Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Ενημερωτικό Δ.Σ. 4-5-2020
Προτάσεις Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 4/5/2020 τα θέματα τα οποία κατατέθηκαν από τον εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Βασίλη Ποιμενίδη ήταν:

Α) Η «γύμνια» στην Ειδική Αγωγή

Εξαιτίας του ανοχύρωτου και υποβαθμισμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με το ξέσπασμα της κρίσης και πάντα στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης, τα παιδιά που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία αλλά και στα Τμήματα Ένταξης ή έχουν Παράλληλη Στήριξη, κλείστηκαν στο σπίτι στερούμενα καθετί αναγκαίο, όπως είναι οι διεπιστημονικές παρεμβάσεις, η συστηματική παρακολούθηση από το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό κ.α. Ο επίπονος αγώνας που έδιναν οι οικογένειές τους σε συνθήκες προ κρίσης, γίνεται τώρα ακόμη δυσκολότερος.

Η κυβέρνηση άφησε τα παιδιά αυτά κυριολεκτικά στην τύχη τους και περιορίστηκε σε τηλεοπτικό δρώμενο με τον πρωθυπουργό να εκφράζει απλά την «ευαισθησία» του. Το ΥΠΑΙΘ, με τις εγκυκλίους που έστελνε σωρηδόν , έδειξε ότι το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να μετρήσει κυψέλες, αριθμούς και πλατφόρμες για να βεβαιώσει μέσω  των «καλοταϊσμένων» ΜΜΕ ότι όλα γίνονται «άψογα».

Το εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό των Ειδικών Σχολείων ήταν εκείνο που στάθηκε δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους από την πρώτη στιγμή. Με αποκλειστικά δικές του πρωτοβουλίες και με όλα τα μέσα προσπάθησε να διατηρήσει την επαφή, να εμψυχώσει, να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να διαβεβαιώσει ότι: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!Η επικοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς έφερε χαρά. Οι γονείς ένιωσαν ότι κάπου μπορούν να ακουμπήσουν μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δε φτάνει όμως αυτό. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μένουμε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ και ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφήσει κατά μέρους την κοροϊδία και να αναλάβει τις ευθύνες της. Στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής τα προβλήματα δεν είναι μαθησιακά. Αφορούν την υγεία και τη ζωή αυτών των παιδιών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού για να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες των παιδιών σε θεραπείες, άθληση, εργοθεραπείες και φυσιοθεραπείες, καθώς και την ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.
 • Δωρεάν διάθεση, σε όλα τα παιδιά, του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablet,laptop,γρήγορο ίντερνετ)
 • Δημιουργία Κεντρικής Ψηφιακής Πλατφόρμας Διδακτικού Υλικού από το ΥΠΑΙΘ με υλικό προσαρμοσμένο για κάθε ειδική μαθησιακή ανάγκη και δυσκολία.
 • Πλήρη στελέχωση και ανάπτυξη των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων.
 • Στελέχωση και ανάπτυξη του ΚΕΣΥ από μόνιμο προσωπικό όλων των επιστημονικών ειδικοτήτων.
 • Έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στην παιδεία, ώστε όλα τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τους να έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρώτα είναι οι ανάγκες του ΛΑΟΥ και των ΠΑΙΔΙΩΝ του.

Υπερ ψήφισαν: ΑΚΕ (Ασβεστά Ειρήνη) και ΕΕ (Κεσόγλου Μιχάλης.)

Κατά ψήφισαν: ΔΗΣΥ ( Ιωαννίδης, Αξιμιώτης), ΔΑΚΕ (Ιωσηφίδης, Λαζαρίδου) και ΕΡΑ (Τσαβδαρίδης)

Β) Δράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Αυτό που αποδείχθηκε περίτρανα, μετά και την τελευταία συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, είναι πως η Κυβέρνηση στέκεται εχθρικά απέναντι στο Δημόσιο Σχολείο, στους εκπαιδευτικούς και στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Απαιτούμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας, ώστε να μη γίνει νόμος τους κράτους το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Παλεύουμε για:

 • Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων όσων δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών.
 • Καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με τους απαραίτητους όρους (κτιριακή υποδομή, εκπαιδευτικό, βοηθητικό προσωπικό κλπ.).
 • Μείωση του αριθμού παιδιών ανά τμήμα (15 για Ν/γείο-Α’- Β’ τάξεις και 20 για τις υπόλοιπες).
 • Πλήρη κάλυψη των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους σε τεχνολογικό εξοπλισμό και γρήγορο internet.
 • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την εξασφάλιση της υγιεινής και της καθαριότητας στα σχολεία. Όχι μόνο τώρα, αλλά για ΠΑΝΤΑ.

Υπερ ψήφισαν: ΑΚΕ (Ασβεστά Ειρήνη)

Κατά ψήφισαν: ΔΗΣΥ ( Ιωαννίδης, Αξιμιώτης, Τζεράκης), ΔΑΚΕ (Ιωσηφίδης, Λαζαρίδου), ΕΕ (Κεσόγλου Μιχάλης) και ΕΡΑ (Τσαβδαρίδης)

Γ) Καταγγελία προς τη Δ/νση ΠΕ Καβάλας

Επιπλέον, καταθέσαμε πρόταση για κείμενο στο οποίο θα καταγγέλλεται η γνωστή  πρακτική της Δ/νσης ΠΕ Καβάλας, να προχωράει σε αποστολή mail προσωπικού χαρακτήρα, μη τηρώντας καμία από τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες. Όταν μάλιστα όλες οι ενέργειες γίνονται δίχως να λαμβάνονται υπόψη ούτε ο χρόνος, ούτε η μέρα (Σάββατο βράδυ στις 23:00) και οι Διευθυντές καλούνται να απαντήσουν σε ασφυκτικό χρονικό περιθώριο ερωτήματα του τύπου “τι προβλήματα θα αντιμετωπίσετε σε πιθανό άνοιγμα των σχολείων” τότε η κατάσταση γίνεται πραγματικά μη σοβαρή άρα και πολύ επικίνδυνη.

Υπερ ψήφισαν: ΑΚΕ (Ασβεστά Ειρήνη)

Κατά ψήφισαν: ΔΗΣΥ ( Ιωαννίδης, Αξιμιώτης, Τζεράκης), ΔΑΚΕ (Ιωσηφίδης, Λαζαρίδου), ΕΕ (Κεσόγλου Μιχάλης) και ΕΡΑ (Τσαβδαρίδης)

Print Friendly, PDF & Email