Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Νομική κάλυψη για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση

Διευκρινήσεις ως προς τις ανυπόστατες φοβίες που διασπείρονται σε σχέση με την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται στην ΥΑ αρ. 6603/ΓΔ4/2021 ΦΕΚ 140/Β/20-1-2021 που αφορά την εσωτερική-εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Κάνουμε σαφές ότι:

Η αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης είναι κατοχυρωμένο συνδικαλιστικό μας δικαίωμα με βάση τις παρακάτω δικαστικές αποφάσεις:

α) 2395/2014 μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τις διατάξεις του ν.1264/82 (Διοικητικού Εφετείου 486/95). Στις αποφάσεις αυτές προβλέπεται πως η αποχή υπαλλήλων από συγκεκριμένα καθήκοντα συνιστά μορφή συνδικαλιστικής πάλης, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη επίπτωση.

β) Για την αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης η τροπολογία Γεροβασίλη αποσύρθηκε μετά από την υπ. αριθμό 7/18 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων και το πάγιο αίτημα διεκδίκησης των εργαζομένων στο Δημόσιο (ΑΔΕΔΥ).

Από όλα τα παραπάνω και με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, γίνεται σαφές ότι η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας και πως δεν έχει καμία επίπτωση στις οικονομικές μας απολαβές ή στην υπηρεσιακή ανέλιξη του καθενός. Το μπλοκάρισμά της σε όλο το υπόλοιπο Δημόσιο σε ποσοστό 70% εδώ και 6 χρόνια δείχνει το αυταπόδεικτο πως: η συντονισμένη, καθολική στάση μας μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια!

Υ.Γ. Οι πρόσφατες ήττες του ΥΠΑΙΘ (κινητοποιήσεις μαθητών, ψευδοεκλογές αιρετών, ωράριο νηπιαγωγών) που προήλθαν από τη μαζική μας αντίδραση ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά!

Καβάλα, 1-2-2021

Print Friendly, PDF & Email