Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Καβάλα, 30/10/2019

Προς :Τις /τους συναδέλφισσες /συναδέλφους

Οι έχοντες το «ηθικό πλεονέκτημα» και οι «παρ’ αυτών»

Από τα πρακτικά του Συλλόγου Π.Ε. Καβάλας και για την ιστορία:

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 στη συνεδρίαση του Δ. Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας και ύστερα από ενημέρωση των αιρετών, ομόφωνα αποφασίστηκε να καταγγελθούν οι διαδικασίες που ακολούθησε το ΠΥΣΠΕ κατά την α΄  φάση τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών (από τη συνεδρίαση απουσίαζαν: ο Γραμματέας κ. Αξιμιώτης Νικόλαος και τα μέλη κ.  Καρακεχαγιόγλου Δημήτριος και κ. Τσαβδαρίδης Ανέστης). Η σύνταξη του κειμένου ανατέθηκε ομόφωνα από όλους  τους παρόντες  στη  συνεδρίαση  στο μέλος του Δ.Σ  κ. Λαζαρίδου Κική, αφού ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου, συνήθως ,απουσιάζει από τις συνεδριάσεις.

Η συνάδερφος έγγραψε το κείμενο και το ανακοίνωσε στα μέλη όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. Ακολούθησε ο απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών και αφού ξαναγράφτηκε το κείμενο, φροντίζοντας να συνθέσει όλες τις απόψεις που συζητήθηκαν, αυτό πάλι δεν έγινε αποδεκτό.

Ακολούθησε σύνταξη νέου κειμένου το οποίο ανέλαβε αυτή την φορά το μέλος του Δ.Σ κ. Ιωσηφίδης Αλέξανδρος, αφού αν και όλοι έκαναν τις παρατηρήσεις και διορθώσεις τους κανένας δεν αναλάμβανε τη σύνταξή του.

Στη συνεδρίαση που έγινε στις 29/10/2019 και ενώ σαράντα μέρες  οι παρατάξεις κωλυσιεργούσαν και αναμασούσαν  τις διορθώσεις, τελικά αυτοαναιρήθηκαν.  Οι ίδιοι  που αποφάσισαν, στις 10 Σεπτεμβρίου να γίνει καταγγελία, άλλαξαν την απόφασή τους στο  να μην γίνει η καταγγελία.

Όλοι όμως παραδέχονταν ότι δεν έγιναν οι διαδικασίες των τοποθετήσεων σύμφωνα με το νόμο, υπήρξαν λάθη και παραλήψεις ,αλλά για δικούς του λόγους ο καθένας δεν ήθελε να το δημοσιοποιήσει στους συναδέρφους.

Η κεντρική ιδέα:

Οι έχοντες το «ηθικό πλεονέκτημα», οι αγωνιστές, οι εργατοπατέρες, οι πάσης φύσεως αριστεροί, αριστερόστροφοι και ότι άλλο εκεί κοντά τους, τελικά αποδείχθηκε πως όταν ευνοούνται οι ίδιοι  ή τα πολιτικά τους «ξαδελφάκια» ΣΙΩΠΟΥΝ…

Ενδεικτικά αναφέρουμε: Μήπως δεν ήθελαν π.χ να φανεί  ότι με την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής τοποθετήθηκε με παράνομες διαδικασίες  υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο που στήριζε ο Σύριζα, αδικώντας έτσι κατάφορα τους υπόλοιπους συναδέλφους που ήταν στη  διάθεση του ΠΥΣΠΕ; Και άλλα πολλά…

Η ΔΑΚΕ ΠΕ Καβάλας

  • Καλεί το ΠΥΣΠΕ και τη Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας να εφαρμόσει τους νόμους και να τηρήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται για τις τοποθετήσεις όλων των εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών, με ισονομία, αξιοπιστία και διαφάνεια ,έτσι ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών.
  • Καταγγέλλει – με λύπη – τα μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών, τα οποία σκόπιμα δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν το θέμα των παράνομων τοποθετήσεων και ειδικότερα:

Την απόφαση  τοποθετήσεων  των εκπαιδευτικών ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, η οποία αρχικά έγινε κατ΄ εφαρμογή νόμου που δεν βρίσκεται σε ισχύ με αποτέλεσμα να  τοποθετηθεί  κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικός ΠΕ11 στην έδρα της κοινότητας που είχε εκλεγεί ,παρακάμπτοντας ,παράνομα, το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών Φ.Α. αφού ήταν προτελευταία στον πίνακα των μορίων.

Ακολούθησε μάλιστα το χειρότερο:  Μετά την  ένσταση εκπαιδευτικού ΠΕ11 που είχε θιγεί, η οποία έγινε αποδεκτή αφού αποδέχθηκε ότι το ΠΥΣΠΕ βασίστηκε σε λάθος νομοθεσία, οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής ενώ θα έπρεπε να γίνουν όλες από την αρχή και  σύμφωνα με τον νόμο  και ενώ μάλιστα υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία των σχολείων, αυτές δεν έγιναν εξυπηρετώντας για άλλη μια φορά τη συγκεκριμένη συνάδερφο και αδικώντας τους υπόλοιπους. Το άκρον άωτον της παρανομίας και του παραλόγου, ήταν ότι ενώ η πρώτη ένσταση έγινε αποδεκτή, απορρίφθηκαν ενστάσεις άλλων συναδέλφων που ακολούθησαν αν και  διέπονταν από τον ίδιο νόμο.

Η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, οι παραλήψεις αλλά και τα λάθη πλήττουν σοβαρά το κύρος, την αξιοπιστία και τη νομιμότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δημιουργούν ερωτηματικά ως προς την κρίση και τις αποφάσεις του , αλλά κυρίως έντονα αισθήματα εργασιακής ανασφάλειας στους εκπαιδευτικούς.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό βεβαίως είναι η εξόφθαλμη μεροληπτική στάση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας από τα οποία ασφαλώς περιμένουμε όχι μόνο αγωνιστικές κραυγές υπερπροστατευτισμού των συναδέλφων – για τα ψηφαλάκια -,αλλά πράξεις με ουσία και αποτελεσματικότητα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ Π.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ

Print Friendly, PDF & Email