Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Καβάλα, 7-3-2017

Προς

 1. Δ.Σ. Συλλόγου  Εκπ/κών Π.Ε. Καβάλας
 2. Όλα τα Μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Καβάλας

Κοιν.: Δ.Ο.Ε.

Απάντηση της ΔΑΚΕ Π.Ε Καβάλας στην επιστολή διαμαρτυρίας

της «σκοτεινής πλειοψηφίας» στο Σύλλογο Π.Ε. Καβάλας

 

   Καθόλου δεν μας ξαφνιάζει πια η απουσία ήθους, η γνωστή και επαναλαμβανόμενη μικροπαραταξιακή – και όχι μόνο – πολιτική σκοπιμότητας των παρακάτω πέντε συντακτών της επιστολής «διαμαρτυρίας» που κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και μας ζητήθηκε να πάρουμε δημόσια θέση ως παράταξη, με θέμα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών:

 • Μουμτσάκη Απόστολου, Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ
 • Ποιμενίδη Βασίλη, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ
 • Αξιμιώτη Νίκου, Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ
 • Ασβεστά Ειρήνης, Ταμία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο της ΑΚΕ
 • Παπά Ηλία, Ειδικού Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ

   Τα  πέντε από τα εννέα μέλη του Συλλόγου Π.Ε. Καβάλας, που αποτελούν και το προεδρείο του, με την «επικίνδυνη», διαλυτική αλλά  και «σκοτεινή πλειοψηφία» τους στο Σύλλογο, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τα μέλη του Συλλόγου στρέφοντας το βλέμμα τους σε ανύπαρκτες απόψεις και προθέσεις (που καταμαρτυρούν στη Δ.Α.Κ.Ε.) για να μην αναγκαστούν να απολογηθούν για το καθεστώς αντικαταστατικής και αντιδημοκρατικής λειτουργίας που έχουν επιβάλει στη λειτουργία του Δ.Σ.

     Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά:

 • Μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. κι ενώ ο απελθών γραμματέας και μέλος της Δ.Α.Κ.Ε. βρισκόταν σε συνεννόηση με το Δ.Σ. για την ολοκλήρωση του τυπικού της παράδοσης, δέχτηκε επίσημο, δημόσιο έγγραφο – επιστολή (αρ. πρωτ. 11/18-01 -2017 ) με την οποία η πλειοψηφία του Δ.Σ. προσποιούνταν ότι δε γνώριζε τίποτα και τον εγκαλούσε με ύφος απαράδεκτο για δήθεν ολιγωρία του. Είναι, ωστόσο, γνωστό ήδη στα μέλη του Συλλόγου μας, από τα Ενημερωτικά Σημειώματα της Δ.Α.Κ.Ε. που είχαν αποσταλεί στα σχολεία κατά το διάστημα εκείνο, ότι το προεδρείο έψαχνε για προσχήματα και εξιλαστήρια θύματα, προκειμένου να μην απαντήσει σε απλά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του ταμείου και γενικότερα του Συλλόγου κατά την προηγούμενη χρήση και θητεία του, όπου Πρόεδρος  και Ταμίας ήταν τα ίδια πρόσωπα, τα δε άλλα τρία μέλη θήτευαν ως Ειδικός Γραμματέας ο νυν Αντιπρόεδρος, και ως μέλος ο νυν Ειδικός Γραμματέας.
 • Ο απελθών Γραμματέας απάντησε με επιστολή, την οποία απηύθυνε μόνο στον πρόεδρο του νέου Δ.Σ. και δεν κοινοποίησε στα μέλη του Συλλόγου, στις 24/1/2017. Με την επιστολή αυτή απαντούσε στα όσα «πονηρά» του καταμαρτυρούνταν και έθιγε πολύ σοβαρά ζητήματα που είχαν συμβεί στο παρελθόν και, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να κάνουν τους υπογράφοντες, τουλάχιστον, πιο προσεκτικούς. Τονίζουμε ότι αυτήν του την επιστολή δεν τη δημοσιοποίησε , ωστόσο προειδοποιούσε ότι έχει την πρόθεση να την δημοσιοποιήσει, αν συνεχίσουν να διαπιστώνονται σκόπιμες παραλήψεις. Την επιστολή δημοσιοποιούμε σήμερα ώστε ο κάθε αναγνώστης της να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
 • Το σημείο που επελέγη για να γίνει αντικείμενο της κατάπτυστης διαμαρτυρίας/καταγγελίας που συνέταξε η πλειοψηφία του Δ.Σ. στις 28-2-2017 είχε ως μοναδικό αποδέκτη το Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου. Σκοπό είχε να τονίσει ότι ο συνάδελφος αναπληρωτής με τις ενέργειες και τις  παραλείψεις του θίγει και το θεσμό του Γραμματέα του Συλλόγου και την ιδιότητα του αναπληρωτή εκπαιδευτικού που έχει. Η αναφορά στη λήξη της θητείας του ως Γραμματέας έχει τον ίδιο και μόνο ως αποδέκτη για το λόγο ότι στην τέλεση των συνδικαλιστικών του καθηκόντων είναι ανεπαρκής και παντελώς ακατάλληλος, άποψη που εξηγεί ο απερχόμενος γραμματέας στην επιστολή του με απόλυτη σαφήνεια. Και φυσικά  δεν αφορά κανέναν άλλο συνάδελφο αναπληρωτή, αλλιώς πώς θα είχε την πρόθεση να την δημοσιοποιήσει, ενέργεια στην οποία  εν γνώσει του προβαίνουμε σήμερα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής Γραμματέας Αξιμιώτης Νίκος, που θεωρείται από τους «επιτήδειους της λάσπης και του αποπροσανατολισμού» πως στο πρόσωπό του θίγονται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των αναπληρωτών, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ και κατά την προηγούμενη διετία παράλληλα με τον απερχόμενο Γραμματέα σε βάρος του οποίου συντάχτηκε η «έντονη διαμαρτυρία» και ουδέποτε είχε τεθεί θέμα στο παρελθόν για την παραμονή του στο Δ.Σ του Συλλόγου μέχρι την επαναπρόσληψή του, παρά μόνο τώρα κι έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ως Γραμματέας.

 

   Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. και τα μέλη της έχουν μακρά ιστορία στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών. Είμαστε αυτοί που υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι των αναπληρωτών στο διάστημα μετά την απόλυσή τους και ως την επαναπρόσληψή τους έχοντας στις τάξεις της παράταξής μας πάμπολλους αναπληρωτές αντιπροσώπους των Γ.Σ. του Κλάδου και μέλη Δ.Σ.

   Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει η «διαμαρτυρία», στην οποία κληθήκαμε να πάρουμε δημόσια θέση, είναι μια φθηνή προσπάθεια αποπροσανατολισμού των συναδέλφων και στοχοποίησης προσωπικής και παραταξιακής, προφανώς, μπροστά στην πικρή αλήθεια για την πλειοψηφία του Δ.Σ. Την αλήθεια της κακής λειτουργίας τους και της ανεπαρκούς εκπροσώπησης και προάσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων, ακόμα κι αυτών των αναπληρωτών.

   Είναι μια φθηνή προσπάθεια, η ίδια με αυτήν που κατέβαλαν – επίπονα ομολογουμένως – πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. στις 7 Δεκεμβρίου 2016. Αφού η προφορική λάσπη για τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. στα  «πηγαδάκια» και στα «καφενεία» δεν φαινόταν να αποφέρει εκλογικούς καρπούς, υπέγραψαν όλοι οι παραπάνω τέσσερις «κοινή δήλωση/καταγγελία» κατά των μελών της Δ.Α.Κ.Ε., που ακολούθησε την προσωπική επιστολή που έστειλε προς όλα τα σχολεία η ταμίας του Συλλόγου, περί προσωπικών της δήθεν δεδομένων που δημοσιοποίησε η Δ.Α.Κ.Ε. και αφορούσαν τη λήψη «δανείου» από το ταμείο.

   Η προσωπική εμπάθεια που εκδηλώνεται προς τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα μέλη της αντιτάχθηκαν τόσο στην λήψη «δανείου» ύψους 900 ευρώ από το ταμείο του Συλλόγου, για την επισκευή του αυτοκινήτου της ταμία, αφού από πουθενά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται (ενώ η πρόταση ψηφίστηκε από τα παραπάνω μέλη του νυν προεδρείου) όσο και στην  πρόταση η λήψη του δανείου να μην γραφτεί στα πρακτικά, αφού … θα τα επέστρεφε. Επίσης τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. αντέδρασαν στην απαίτηση που είχε η ταμίας (με την προοπτική μάλιστα να γίνει καθεστώς) να πληρωθεί ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό  για το ταξί που χρησιμοποίησε για να μεταβεί στο σπίτι της – εκτός πόλης – μετά τη λήξη συνεδρίασης, ενώ υπήρχε λεωφορείο της γραμμής και αφού το Δ.Σ. είχε ήδη παραχωρήσει το «δάνειο» για την επισκευή του αυτοκινήτου της. Θυμίζουμε με την ευκαιρία στον αναπληρωτή εκπαιδευτικό και νυν Γραμματέα που στην προηγούμενη διετία ως μέλος του Συλλόγου ψήφισε το «δάνειο» της «αναξιοπαθούσης» όπως αυτοαποκαλείται – σε δημοσιευμένη από την ίδια – επιστολή της η ταμίας,   πως πολλοί συνάδελφοί μας αναπληρωτές μακριά διαμένοντες από τις εστίες τους, σε εποχή μάλιστα οικονομικής κρίσης, πολύ δύσκολα τα βγάζουν πέρα και πρωτίστως θα έπρεπε να υπερασπίζεται αυτούς και να αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους στο Σύλλογο π.χ έκπτωση στα πλοία για Θάσο κ.τ.λ.

   Η προσωπική εμπάθεια που εκδηλώνεται προς τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. έχει, επίσης, να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός ότι δεν καταφέρνουν ούτε με τις ύβρεις, τις απειλές, τους προπηλακισμούς και τη λάσπη (κάποιοι από αυτούς)  να τα μετατρέψουν στους «αμνούς» που θα τηρούν τη «σιωπή» στο θρίλερ στο οποίο έχουν μετατρέψει το Σύλλογο της Καβάλας από την προηγούμενη διετία. Μέρος από τα τεκταινόμενα στο Σύλλογο:

 1. Τα μέλη του προεδρείου της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ, ΑΚΕ, ΑΣΕ/ΠΑΜΕ καλούν τις συναδέλφους νηπιαγωγούς (και όχι μόνο) προεκλογικά για επίσημη ενημέρωση και τη συνάντηση αποκρύπτουν από τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε.
 2. Στις εκλογές της 7ης Δεκεμβρίου 2016  πραγματοποιήθηκε η τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Π.Ε. Καβάλας. Σύμφωνα με το καταστατικό θα έπρεπε να έχει προηγηθεί των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Ε.Ε., η διαδικασία έγκρισης των πεπραγμένων του Δ.Σ. καθώς και του απολογισμού και προϋπολογισμού. Τίποτα από αυτά δεν έγινε κι ούτε φυσικά η έκθεση από την Ε.Ε.. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε προεκλογικά μέλος της Δ.Α.Κ.Ε. επισημαίνοντας την αντικαταστατική ημερήσια διάταξη που στάλθηκε στα σχολεία η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι αυτό θα το λύσει το προεδρείο της Συνέλευσης και όταν το μέλος της Δ.Α.Κ.Ε. στο προεδρείο αναφέρθηκε σχετικά, η απάντηση που δόθηκε με θράσος από μέλος του προεδρείου ήταν να μην την νοιάζει. Έτσι αποφάσισε το Δ.Σ και να προχωρήσει στη διαδικασία.
 3. Δεν έχει ακόμα απαντηθεί αν τα ποσά – κατά περίπτωση- των οδοιπορικών ή των άλλων εξόδων στη διετία που πέρασε, δόθηκαν ύστερα από αποφάσεις (ομόφωνες ή μη) συνεδριάσεων του απερχόμενου Δ.Σ. και βρίσκονται καταγεγραμμένα στα  Πρακτικά του Συλλόγου, υπογεγραμμένα  από τα εννέα μέλη.
 4. Αποφάσεις που πάρθηκαν ομόφωνα κατά την προηγούμενη θητεία και αφορούν στον έλεγχο των οικονομικών του Συλλόγου από τα μέλη του Δ.Σ δεν υλοποιήθηκαν ποτέ ακολουθώντας  την τακτική του «στρίβειν δια του αρραβώνος».
 5. Δεν ενημέρωσαν τη Δ.Α.Κ.Ε. για επίσκεψη στο Δ/ντη Εκπ/σης προκειμένου να καταθέσουν τα προβλήματα των εκπ/κών και μετά κατήγγειλαν τα μέλη της στο Δ.Σ για απουσία.
 6. Παρατάξεις που συμμετέχουν στο προεδρείο δημοσιοποιούν στα σχολεία έγγραφα υβριστικά για τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. και ενημερώνουν τους συναδέλφους για δήθεν αποφάσεις στο Σύλλογο – που δεν έχουν παρθεί ποτέ – απαξιώνοντας το ρόλο του Συλλόγου και καπελώνοντας τον ρόλο του Προέδρου και του Γραμματέα, που ωστόσο υπερασπίζονται τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα.
 7. Προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν κάθε εκπαιδευτικό που αντιστέκεται στις μεθόδους τους αφήνοντας υπονοούμενα για «υποκινητές» και «εμπνευστές σχεδίων ανατροπής και υπονόμευσης» του Συλλόγου από «ξένα κέντρα».
 8. Ακόμα και σήμερα δεν έχουν συμμορφωθεί και «ποιούν την νήσσα» σε θέματα που αφορούν το ταμείο αναβάλλοντας με κάθε τρόπο τον έλεγχο της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής για την περίοδο από 7/12/2017, ημερομηνία Εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ και Ε.Ε..
 9. Και άλλα πολλά….

   Θα παρακαλούσαμε τα μέλη του Προεδρείου της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ, ΑΚΕ, ΑΣΕ/ΠΑΜΕ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας να μην μας προκαλούν και να μην παίζουν άλλο με την υπομονή μας, να κοιτάξουν να κάνουν τη δουλειά τους και να συνεργαστούν μαζί μας όπως οφείλουν, προς το καλό των συναδέλφων και να μην «σείουν τη φτέρη» επιβεβαιώνοντας την παρουσία τους σε ένα Δ.Σ. που η εκλογή του βρίσκεται σε αμφισβήτηση – όπως το ξέρουν τόσο αυτοί όσο κι εμείς – σύμφωνα με το άρθρο 12, παράγραφοι 1 και 2, (αλλά και άρθρο 16) του καταστατικού του Συλλόγου.

  Στους εκφραστές της «αλήθειας του Προέδρου», στους αγωνιστές της «τραλαλά δημοκρατίας» και στους οπαδούς του συνθήματος «η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» βεβαιώνουμε ότι:

Η Δ.Α.Κ.Ε. αποτελεί την αδέσμευτη παράταξη που:

Θα εκφράζει πάντα την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ μέσω των εκπροσώπων της

Θα υπηρετεί πάντα τους συναδέλφους με ΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Θα ΥΠΑΚΟΥΕΙ πάντα ΜΟΝΟ στο συμφέρον των συναδέλφων

 

Για τη ΔΑΚΕ Π.Ε. Καβάλας

 

 

Δημοσθενίδης Δημήτρης

Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας

Κιν. Τηλέφωνο: 6947021530                                                                 Καβάλα,24/01/2017

Τηλ. Σχολείου: 2510611203

Ε-mail: ddimosthenidis@hotmail.com

Ιστοσελίδα: http://users.sch.gr./ddimosthenidis/

Απάντηση σε αίτημα

Κύριε πρόεδρε του Δ.Σ.,

Σε απάντηση του με αρ. πρωτ. 11/18-07-2017 εγγράφου που υπογράφετε εσείς και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, σας κάνω γνωστό (ο Γεν. Γραμματέας το γνωρίζει ήδη και απορώ πώς έχει υπογράψει το έγγραφο με αυτή τη μορφή) ότι έχω παραδώσει τους φακέλους εισερχομένων – εξερχομένων και δεν του έχω παραδώσει ακόμη το Βιβλίο Πρακτικών. Επίσης του έχω παραδώσει καλή τη πίστει (χωρίς να προβλέπεται από το καταστατικό και χωρίς να το έχει κάνει κανένας Γραμματέας έως τώρα) ηλεκτρονικό υλικό δικό μου που αφορά συγκεντρωμένα email, αρχειοθετημένο ηλεκτρονικό υλικό εξερχομένων, πρακτικών κτλ, οπότε η έκφραση «όλα τα ηλεκτρονικά και μη αρχεία» δείχνει επιεικώς διατυπωμένα «πονηρή».

Το βιβλίο πρακτικών δεν έχει παραδοθεί ακόμη (αδικαιολόγητα) καθώς έλειπα στα προηγούμενα δύο διοικητικά συμβούλια, ενώ στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο μετά τις εκλογές (αρχές Δεκεμβρίου) παρέδωσα το υπόλοιπο υλικό εκτός των πρακτικών, προκειμένου να κάνω κάποιες μικροαλλαγές σε κείμενο που ήταν λάθος γραμμένο, όπως είχε συμφωνηθεί με τα υπόλοιπα μέλη.

Όπως όλοι ήδη γνωρίζουμε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής Γραμματείας, το υλικό του Γραμματέα χρεώνεται σε αυτόν, ο οποίος και είναι υπεύθυνος έως τη λήξη της θητείας του, ακόμη και σε περίπτωση που χαθεί το υλικό.

Απορώ γιατί τα μέλη του Δ.Σ. «μπήκαν στον κόπο» να μου αποστείλουν επίσημο έγγραφο, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό στα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου (σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Προέδρου) ο Γραμματέας της Δη.Συ. κατά τη διετία 2010-2012 δεν επέστρεψε ποτέ το προηγούμενο Βιβλίο Πρακτικών έως και σήμερα (το οποίο είχε χρεωθεί έως τη λήξη της θητείας του) και δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να του το ζητήσουν εγγράφως. Ζητώ λοιπόν από τα μέλη του Δ.Σ. να πράξουν το ίδιο και για τον Γεν. Γραμματέα στην διετία του οποίου εξαφανίστηκε το προηγούμενο Βιβλίο Πρακτικών και δεν έχει επιστραφεί ακόμη, διαφορετικά επιφυλάσσομαι για την κοινοποίηση του παρόντος εγγράφου στα μέλη του Συλλόγου.

Καλά θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας από το να ψηφίζει τέτοιου είδους αποφάσεις, να είναι πρωτίστως συνεπής στα καθήκοντά του μέχρι τις 21/06/2017 που λύεται αυτοδικαίως η θητεία του, καθήκοντα όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι μου έστειλε στις 12 Ιανουαρίου καθυστερημένα και έπειτα από δική μου παράκληση ένα έγγραφο που αφορούσε την 5η Πανελλήνια Σύσκεψη Αιρετών, ενώ δεν μου έχει στείλει έως σήμερα, 31 μέρες μετά, έγγραφο της ΔΟΕ με ημερομηνία 23/12/2016, που αφορούσε την ίδια εκδήλωση, από το να ασχολείται με ανούσιες πρακτικές μελών που έχουν ως στόχο να υποβαθμίσουν τη θητεία μου ως Γενικού Γραμματέα για τη διετία 2014-2016.

Συναδελφικά,

Δημοσθενίδης Δημήτρης

 

Print Friendly, PDF & Email