Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας κατατέθηκε από τους Ποιμενίδη Β. (ΑΣΕ) και Ασβεστά Ειρήνη (ΑΚΕ) κείμενο καταδίκης για τη στάση συγκεκριμένων παρατάξεων στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. Δυστυχώς το κείμενο καταψηφίστηκε από τους Μουμτσάκη Απ., Παππά Ηλ., Αξιμιώτη Ν. (ΔΗΣΥ), Καρακεχαγιόγλου Δ. (ΔΑΚΕ) και Τσαβδαρίδη Αν. (ΕΡΑ), ενώ απόντες ήταν οι Κεχαγιάς Στ. και Συμεωνίδης Ν. (ΔΑΚΕ). Το γεγονός αποδεικνύει την πλήρη ταύτιση τους με τις αντίστοιχες παρατάξεις στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, αλλά και με τους κομματικούς φορείς τους οποίους στηρίζουν

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει άμεσα προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της Γ΄ αξιολόγησης, όπου μεταξύ άλλων προβλέπονται:

 • Η ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών (π.χ. 10% για ιατρικές δαπάνες) για τους εργαζόμενους.
 • Ο επανυπολογισμός των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον προθάλαμο για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς».
 • Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
 • Η εκποίηση χιλιάδων λαϊκών κατοικιών προς όφελος των τραπεζιτών μέσω ηλεκτρονικών ή μη πλειστηριασμών και της άρσης κάθε προστατευτικού μέτρου, ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Αυτός είναι και ο λόγος που το προηγούμενο διάστημα ψήφισαν την τροπολογία για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, που επιδιώκει να εκφοβίσει και να καταστείλει κάθε αντίσταση.
 • Το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όσα ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μέσω του προϋπολογισμού για μείωση της χρηματοδότησης σε Υγεία και Πρόνοια και την περικοπή κατά 50% του πόσου για επίδομα θέρμανσης.

Επιπλέον σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία, όπου παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, προβλέπονται: υποχρεωτικό 30ωρο και έμμεση αύξηση διδακτικού ωραρίου μέσω του αποχαρακτηρισμού της ώρας σίτισης ως διδακτικής, νέες συγχωνεύσεις σχολείων, προώθηση της αξιολόγησης, μέτρα που συνεπάγονται την ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών.

Και ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (πρ. ΠΑΣΚΕ), ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή (από ΟΤΑ) επικαλούμενοι διάφορες προσχηματικές δικαιολογίες δεν ψήφισαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για την προκήρυξη απεργίας. Με τη στάση τους αυτή δείχνουν ότι έχουν πάρει διαζύγιο από τα συμφέροντα των εργαζομένων και αποτελούν του Δούρειους Ίππους μέσα στο εργατικό κίνημα, μια και στηρίζουν πάντα με ύπουλο τρόπο τις στρατηγικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων, υπηρετώντας ουσιαστικά τα εγχώρια και διεθνή κεφαλαιακά συμφέροντα.

Απέναντι στην αντιλαϊκή/αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ, θεωρούμε ότι πρέπει να οργανώσουμε το κίνημα και τους αγώνες, με όρους ανατροπής των νέων μέτρων και όχι απλώς με όρους διαμαρτυρίας.

Παρακάμπτουμε την απαράδεκτη στάση τους και ζητάμε την άμεση προκήρυξη απεργίας  ως απάντηση στη νέα βαρβαρότητα.

Αταλάντευτα διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού.
 • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.
 • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 • Δίχρονη Δωρεάν Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση αποκλειστικά στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο ΤΩΡΑ.
 • Δημόσιοι Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδιά μέχρι 4 ετών χωρίς τροφεία, vouchers και κριτήρια, στελεχωμένοι με μόνιμο προσωπικό.
 • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια.
 • Όχι στην εκποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών.
 • Κατάργηση της Τροπολογίας, που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι, στα χέρια τραπεζίτη. 
 • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

… γιατί έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Print Friendly, PDF & Email