Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά στέλνει εκτός Συλλόγου
αναπληρώτρια μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας

Συνάδελφοι,

  Με τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών το Νοέμβρη, ξαναπροσλήφθηκε στην Α΄ Πειραιά η Φαίη Ζερβού, εκλεγμένη από τον Ιούνιο του 2018 με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, για δύο χρόνια,  στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας.

   Ο  αντιπρόεδρος του Συλλόγου, που είναι εκλεγμένος με την Α.Σ.Ε., λίγο πριν τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα σχολεία ενημέρωσε τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας για τη συνδικαλιστική ιδιότητα της συναδέλφισσας, ζητώντας του να την τοποθετήσει εντός του χώρου ευθύνης του Σωματείου της, ώστε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα για τα οποία εκλέχτηκε. Έτσι μόνο μπορεί να εξασφαλιστεί το δικαίωμα και η δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης και για τους αναπληρωτές (πρακτική που εφαρμόζεται και για τους μόνιμους) εφόσον ξαναπροσλαμβάνονται στην ίδια περιοχή, διαφορετικά το δικαίωμά τους να εκλέγονται θα έμενε χωρίς αντίκρισμα!

   Κι όμως, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά στις 12-11-2018 τοποθέτησε τη συναδέλφισσά μας σε σχολείο του Πειραιά, αντί του Κορυδαλλού, δείχνοντάς της στην ουσία …την πόρτα της εξόδου απ’ το Δ.Σ. του Συλλόγου μας! Να σημειώσουμε επίσης ότι τα σχολεία του Κορυδαλλού που είχαν κενά βρίσκονται σε μικρή απόσταση απ’ το σχολείο τοποθέτησης στον Πειραιά!

   Μετά απ’ αυτό, η συναδέλφισσα έκανε αίτηση επανατοποθέτησης, επικαλούμενη τους αυτονόητους συνδικαλιστικούς λόγους. Η αίτησή της εξετάστηκε στις 15-11-2018 και απορρίφτηκε “με συνοπτικές διαδικασίες”! Εντύπωση προκαλεί και στον πιο ανυποψίαστο ότι, σε σύνολο οκτώ αιτήσεων, ήταν η μόνη που απορρίφτηκε! Εντύπωση επίσης προκαλεί η αιτιολογία της απόρριψης: «απορρίπτεται το αίτημα διότι οι τοποθετήσεις έγιναν με βάση τους πίνακες (κύριο -επικουρικό), τα κοινωνικά κριτήρια και τη σειρά πίνακα». Κι εμείς ρωτάμε, οι τοποθετήσεις των άλλων συναδέλφων, που πήραν βελτίωση θέσης – και ορθώς πήραν, δεν έγιναν με τον ίδιο τρόπο;

   Συνάδελφοι, αυτή η στάση της Διοίκησης ούτε σαν αβλεψία ούτε σαν παράλειψη μπορεί να ερμηνευτεί, παρά μόνο σαν καθαρή περίπτωση συνδικαλιστικής δίωξης! Είναι άλλωστε πάμπολλα τα παραδείγματα, τον τελευταίο καιρό, που δείχνουν ότι ο κρατικός μηχανισμός, στις διάφορες μορφές του, έχει βάλει στο στόχαστρό του τη συνδικαλιστική δράση.

   Αρωγός τους σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις στάθηκε δυστυχώς και η πλειοψηφία του Δ.Σ. στον ΣΕΠΕ Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας, οι παρατάξεις “Εμείς” και “Αυτόνομη Κίνηση Εκπαιδευτικών”. Μία βδομάδα αφότου τους ενημερώσαμε για το θέμα και ζητήσαμε να στηρίξει το Σωματείο τη συναδέλφισσα, μας απάντησαν τελικά ότι …αρνούνται να πάρουν θέση(!).

   Δυστυχώς ούτε το Δ.Σ. της ΔΟΕ πήρε θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. ΔΗΣΥ και ΕΡΑ, αν και τοποθετήθηκαν θετικά, κρύφτηκαν πίσω από τη μη λήψη απόφασης του Συλλόγου. ΔΑΚΕ – ΑΕΕΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στην ουσία αρνήθηκαν ότι είναι δικαίωμα της συναδέλφισσας να συνεχίσει τη συνδικαλιστική της δράση στον Σύλλογο που είναι εκλεγμένη, με πρόσχημα τη δήθεν παραβίαση του πίνακα αναπληρωτών (κάτι που φυσικά δεν ισχύει). Φαίνεται η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων, που το ζήτημα της εξίσωσης των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών το αντιμετωπίζουν αλά καρτ.

   Ας βγάλουν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους για τον ρόλο που έχουν αναλάβει αυτές οι παρατάξεις στο κίνημα!

  • Καλούμε τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ,

να καταδικάσουν τη στάση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά!

  • Απαιτούμε, εδώ και τώρα, την επανατοποθέτηση της συναδέλφισσάς μας σε σχολείο

του Κορυδαλλού, ώστε να μπορέσει να ασκήσει τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα!

Αγία Βαρβάρα Αττικής 26/11/2018


Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ν. Εύβοιας

Αναλγησία και ξεδιαντροπιά! Εγκυμονούσα αναπληρώτρια εξαναγκάζεται σε άδεια άνευ αποδοχών! Ντροπή!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το καθεστώς της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων στην εκπαίδευση δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της προστασίας της μητρότητας σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, καθώς οι συνάδελφοι δεν δικαιούνται ούτε μια παραπάνω μέρα άδειας (15 ημέρες αναρρωτικής).

Συνάδελφός μας αναπληρώτρια Δημοτικού Σχολείου Κύμης σήμερα βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών, γιατί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την εγκυμοσύνη της και έχει ήδη πάρει τις ελάχιστες άδειες που δικαιούται!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχείς περικοπές σε εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία. Η κυβέρνηση έχει βάλει την Παιδεία, όπως και το σύνολο των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, στην «κλίνη του Προκρούστη» για να πιαστούν οι αντιλαϊκοί στόχοι και τα ματωμένα πλεονάσματα. Συνεχίζει επάξια,  την πολιτική της χρόνιας αδιοριστίας, τη μετατροπή της ζωής των εκπαιδευτικών σε λάστιχο, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων και στην εκπαίδευση, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το καθεστώς των αδειών είναι απαράδεκτο. Η άδεια είναι όλη κι όλη 7 ημέρες. Η αναρρωτική 15 μέρες κι αυτές με την προϋπόθεση ότι θα αρρωστήσουν τουλάχιστον 10 μέρες μετά την πρόσληψη! Ακόμα, κινδυνεύουν με απόλυση, αν κριθεί αναγκαία η αντικατάσταση  μετά το δεκαπενθήμερο. Οι άδειες μητρότητας για τις αναπληρώτριες είναι 2 μήνες πριν τον τοκετό και 2 ¼ του μήνα μετά τον τοκετό. Τι θα κάνει η αναπληρώτρια που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της; Να νιώθει ενοχές για το φυσικό δικαίωμα της μητρότητας; Στην ουσία είναι καταδικασμένη να παραιτηθεί από το δικαίωμά στην εργασία, που κάθε νέα μητέρα έχει ανάγκη στη σημερινή εποχή. Η ξεδιαντροπιά δεν έλειψε ούτε από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας μέσω της δήλωσης του Διευθυντή για ψεύτικες αναρρωτικές ούτε από την αντιπολίτευση με κάλεσμα του πρώην βουλευτή και στελέχους της ΝΔ Κ. Μακρόπουλου στους γιατρούς της περιοχής να σταματήσουν να γράφουν αναρρωτικές σε δάσκαλους! Η αναλγησία και η ξεδιαντροπιά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων εξαναγκάζει τελικά τη μητέρα να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της!

Η λύση είναι η μονιμοποίηση εδώ και τώρα των 25.000 αναπληρωτών που καλύπτουν τα τελευταία χρόνια τις άμεσες ανάγκες των σχολείων. Να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά και ζωή με δικαιώματα για όλους!

Παράλληλα απαιτούμε τώρα την εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων. Η εξίσωση των αδειών των αναπληρωτριών/τών με αυτές των μόνιμων συναδέλφων, είναι το ελάχιστο μέτρο που πρέπει να παρθεί τώρα, για να εξασφαλιστεί και στις αναπληρώτριες το δικαίωμα στη μητρότητα!
Δεν πάει άλλο! Τώρα!

21/11/2018

Print Friendly, PDF & Email