Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Εκλεγμένοι με την ΑΣΕ στα Δ.Σ. των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Για τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Συνεδρίασαν την Τρίτη 11/1/22 τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για να συζήτησουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία μετά την απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας ν’ ανοίξουν τα σχολεία, ουσιαστικά χωρίς να παρθεί ούτε ένα μέτρο για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους, καθώς επίσης και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος.

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, αφού αποκάλυψαν την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων την πρώτη ημέρα, τους προκλητικούς πανηγυρισμούς, ενώ έχουμε 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών και τις εγκληματικές της ευθύνες, τόνισαν ότι ο κλάδος πρέπει να βρεθεί σε θέση μάχης και να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων.

Πρότειναν ενιαία και στις 2 Ομοσπονδίες το εξής πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες ημέρες:

  1. Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 13/1, στις 5μμ, μαζί με την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ και τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής.
  2. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τα δίκαια αιτήματά τους και αποφασίζουμε για την Παρασκευή 14/1, 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις (Αθήνα 12:00 ΥΠΑΙΘ).
  3. Τρίτη 11/1 και Τετάρτη 12/1 οι Ομοσπονδίες και οι ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ προχωράμε σε συνεντεύξεις τύπου, ενημερώνουμε για την πραγματική κατάσταση στα σχολεία και διοργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Δήμους.
  4. Προχωράμε σε Πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 20/1, στην Αθήνα στις 12:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Αποφασίζουμε 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας με πρόταση για επιπλέον 3ωρη στάση με απόφαση των Δ.Σ. ΣΕΠΕ ή ΕΛΜΕ όπου χρειάζεται, προκειμένου να στηριχθεί η συμμετοχή των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις.
  5. Προχωράμε αμέσως μετά σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα και σε ολομέλεια προέδρων για την κλιμάκωση της πάλης.
  6. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να αποφασίσει απεργία – απόχη από την αξιολόγηση άμεσα, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του κλάδου και να εκφραστεί με ενιαίο τρόπο, σε όλη την Ελλάδα, η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ αποφάσισαν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 13/1, στις 5μμ και να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις τύπου. Καταψηφίστηκε από τις πλειοψηφίες η πρόταση για πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα, όπως επίσης στην ΟΛΜΕ καταψηφίστηκε η πρόταση για τη στήριξη των μαθητικών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14/01.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να πιέσουν, ώστε να κλιμακωθεί ο αγώνας και η διεκδίκηση του κλάδου άμεσα, να δυναμώσουν την κοινή δράση με τους γονείς και τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Αθήνα, 12/01/2022


Ενημερωτικό συνεδρίασης ΔΣ

Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 11/1/2021 ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία πλατφόρμας καταγραφής των απουσιών που υπάρχουν στα σχολεία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Διευκρινίστηκε πως θα πρέπει να καταγράφεται και ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν για λόγους υγείας γενικά και πόσοι από αυτούς νοσούν από covid. Για τους μαθητές είπαμε πως θα πρέπει να καταγράφεται και ο συνολικός αριθμός των μαθητών που απουσιάζουν και πόσοι εξ αυτών  νοσούν .

 Το σκεπτικό της πρότασης ήταν να καταγράφονται συνολικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινή λειτουργία των σχολείων εξαιτίας της έλλειψης του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού. Επίσης η καταγραφή του συνόλου των μαθητών που απουσιάζουν σκοπό θα έχει να αναδείξει το πόσο διαλυτικά λειτουργούν τα μέτρα της κυβέρνησης στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και πόσο επικίνδυνα είναι για τη δημόσια υγεία .

  Η παραπάνω καταγραφή θα αποτελεί ένα επιπλέον όπλο στα χέρια μας για να αναδείξουμε την αναγκαιότητα για τη λήψη άμεσων μέτρων (προσλήψεις  εκπαιδευτικών, υγειονομική μέριμνα) από το κράτος, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με τους όρους που πρέπει και με διασφαλισμένη την υγεία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας .

Η παραπάνω πρόταση που καταθέσαμε καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των ΔΗΣΥ, ΔΑΚΕ , Εν. Εκπαιδευτικών , ΔΙΚΤΥΟ-ΕΡΑ

Print Friendly, PDF & Email