Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Ενημερωτικό συνεδρίασης Δ.Σ. 18-9-2019

Προτάσεις Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

α) Από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ Ποιμενίδη Βασίλη κατατέθηκε το παρακάτω κείμενο για  την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση:

«ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Κανένας συνάδελφος/ισσα, να μη συναινέσει στο πέρασμα της αξιολόγησης!

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Γίνεται ακόμα πιο φανερό, ότι τόσο η αξιολόγηση Μητσοτάκη όσο και η αξιολόγηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιδραστικό και τιμωρητικό χαρακτήρα.

Από αυτή την «αξιολόγηση» δεν εξαιρείται κανένας κλάδος του δημοσίου, φυσικά ούτε και η εκπαίδευση. Θέλουν να προωθήσουν, πιο γρήγορα και επιθετικά, τους στόχους του 3ου Μνημονίου για περικοπές και «εξοικονόμηση» δαπανών ταυτόχρονα με τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (βλ. Νέο Λύκειο, αυτονομία – κατηγοριοποίηση σχολείων, συμπτύξεις, κινητικότητα κ.ά.) στη βάση των κατευθύνσεων Ε.Ε. και ΟΟΣΑ. Αυτή η «αξιολόγηση» είναι η συνέχεια της διαδικασίας επιλογής των δ/ντών των σχολικών μονάδων που έγινε πρόσφατα.

Η «αξιολόγηση» πηγαίνει χέρι, χέρι με τις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας! Θα είναι εργαλείο για τη χειραγώγηση, για την καταστολή των αγώνων των εργαζομένων ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα.

.Η Γ.Σ. καταδικάζει  την όποια πολιτική συνδιαλλαγής, συναίνεσης και ανοχής σε μια πολιτική που δεν αφήνει τίποτα όρθιο για τους εργαζόμενους.

Έχουμε ευθύνη κανένας εκπαιδευτικός να μη συμβιβαστεί μ’ αυτή την πραγματικότητα!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή κρατική αξιολόγηση!»

 Το κείμενο καταψηφίστηκε από τους Μουμτσάκη, Τζεράκη(ΔΗΣΥ) και Ιωσηφίδη, Λαζαρίδου (ΔΑΚΕ) και υπέρ ψήφισε η Ασβεστά(ΑΚΕ). Για μια ακόμα φορά η συγκεκριμένη στάση που κράτησαν οι ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ δείχνει την καθαρά συμβιβασμένη στάση τους και την ουσιαστική τους ταύτιση με την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

          β) Στο θέμα που συζητήθηκε για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ ζήτησε να μπει στο κείμενο-πρόταση που έβγαλε ο Σύλλογός μας  η φράση: “άμεση ανάγκη μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών”. Οι Μουμτσάκης, Τζεράκης(ΔΗΣΥ), Ιωσηφίδης,Λαζαρίδου(ΔΑΚΕ) αλλά και Ασβεστά(ΑΚΕ) διαφώνησαν κι αντ’αυτής στο κείμενο κάνουν λόγο για «μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες ανάγκες», όπως ακριβώς λέει και η κυβέρνηση. Αλήθεια, πιστεύουν ότι υπάρχουν αναπληρωτές οι οποίοι δεν είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία της εκπαίδευσης;  Αν ναι, ας βγουν να το πουν καθαρά. Όλοι αυτοί που πριν από λίγους μήνες ” σκίζαν τα ιμάτια τους” προς άγρα ψήφων τώρα γίνονται οι καλύτεροι στυλοβάτες της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία  αποκλειστικό σκοπό έχει να περιορίσει το δυνατόν περισσότερο τον αριθμό των αναπληρωτών. Όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δουν την αλήθεια έτσι όπως αποκαλύπτεται πίσω από τα ωραία λόγια συμπαράστασης αλλά και τις θορυβώδεις υπερ-επαναστατικές δηλώσεις.

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση 33.000 αναπληρωτών!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη,

10:00 π.μ., Κεντρική πλατεία Καβάλας

 

Print Friendly, PDF & Email