Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε μια μεγάλη κρίση στα σύνορα της χώρας με αιχμή το ζήτημα του προσφυγικού. Ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια εισβολής παραστρατιωτικών ομάδων ώστε να εκβιαστεί η Ευρώπη από την ηγεσία της Τουρκίας, στην προσπάθειά που κάνει να αποπροσανατολίσει το εσωτερικό της ακροατήριο από τις αποτυχημένες πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία και στη Λιβύη .

Για μέρες τώρα είμαστε μάρτυρες μεγάλων καθοδηγούμενων μεταναστευτικών ροών με τη συνδρομή του τουρκικού στρατού.

Χρησιμοποιούνται ως Δούρειος Ίππος οικογένειες με παιδιά και τους ακολουθούν χιλιάδες τζιχαντιστές ,όργανα του φασίστα δικτάτορα της γειτονικής χώρας.

Οι Ενωμένοι εκπαιδευτικοί :

  • Είμαστε υπέρ όλων των προσφύγων και των κυνηγημένων ανθρώπων που έχουν ξεριζωθεί εξαιτίας των πολέμων που γίνονται στην χώρα τους και το μερίδιο ευθύνης αυτών των συγκρούσεων βαραίνει τα κράτη της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
  • Θεωρούμε ότι πρέπει να βοηθηθούν αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι από την παγκόσμια κοινότητα. Με απόλυτη καθαρότητα να τονίσουμε πως, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να τίθενται σε αμφισβήτηση τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εδώ όμως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα από μόνη της. Δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών. Δεν μπορεί η Ελλάδα μας να ανοίξει τα σύνορα της και να εισβάλουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μαζί με ομάδες παραστρατιωτικών της γείτονας χώρας που σκοπό έχουν να διαλύσουν τον κοινωνικό της ιστό και την άμυνά της.

Οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί είναι αντίθετοι στις ακροαριστερές και ακροδεξιές φωνές που στόχο έχουν οι πρώτοι να γεμίσουν την Ελλάδα με δυστυχισμένους και να υπερασπίσουν την εθνομηδενιστική τους ιδεολογία και οι δεύτεροι  να αναμοχλεύσουν τα φασιστικά και ρατσιστικά ελατήρια τους ιστορικά ξένα προς τη χώρα μας.

Η ακροδεξιά στόχο έχει να εκμεταλλευτεί την κούραση και τον μεταναστευτικό υπερπληθυσμό για να ανεβάσει τα εκλογικά της ποσοστά.

Η ακροαριστερά έχει στόχο να αλλοιώσει εθνολογικά την πατρίδα μας και να ρέουν τα εκατομμύρια στις ΜΚΟ σε δομές απάνθρωπες που δήθεν λύνουν το πρόβλημα των κατατρεγμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων.

 Με έκπληξη είδαμε το ψήφισμα που προσπάθησε να φέρει στο σύλλογο μας με τις θεωρητικές ακροαριστερές ρητορικές και κούφιες-ανεφάρμοστες θεωρητικές αναζητήσεις η ΑΚΕ και  φυσικά το καταψηφίσαμε.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Χρειάζεται σοβαρότητα και προτάσεις που δεν αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας :

 «Ελεύθερη είσοδο των προσφύγων»

« Ελεύθερη μετακίνηση προς τους προορισμούς και τις χώρες που επιθυμούν…»

«Ελεύθερη μετακίνησή τους στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού τους».

Ωραίες προτάσεις λες και η Ελλάδα μας έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να διαπραγματευτεί και να πιέσει τις ήδη κορεσμένες από το μεταναστευτικό υπερπληθυσμό ευρωπαϊκές χώρες δίνοντας στο φασίστα Ερντογάν να μας χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για να πετύχει τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά του .

Στα εθνικά θέματα είναι απαραίτητο να είμαστε δύο και τρεις φορές περισσότερο ευαίσθητοι και προσεκτικοί.

Η πατρίδα μας δέχεται έναν υβριδικό πόλεμο. Τελεία και παύλα

Οι θέσεις μας :

  • Παροχή ασύλου μόνο στους πρόσφυγες , με ειδικό νόμο που θα τους  δίνει τη δυνατότητα να πάνε  όπου θέλουν στην Ευρώπη.
  • Απέλαση των μεταναστών που δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες
  • Φύλαξη των συνόρων και έλεγχο της κυριαρχίας όπως δικαιούται να έχει κάθε κράτος με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • ‘Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης με προτεραιότητα στα παιδιά.
  • Διεθνοποίηση του προβλήματος.

Η Ελλάδα είναι κράτος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι».

Λέμε ΝΑΙ στην παροχή ασύλου σ΄ όλους τους πρόσφυγες.

Λέμε ΟΧΙ στη βία και στην αυτοδικία εναντίων των δυστυχισμένων ανθρώπων, που έχουν γίνει «πιόνια» στη διεθνή σκακιέρα και εξυπηρετούν, χωρίς να το θέλουν, αλλότρια συμφέροντα.

Λέμε ΝΑΙ στη φύλαξη των συνόρων μας και στην υπεράσπιση της πατρίδας μα από την προσπάθεια εισβολής ξένων μισθοφόρων του φασίστα δικτάτορα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ -ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Print Friendly, PDF & Email