Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

 

Γραμματεία Ν. Καβάλας pamekavala@gmail.com
ΤΗΛ: 6978199372, 6940661048, 6972829385

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι και όλες την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

18:30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ

Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε τη Δευτέρα 4 του Δεκέμβρη στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον  – άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, και ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017. Η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Αίσχος!
Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο. Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν! Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης. Να φτάσει το κάλεσμα παντού.

Δίνουμε μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση, μεγάλο κεφάλαιο. Κλιμακώνουμε με μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 11:00πμ στο Δημοτικό Κήπο.

 

Κανείς να μη μείνει σπίτι!

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Print Friendly, PDF & Email