Ενώ η κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων μας, η πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επιβάλλει «συνδικαλιστικό lockdown»! | ![]() |
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μπροστά μας έχουμε την πανεργατική απεργία της 26ης Νοεμβρίου, που στο στόχαστρο βάζει τη διεκδίκηση μέτρων για τη λαϊκή υγεία, για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας και την απαίτηση: να μην περάσει η νέα επίθεση των «ανατροπών του αιώνα», η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.
Ήδη ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας να έχουν μπει σε lockdown και εξακολουθούν να έρχονται στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα με τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση», που έχει μετατραπεί σε μαρτύριο για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Το Υπουργείο επιμένει στα «εντέλλεσθε», εμποδίζοντας τον Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξει όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς, υπονομεύοντας για μια ακόμα φορά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Συνεχώς φτάνουν από όλη τη χώρα περιστατικά αυθαιρεσιών της Διοίκησης σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης των «προγραμμάτων», απαγορεύσεων στη μετακίνηση συναδέλφων, απειλές ακόμα και για περικοπές μισθού στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση δε λαμβάνει κανένα μέτρο για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών που, είτε λόγω έλλειψης των συσκευών και του internet, είτε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων στις οικογένειες (ταυτόχρονη τηλεργασία, ταυτόχρονη παρακολούθηση των παιδιών, κλπ.) δε συμμετέχουν αυτές τις μέρες.
Σε πολλές περιπτώσεις μπαίνει «μαχαίρι» στις άδειες ειδικού σκοπού που δικαιούνται αρκετοί συνάδελφοι.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΓΜΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Δυστυχώς, αντί για συναγερμό, στην Ομοσπονδία επικρατεί σιγή ασυρμάτου!
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν έχει πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά, καθώς και για μέτρα ώστε να ανοίξουν σύντομα με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Καταψηφίζονται σταθερά οι πρωτοβουλίες των Συλλόγων, όπως π.χ. η κινητοποίηση στις 3/11 στο Υπουργείο. Ούτε καν τα σχέδια πρακτικού, που έγκαιρα καταθέσαμε ως ΑΣΕ ως βάση, ώστε να διευκολυνθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, δεν υιοθετήθηκαν!
Δεν υπήρξε παρέμβαση ούτε για τις απαράδεκτες οδηγίες του Υπουργείου σε σχέση με την απαγόρευση της μετακίνησης των συναδέλφων προς τις περιοχές τους, ούτε για τις άδειες ειδικού σκοπού, ούτε για τις απειλές προς τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ.
Η πλειοψηφία αρνείται να πάρει ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα για την προπαγάνδιση της απεργίας στις 26 Νοεμβρίου, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στη συνεδρίαση στις 11/11. Αρνείται να βγει έστω ένα κάλεσμα, έστω μια ηλεκτρονική αφίσα με την υπογραφή της ΔΟΕ.
Ως ΑΣΕ, εδώ και 11 μέρες έχουμε στείλει επανειλημμένα email στις υπόλοιπες παρατάξεις για όλα τα παραπάνω. Η σιωπή τους πλέον είναι εκκωφαντική! Δεν απάντησαν ούτε καν για την παράσταση διαμαρτυρίας που καλούσαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. τη Δευτέρα στις 10πμ, ώστε να απαιτηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για τα τρέχοντα προβλήματα.
Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να μας σταματήσει να παλεύουμε και να διεκδικούμε!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ο άθλιος τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας, για να νομοθετήσει μέτρα που θα γονατίσουν τον λαό, πρέπει να της γυρίσει μπούμερανγκ. Πρέπει να πάρει απάντηση η ολομέτωπη επίθεσή της στην υγεία του λαού, στη μόρφωση των παιδιών, στις ζωές μας.
Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας δυναμώνουμε τη φωνή μας, τις διεκδικήσεις μας.
Συμμετέχουμε, με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας,
στις απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων μας!
Αθήνα, 23-11-2020
- Γενική Συνέλευση 15-06-2022- Εκλογές Συλλόγου 16-06-2022
- Ημερήσια Διάταξη Γενικής Συνέλευσης 15-06-2022- Εκλογές 16 Ιουνίου 2022
- Ενημερωτική συνάντηση στο Λιμένα της Θάσου 7-6-2022
- Θέματα συνεδρίασης Δ.Σ. 01-06-2022
- Βράβευση μαθητών 28-05-2022
- Ενημέρωση για τις διαδικασίες που αφορούν τις εκλογές του Συλλόγου μας
- Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ 18-05-2022 – Συμπληρωματική στάση εργασίας από τον Σύλλογό μας
- Διαδικτυακή συζήτηση για την υλοποίηση των εξετάσεων Pisa
- Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA – Συμπληρωματική στάση εργασίας
- Βράβευση μαθητών 2020-2021
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Ενημερωτικό για το ΔΣ στις 3/5 (ΑΣΕ)
- Η ξεκάθαρη στάση του «ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και τα φαλκιδευμένα ψεύδη των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Είμαστε αντίθετοι στις πανελλαδικές εξετάσεις του ΥΠΑΙΘ τύπου ελληνικής PISA στους μαθητές-τριες της ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου και της Γ΄ Γυμνασίου με τυποποιημένη αξιολόγηση (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Ευχές για καλό Πάσχα (ΑΣΕ)
- Πού το πάει η κυβέρνηση με τις συγχωνεύσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων; (ΑΣΕ)
- Κάλεσμα για τη Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Απεργιακή ανακοίνωση ΑΣΕ για 6 Απρίλη
- Περί αλήθειας (ΑΣΕ)
- Ενημερωτικό συνεδρίασης ΔΣ 16/3
- 18 Μαρτίου Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τους αναπληρωτές – SPOT
- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μάρτη (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Οι νέες απειλές Κόπτση θα πέσουν στο κενό! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! (ΑΣΕ)
- Mια μαύρη ημέρα η σημερινή (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Mε επιλογή του γονέα η παράλληλη στήριξη! (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Συνταξιοδοτικός Οδηγός Εκπαιδευτικών (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ)
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου