Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση
Τετάρτη 30 Μάη 11:00 π.μ.  στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ την τρέχουσα εβδομάδα έκανε αλλεπάλληλες προσπάθειες ώστε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας για να συντονιστεί η δράση του Συλλόγου  ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 30 του Μάη. Δυστυχώς οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό, μιας και κανείς άλλος πλην της εκπροσώπου της ΑΚΕ δεν έκρινε ως απαραίτητη τη συνεδρίαση του ΔΣ. Ακολούθως σε μια ύστατη προσπάθεια για κάποιον συντονισμό της δράσης κατέθεσε κείμενο ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα ΚΟΙΝΟ διεκδικητικό πλαίσιο προς ψήφιση. Δυστυχώς και αυτή του η ενέργεια είχε την ίδια τύχη με την προηγούμενη. Από όλα τα παραπάνω γίνεται ακόμα και πιο ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΕΡΑ) έχουν φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι.

 Με την όλη στάση τους δείχνουν την πλήρη απαξίωσή τους προς τα εκλεγμένα όργανα όσον αφορά στην οργάνωση των αγώνων. Προτιμούν να συμμετέχουν στην Κοινωνική Συμμαχία που έστησαν από κοινού οι ξεπουλημένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μαζί με όλες της ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ οργανώσεις. Θέλουν να κάνουν το εργατικό κίνημα βαστάζο στην εφαρμογή της πολιτικής που αποκλειστικά υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και καταδικάζει το λαό στην ανέχεια.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις αυτές και να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία στις 30 Μάη και την Απεργιακή Συγκέντρωση μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στις 11:00πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, για τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας! Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί, δε θέλουμε να εκπαιδεύουμε μια νέα γενιά που θα ζήσει χειρότερα από μας, με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς δικαιώματα.

 • Γιατί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι δορυφόροι τους ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που ζητά να μη γίνουν μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών γιατί μας θεωρούν κόστος και ταυτόχρονα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με υποσχέσεις για διορισμούς σε …βάθος χρόνου.
 • Γιατί είναι δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, νηπιαγωγό, δάσκαλο και καθηγητή από την αρχή της χρονιάς.
 • Γιατί το Υπουργείο μας εμπαίζει προκλητικά όταν ονομάζει “υποστηρικτικές δομές” το ν/σ που διαλύει ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης, ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής για τα δημόσια σχολεία.
 • Γιατί η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι άμεση ανάγκη. Σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν τμήματα ένταξης, τάξεις υποδοχής, ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που τον χρειάζεται. Η Ειδική Αγωγή και η στήριξη των παιδιών να γίνεται μέσα στο σχολείο και όχι να είναι πανάκριβο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες.
 • Γιατί δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης για να γίνουν οι εκπαιδευτικοί συνένοχοι στους στόχους μιας παιδείας των περικοπών, των εμπορευματοποιημένων και κατηγοριοποιημένων σχολείων.
 • Γιατί μέσα στις τάξεις μας εμφανίζονται όλα τα προβλήματα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια ειδικά σε εποχή κρίσης. Προβλήματα μαθησιακά, κοινωνικά, συναισθηματικά, συμπεριφοράς και αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ολόπλευρα, μέσα σε 25αρια και 28άρια τμήματα και χωρίς καμία υποστήριξη στον εκπαιδευτικό. Γιατί είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα να υπάρξει άμεση μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, φροντιστηριακά τμήματα, ενισχυτική διδασκαλία από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολείου.
 • Γιατί δεν θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αντιδραστικές αξίες ενός σάπιου συστήματος που έχει για ευαγγέλιο την ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό.
 • Γιατί η μάθηση δεν μπορεί να γίνεται με τον εκπαιδευτικό λάστιχο με αντιεπιστημονικές αναθέσεις και ενοποιήσεις και τον εκπαιδευτικό να διδάσκει ότι τύχει.
 • Γιατί απαιτούμε εδώ και τώρα να φτιαχτούν Νηπιαγωγεία και να προσληφθούν Νηπιαγωγοί, να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και δεν «τσιμπάμε» από τη δήθεν θεσμοθέτηση «σε βάθος τριετίας» που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή.
 • Γιατί τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας. Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες, νεολαία διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

 

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση
Τετάρτη 30 Μάη 11:00 π.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Print Friendly, PDF & Email