Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα, 3 Σεπτεμβρίου 2021
Οδός: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 44 Αρ. Πρωτ.: 115
(12ο Δημ. Σχ. Καβάλας)
Τ.Κ.: 65403 ΠΡΟΣ: Μέλη του Συλλόγου μας
Τηλ. Προέδρου: 6972246181
e-mail : ekp-kav@otenet.gr ΚΟΙΝ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σας ενημερώνει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με απόφασή της στις 20 Ιουλίου 2021, έχει ταχθεί υπέρ του μαζικού εμβολιασμού όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και όλων των πολιτών, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ταυτόχρονα έχει ταχθεί κατά των αναστολών εργασίας των υγειονομικών, οι οποίες, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο εμβολιασμός είναι αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο εμβολιασμός είναι στάση ευθύνης , είναι κοινωνική υποχρέωση, δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα. Πρέπει να δώσουμε σε όλους το παράδειγμα αυτής της σοβαρότητας και ευθύνης  εμβολιαζόμενοι. Την σοβαρότητα και ευθύνη που ζητάμε από την πολιτεία πρέπει πρώτοι εμείς οι εκπαιδευτικοί να επιδεικνύουμε. Το οφείλουμε στους μαθητές μας , τους γονείς στην κοινωνία γενικότερα.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Ως Σύλλογος αναγνωρίζουμε την σημασία της επιστημονικής γνώσης και των εμβολίων και στις παρούσες συνθήκες απαιτούμε ασφαλή σχολεία με:

  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Ουσιαστική μέριμνα για την εύρεση χώρων που θα λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
  • Μαζικό και προσβάσιμο για όλους εμβολιασμό.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές με την ευθύνη του ΕΟΔΥ, ώστε να υπάρχει ουσιαστικός υγειονομικός έλεγχος και παράλληλα υγειονομική επιτήρηση των σχολικών μονάδων.
  • Μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.
  • Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.
  • Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.
  • Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με μέτρα μείωσης της πληρότητας των μέσων μεταφοράς, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Άμεση λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση, με παράλληλο περιορισμό της ύλης των μαθημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των μαθησιακών «κενών».
  • Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία.

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωαννίδης Αναστάσιος Αξιμιώτης Νικόλαος

 

Print Friendly, PDF & Email