Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας στην συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στις 30/3/2021 αποφάσισε τη διαγραφή όσων συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Καβάλας μετά την από 1/2/2021 συγκρότηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 7 υπέρ και 2 κατά. Ο Πρόεδρος ανέλαβε να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση ΠΕ, ώστε να γνωστοποιηθούν στον Σύλλογο, οι συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Καβάλας, το οποίο προφανώς συνεδρίασε εν απαρτία, μια και εξέδωσε σχετικές αποφάσεις. Το ΠΥΣΠΕ Καβάλας είναι 5μελές και επομένως απαιτούνται τουλάχιστον 3 παρόντες, ώστε να βρίσκεται σε απαρτία.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένη την ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ως Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών καταθέσαμε προς ψήφιση τη συνολική μας πρόταση σχετικά με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που ψηφίστηκε μόνο από τον εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και τον εκπρόσωπο των Εν. Εκπαιδευτικών, ο οποίος ζήτησε να αφαιρεθεί η τελευταία παράγραφος αναφορικά με την προσωρινή αναστολή ιδιότητας μέλους για τα στελέχη Εκπαίδευσης (Περιφερειακό Διευθυντή, Διευθυντή Εκπαίδευσης και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων) μέχρι τη λήξη της θητείας τους, θεωρώντας πως θα έπρεπε να δούμε το θέμα σε δεύτερο χρόνο.

Η πρότασή μας, όπως κατατέθηκε είναι η ακόλουθη:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας λαμβάνοντας υπόψη:

  • Το συντριπτικό ποσοστό 95% αποχής από τις ψευδοεκλογές της 7ηςΝοεμβρίου 2020 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καθώς και τις παραιτήσεις πριν από τις εκλογές όλων των ψηφοδελτίων για ΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ. 

  • Την συγκρότηση από τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, που αγνόησε την εκφρασμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών, του ΠΥΣΠΕ Καβάλας και του ΑΠΥΣΠΕ ΑΜΘ.

  • Την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ  με την οποία καλούσε:

α) Τους «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου.

β) Τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις.

γ) Τους Συλλόγους Π.Ε. να προχωρήσουν στη διαγραφή από τα μητρώα τους όσων δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των τοπικών συλλόγων.

  • Την σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με την οποία συντασσόμαστε με την ανωτέρω απόφαση της ΔΟΕ και προχωράμε στην εφαρμογή της.

  • Την υλοποίηση των αποφάσεων του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ από τους συναδέλφους, που παρουσιάστηκαν ως «εκλεγμένοι»,  για το δοτό συμβούλιο του ΠΥΣΠΕ Καβάλας, οι οποίοι, ως όφειλαν σεβόμενοι τους συναδέλφους, κατέθεσαν άμεσα τις παραιτήσεις τους.

Επισημαίνει στα μέλη του πως τα επονομαζόμενα «Υπηρεσιακά Συμβούλια», συμπεριλαμβανομένου του ΠΥΣΠΕ Καβάλας είναι δοτά συμβούλια αποτελούμενα αποκλειστικά από διορισμένους με πολιτική απόφαση του ΥΠΑΙΘ. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν τα αναγνωρίζει ως συμβούλια ούτε αυτά, ούτε τις αποφάσεις τους. Το Υπουργείο Παιδείας με την παραπάνω επιλογή αφήνει πολιτικά απονομιμοποιημένες τις όποιες ενέργειες τους.

 Σε αυτό το πλαίσιο:

1. Τα διορισμένα μέλη οφείλουν να μην συμμετέχουν στις εν λόγω συνεδριάσεις. Για τον λόγο αυτό ο ΣΕΠΕ Καβάλας προκηρύσσει στάση εργασίας καλύπτοντας συνδικαλιστικά τα μέλη του κατά τη διάρκεια αυτών. Σε περίπτωση περικοπής στη μισθοδοσία των συγκεκριμένων συναδέλφων ο Σύλλογος, εφόσον το επιθυμούν, θα καλύπτει το εν λόγω ποσό. Ενδεχόμενη παρουσία τους σε συνεδρίαση συνεπάγεται την άμεση διαγραφή τους από το Μητρώο μελών του Συλλόγου μας και τη σχετική ενημέρωση της ΔΟΕ.

 2. Όσοι ανακηρύχθηκαν από το ΥΠΑΙΘ ως «εκλεγμένοι» και στην περίπτωση του ΠΥΣΠΕ Καβάλας έχουν παραιτηθεί, οφείλουν να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των δοτών υπηρεσιακών συμβουλίων. Ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να νομιμοποιούν τις αποφάσεις του κοινοποιώντας στους συναδέλφους στοιχεία, που εκ της «θέσης» τους κατέχουν, αλλά να προωθούν πλήρη την ενημέρωση με όσα στοιχεία αυτή περιλαμβάνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση Συλλόγου μας. Την ευθύνη της ενημέρωσης των συναδέλφων αναλαμβάνει ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου.

Αποφασίζουμε με βάση το άρθρο 8, 1β του Καταστατικού Σ.Ε.Π.Ε. Καβάλας, όπου αναφέρεται ρητά πως «Το Δ.Σ. μπορεί να διαγράψει μέλος του, που αποδεδειγμένα ενεργεί ενάντια στους σκοπούς του Συλλόγου , αρνείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Γ.Σ. και του Δ.Σ. ή με οποιοδήποτε τρόπο εμποδίζει την πραγμάτωσή τους» :

  1. Την διαγραφή των διορισμένων μελών που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις, που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

  2. Την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας του μέλους του Συλλόγου για τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας και την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων (αναπληρώτρια του Προέδρου στο ΠΥΣΠΕ Καβάλας) για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία τους στις συγκεκριμένες θέσεις.»

Print Friendly, PDF & Email