Καβάλα, 13/3/2017 Προς
το Πρόεδρο & τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας
Κοιν.
Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας
Τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας
Συναδέλφοι- ισσες,
Κατά την κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. και Ελεγκτικής επιτροπής αποφασίστηκε να ενημερώνεστε μηνιαία για οικονομικά θέματα προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία της επιτροπής, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με βάση το καταστατικό. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, η διαδικασία αυτή προϋποθέτει την έγκριση από το ΔΣ των μηνιαίων εξόδων και το κλείσιμο του βιβλίου εσόδων εξόδων για το οικονομικό έτος 2016. Παρόλο που τα σχετικά στοιχεία ήταν άμεσα τακτοποιημένα από μέρους μου, η διαδικασία ενημέρωσης σας παρακωλύεται συστηματικά από τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα η καθυστέρηση στην παράδοση του βιβλίου πρακτικών, η συστηματική απουσία των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ από τις συνεδριάσεις και η μη αντικατάσταση του παραιτηθέντος Δημήτρη Δημοσθενίδη δημιούργησε, όπως γίνεται πλέον ξεκάθαρα αντιληπτό μετά την ανακοίνωση της παράταξης στις 12/3 , τεχνητές καθυστερήσεις προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Παρόλο που υπήρχε ήδη η απαιτούμενη πλειοψηφία, που ενέκρινε τα έξοδα Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, οι υπόλοιποι εκπρόσωποι αποφασίσαμε να επανεξετάσουμε τα έξοδα αυτά στην συνεδρίαση στις 7/3 προκειμένου να συνυπογραφούν από τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση παρέμεινε μόνο ο κ. Καρακεχαγιόγλου, μια και ο κ. Κεχαγιάς αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και ο κ. Γκίκας δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί ούτε παραιτήθηκε εγγράφως. Δυστυχώς ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ προσπάθησε εκ νέου να καθυστερήσει την έγκριση ακόμα και εξόδων, που ο ίδιος έχει προεγκρίνει με το αιτιολογικό ότι πρέπει να μιλήσει με την παράταξη για το αν θα υπογράψει και όπως είπε «θα τα εγκρίνει ή όχι η Ε.Ε. την Πέμπτη». Επιπλέον για την συνεδρίαση της Ε.Ε. την Πέμπτη 9/03, όπως πολύ καλά γνωρίζουν, η ίδια ζήτησα να αναβληθεί, γιατί την ημέρα εκείνη τα μέλη του Δ.Σ. είχαν κληθεί σε σχολική μονάδα της περιοχής, ώστε να συνομιλήσουν με γονείς για ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, συνάντηση την οποία οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ απαξίωσαν με την απουσία και την σημερινή στάση τους.
Είναι απολύτως ξεκάθαρες οι σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τέτοια «ενημερωτικά σημειώματα». Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους απέναντι στους συναδέλφους, που τους τίμησαν με την ψήφο τους και να σταματήσουν επιτέλους να ασχολούνται αποκλειστικά με την ενδοπαραταξιακή τους επιβίωση και τα μικροπολιτικά τεχνάσματα, που προσβάλουν πλέον τη νοημοσύνη των συναδέλφων.
Παρακαλώ για τις από μέρους σας απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αναδειχθεί ο ουσιαστικός ρόλος της Ε.Ε. του Συλλόγου και να διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουργία της απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές.
Με εκτίμηση
Η ταμίας
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας
Ειρήνη Ασβεστά
- Δ.Τ. 17 Νοέμβρη 2023
- Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση
- Συνάντηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 09-11-2023
- Γενική Συνέλευση στην Καβάλα 11-10-23 και ενημερωτική συνάντηση στη Θάσο 20-10-23
- Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας
- Λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ
- Θέματα συνεδρίασης Δ.Σ 30-05-2023
- Πρόσκληση σε εκδήλωση 29-03-2023
- ΑΠΕΡΓΙΑ 15-02-2023– ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
- ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑ 15-02-2023 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11 π.μ.
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Να δυναμώσει ο αγώνας!
- Κράτος και ΥΠΑΙΘA «τιμωρούν» αναπληρώτρια νηπιαγωγό
- “Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια ψηλά’’!
- Νηπιαγωγοί – λάστιχο ή Νηπιαγωγοί με αξιοπρέπεια;
- Ούτε βήμα πίσω
- Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!!!
- Ανοιχτή επιστολή
- Πολυτεχνείο
- 1973 -2023, 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
- Τι συμβαίνει στη Γάζα κάθε ώρα
- Μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στα ΔΣ σχολεία Πρίνου και Αμυγδαλεώνα
- Τους αφήνουμε να ονειρεύονται
- Νέες απειλές για την αξιολόγηση
- Ενημερωτικό συνεδρίασης 31-11-2023
- Για την εγκύκλιο της αξιολόγησης
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου