Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Ενημερωτικό συνεδρίασης Δ.Σ. 4/2/2020

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 4-2-2020 κατατέθηκε προς ψήφιση από τον εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ποιμενίδη Βασίλη, το παρακάτω κείμενο για το ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ το οποίο η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση:

«Ασφαλιστικό»

Το νομοσχέδιο που κατατίθεται προς δημόσια διαβούλευση διατηρεί όλη την αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου και προσπαθεί να μετατρέψει την υπόθεση της ασφάλειας, πρόνοιας και περίθαλψης από κοινωνική σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Με το νομοσχέδιο αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι «το κράτος έχει συνέχεια», ανεξαρτήτως κυβέρνησης (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) όταν πρόκειται για την περικοπή ακόμη και των στοιχειωδών αναγκών του λαού αφού:

  • Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης (στα 67 για πλήρη σύνταξη ή στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς). Αλήθεια, ποιος αναπληρωτής, που κάθε καλοκαίρι απολύεται ή ποιος μόνιμος που δε διορίστηκε αμέσως θα μπορέσει να συμπληρώσει τα 40 χρόνια; Κι όταν γίνεται αυτό τι συνεπάγεται για την υγεία του εκπαιδευτικού αλλά και τη μόρφωση των παιδιών;
  • Διατηρείται η αύξηση των ορίων για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια και μάλιστα στο όνομα της “ισότητας”.
  • Επικουρική και ΕΦΑΠΑΞ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους όπως προβλέπεται στον ν. Κατρούγκαλου με τους ” τρεις πυλώνες”, δηλαδή στην ιδιωτική ασφάλιση.
  • Διατηρείται η οριζόντια μείωση κατά 42% του ΕΦΑΠΑΞ.
  • Καταργούνται αμετάκλητα η 13η-14η σύνταξη.
  • Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 384€.
  • Με το νέο νόμο εξαφανίζονται τα 7 δις αποθεματικό του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, που θα θυσιαστεί για κάλυψη του κόστους μετάβασης στο νέο σύστημα ή να σπρωχθούν στον τζόγο του Χρηματιστηρίου. Επίσης διατηρείται η λεηλασία των 79 δις που κλάπηκαν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία κι έγιναν “τζάμπα επενδυτικό χρήμα” για βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

Η Κοινωνική Ασφάλιση σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αφορά τόσο τους μόνιμους, όσο και τους αναπληρωτές που απολύονται κάθε Ιούνη και έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (άδειες, μητρότητα, επιδόματα..). Όσο θα ενισχύεται ο ανταποδοτικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος θα σημαίνει:

  • για τους μεν μόνιμους περαιτέρω πίεση προς τα επίπεδα της “εγγυημένης” σύνταξης ή αύξηση των ορίων ηλικίας
  • για τους αναπληρωτές θα μετατρέπεται σε “άπιαστο όνειρο” η συμπλήρωση των χρόνων πλήρους ασφάλισης και η σύνταξή τους θα μετατραπεί σε φιλοδώρημα των 400-500 ευρώ.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και οργανώνουμε τον αγώνα μας  (ενημέρωση στα σχολεία, έκτακτες Γ.Σ. σε Νέστο, Παγγαίο και Θάσο), και συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ  για τις 18 Φλεβάρη (ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα). Συμμετέχουμε-κλιμακώνουμε τον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ»

Το κείμενο καταψηφίστηκε από τους: Τάσο Ιωαννίδη, Νίκο Αξιμιώτη (ΔΗΣΥ) και Κική Λαζαρίδου(ΔΑΚΕ) με την αιτιολογία ότι “διαφωνούν με το ύφος”.

Επισημαίνουμε την προσπάθεια που καταβλήθηκε στο Δ.Σ. από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ Ποιμενίδη Βασίλη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απογευματινές ενημερωτικές συναντήσεις όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και σε Χρυσούπολη, Θάσο  και Ελευθερούπολη. Δυστυχώς η  προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συναδέλφων, εν’ όψη και της απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ- ΔΟΕ, τελεσφόρησε μόνο για την περίπτωση της Χρυσούπολης όπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις  15/2, ώρα 18:00 στο 1ο Δ.Σ. Χρυσούπολης και για την Καβάλα στις 16/2, ώρα 18:00 στην αίθουσα Ν. Μάρτη-Νομαρχία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ να συμμετέχουν μαζικά στις απογευματινές έκτακτες συνελεύσεις και φυσικά να κλείσουμε όλα τα σχολεία συμμετέχοντας στην απεργία (18-2-2020), δίνοντας το παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Print Friendly, PDF & Email