ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Και πάλι ανέξοδες υποσχέσεις από τη μεριά του Υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου στη συνάντηση με το Δ.Σ. της ΔΟΕ για την Προσχολική Αγωγή. Η όλη συζήτηση ένθεν και κείθε περιστράφηκε στον τίτλο του πανεπιστημιακού Τμήματος που θα δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τις βρεφονηπιοκόμους που ως τώρα αποτελούσαν τμήμα των ΑΤΕΙ Πειραιά. Επίσης υποσχέσεις για πρόβλεψη Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) ή μνεία γι’ αυτό στο νόμο σε σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των νηπιαγωγών και των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.
Όταν όμως ζητήθηκε επίμονα από τον Υπ. Παιδείας να προχωρήσει τώρα στην καθιέρωση της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και να προωθήσει προς υπογραφή τώρα Π.Δ. που να ξεκαθαρίζει τα εργασιακά δικαιώματα των δύο κλάδων, τότε φάνηκε η παρελκυστική τακτική του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Υπ. Παιδείας μίλησε ξανά για το τριετές πλάνο για την καθιέρωση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής. Να σημειωθεί ότι ενώ στην αρχή είπε ότι η έναρξη θα γίνει τον επόμενο Σεπτέμβρη, μετά αναφέρθηκε σε ομάδα εργασίας που μελετά τις περιοχές που θα ξεκινήσει και ποιες θα ακολουθήσουν κ.λπ., για να μας πει στο τέλος ότι η Δίχρονη «Υποχρεωτική» ΠΑ θα ξεκινήσει από τις περιοχές που πληθυσμιακά η ίδια η ζωή έχει λύσει το ζήτημα!
Πραγματικά δεν ξέρεις τι να πιστέψεις από μια κυβέρνηση που έχει μιλήσει για 20.000 μόνιμους διορισμούς και προχωρά σε απολύσεις αναπληρωτών, που υπόσχεται 2χρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και την ίδια στιγμή υποβαθμίζει τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου (διάλυση ολοήμερου, αύξηση ωραρίου, υποδομές κ.ά.).
Όχι απλά δεν υπάρχουν θετικά από τη συγκεκριμένη συνάντηση – όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ – αλλά φαίνεται πως θα συνεχιστεί η κοροϊδία, οι τακτικισμοί, το στήσιμο κάλπικων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους εργαζόμενους, ώστε να περνάει αλώβητη η αντιλαϊκή πολιτική.
Στον αγώνα, στη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, στην πάλη για σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα βρίσκεται η λύση και όχι στα παζάρια για το τι θα χάσουμε!!
Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) κάναμε σαφές ότι η μόνη απάντηση σήμερα είναι η καθιέρωση – εδώ και τώρα – Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, ώστε όλα τα νήπια προνήπια να είναι στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των δύο κλάδων!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με τη συσπείρωση στους Συλλόγους μας και στη γραμμή ρήξης, μπορούμε και πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση. Όλες και Όλοι συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Όλες και Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μας!!
Αθήνα, 31/1/2018
- 22_2025.03.19 καταδίκη ανάρμοστων συμπεριφορών
- 21_2025.03.18 συμμετοχή σε συλλαλητήριο
- 19_2025.03.13 καταγγελία_Δήμος Καβάλας.pdf
- 18_2025.03.11 συμπαράσταση
- 16_2025.02.27 δικαιοσύνη θα πει
- 14_2025.02.24 κάλεσμα απεργίας
- 13_2025.02.12 αίτημα προς ΔΟΕ
- 11_2025.02.12 Κάλεσμα σε έκτακτη γενική συνέλευση
- 10_2025.02.12 Διευκολυντική στάση εργασίας Παράσταση Διαμαρτυρίας
- Αίτημα κήρυξης Στάσης Εργασίας
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Υποχρεωτική μετακίνηση Νηπιαγωγών στην επιμορφωτική ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
- Κτιριοδομικός κανονισμός
- Κάλεσμα στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΓΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
- Ανακοίνωση του Αυτόνομου ΔΙΚΤΥΟΥ για τα Ωνάσεια
- Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού στην Ανατολική Αττική 29_1_2025
- Για το πρόγραμμα Δράσεις Ενεργού Πολίτη
- Σχόλιο για τη μη συμμετοχή του συλλόγου μας στην Πανελλήνια Μέρα Δράσης ενάντια στον αυταρχισμό του Υπουργείου
- Κείμενο στήριξης στους εκπαιδευτικούς που διώκονται πειθαρχικά -ΑΣΕ
- Περί Ωνάσειων Σχολείων – ΑΣΕ
- Συνοπτικός συνταξιοδοτικός οδηγός 2025
- Κοροϊδία από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος
- Ενημερωτικό των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
- Αποπομπή Αιρετών από τα πειθαρχικά συμβούλια
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου