δημοσίευση των πρακτικών, εφόσον υπογραφούν, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (ανακοίνωση σε έγγραφο παράταξης που εκπροσωπείται στο Δ.Σ, συγκεκριμένα της ΑΚΕ, απόφασης δημοσίευσης  των πρακτικών στην ιστοσελίδα, αφορά φαινόμενο πρωτότυπης δημοκρατίας ή του συνηθισμένου  «αναρχισμού» που εκδηλώνει με την παρουσία της η ταμίας στο Δ.Σ;)

Επίσης επανερχόμαστε στο αίτημα μας για διακοπή των οδοιπορικών για ενημερώσεις στα σχολεία σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.,  πρόταση που πρότεινε και η  παράταξη της ΕΡΑ στο Δ.Σ. Πιστεύουμε ότι με μια τέτοια απόφαση θα προστατέψουμε τα ταμειακά υπόλοιπα και θα αποδείξουμε ότι η ενασχόλησή μας με το συνδικαλισμό είναι  εθελοντική προσφορά και όχι προπαγάνδα των παρατάξεών μας.

Τα υβριστικά κείμενα με εμμονές σε «ταμεία», «συστημικές θέσεις» και «αναρχοαυτόνομες αντιλήψεις» ή αντιλήψεις του τύπου «τραλαλά δημοκρατία», ασφαλώς και δεν θα απαντηθούν.

Για τις δε «αλήθειες του … προέδρου της… ΔΗΣΥ;;;;», με όλο τον σεβασμό στο θεσμό,  όσοι τον υπηρετούν αν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον σίτο απ΄ την σίκαλη, ας μάθουν τουλάχιστον να ξεχωρίζουν τα αυγά απ΄ τα πανέρια. Είναι επιτακτική ανάγκη…..

Συνάδελφοι/-ισσες,

Παρά τις γνωστές σε όλους και συνηθισμένες παλαιόθεν μεθοδεύσεις και  τακτικισμούς της παράταξης της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ, που υποστηρίζεται στο προεδρείο από τα δύο γνωστά πλέον δεκανίκια, αλλά και τους νεόφερτους λαρυγγισμούς του προέδρου που από το μέιλ της παράταξης του στέλνει σημείωμα με το λογότυπό της και από κάτω υπογράφει σαν Πρόεδρος όλου του Συλλόγου (πόση περισσότερη πώρωση πια, τσιφλίκι  του …. θεωρεί τον Σύλλογο ;….), υπό τον όρο της διαφάνειας και του ελέγχου σε θέματα διαχείρισης και πληροφόρησης, τα οποία διασφαλίζουν με την παρουσία τους οι δύο εκτός προεδρείου παρατάξεις, ο Σύλλογος για τα σοβαρά θέματα που τρέχουν και απασχολούν τους συναδέλφους θα λειτουργήσει μέσα σ΄ένα κλίμα συνεργασίας μεταξύ των μελών του, καθώς η παράταξη της ΔΑΚΕ όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει γράψει την δική της ιστορία στην μακρά ιστορία του Συλλόγου μας , με το ίδιο ήθος και ύφος θα συνεχίσει να την γράφει αναγνωρίζοντας τις ευθύνες της.

Σε κάθε περίπτωση η  Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε Καβάλας δεσμεύεται να σας ενημερώνει για όλα τα θέματα,

τις προτάσεις της και την πορεία των συζητήσεων των διαφόρων θεμάτων που θα προκύπτουν μέσα στο Δ.Σ.

Τα μέλη στο Σύλλογο με την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Καβάλας

Κεχαγιάς   Στέργιος

Καρακεχαγιόγλου Δημήτρης

Συμεωνίδης Νίκος

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ –ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !!!

Print Friendly, PDF & Email