Μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή πανεκπαιδευτική απεργία Μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
Δυναμώνουμε τον αγώνα, χαράζουμε τα επόμενα βήματά μας Διαμορφώνουμε κοινωνικό μέτωπο ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ |
![]() |
Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας στη σημερινή 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία και στα κατά τόπους συλλαλητήρια, σε κάθε γωνιά της χώρας. Ηχηρή απάντηση έδωσαν οι εκπαιδευτικοί, με τεράστια ποσοστά συμμετοχής, απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης που επιδιώκει να κατηγοριοποιήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, που επιχειρεί να δημιουργήσει πεδίο απαξίωσης και στοχοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης και του ίδιου του εκπαιδευτικού για να οδηγηθεί από τη μια στη σταδιακή απόσυρση του κράτους από την ευθύνη της παροχής δημόσιας εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά και από την άλλη στην ενίσχυση όσων εξυπηρετούν, δηλαδή όσων θέλουν να “επενδύσουν” στην εκπαίδευση λες και είναι επιχείρηση.
Ηχηρή απάντηση πήρε και η ίδια η κ. Κεραμέως που, για άλλη μια φορά προσπάθησε να υποβαθμίσει την ουσία της μάχης που δίνουμε, λέγοντας ότι ξεσηκώνεται μια μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών και πως η πλειοψηφία του κλάδου θέλει αυτή την αξιολόγηση-διάλυση του δημόσιου σχολείου που η ίδια προωθεί. Οι καταστροφικές συνέπειες αυτής της πολιτικής, μέσω της ατομικής αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών φάνηκαν εδώ και δεκαετίες στις αγγλοσαξωνικές χώρες (Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία κλπ) όπου αποδυναμώθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας του σχολείου, εντατικοποιήθηκε η γραφειοκρατία σε βάρος της παιδαγωγικής διαδικασίας, δυνάμωσαν τα ιδιωτικά σχολεία και διευρύνθηκαν οι κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες των μαθητών αυτών των χωρών.
Η επιλογή και ο δρόμος των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα είναι ένας. Να προασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, να προασπίσουμε και να αγωνιστούμε για τη διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Ο αγώνας μας ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές εντείνεται θα έχει διάρκεια και όπως και το 2013-2014 που επιχειρήθηκε η ατομική αξιολόγηση-χειραγώγηση-απολύσεις, θα είναι αγώνας νικηφόρος. Όλες και όλοι υπογράφουμε μαζικά την απεργία-αποχή της ΔΟΕ και καλυπτόμαστε ώστε να μην ανεβάσουμε κανένα στοιχείο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, να μη συμμετέχουμε στο πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης με τους σχολικούς συμβούλους για το σύμφωνο της αξιολόγησή μας, συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας που καλύπτουν όλο το ωράριο των εκπαιδευτικών για να μην μπορέσει ο σχολικός σύμβουλος να παρακολουθήσει τις προβλεπόμενες διδασκαλίες.
Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης και της δημιουργίας κοινωνικού μετώπου απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης προτείνουμε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση μαζί με την Υγεία και τους ανθρώπους του Πολιτισμού την ημέρα που οι υγειονομικοί έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.
Η ΔΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου να δημιουργηθεί πολιτικό γεγονός με ένα μέτωπο αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με τους ανθρώπους που υπηρετούν τα βασικά κοινωνικά αγαθά να βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα.
ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μια γροθιά απέναντι στην πολιτική που προσπαθεί να τα διαλύσει. Δεν υποχωρούμε εάν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Ζητάμε παράλληλα την άμεση τοποθέτηση ΟΛΩΝ των κομμάτων του Κοινοβουλίου για τις θέσεις τους στη μάχη αυτή που δίνουμε.
Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών
Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
https://aytonomo-diktyo.gr/
AutonomoDiktyoEkpaideutikon@gmail.com
- Πρόσκληση σε εκδήλωση 29-03-2023
- ΑΠΕΡΓΙΑ 15-02-2023– ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
- ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑ 15-02-2023 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11 π.μ.
- Έκτακτη Γενική Συνέλευση 07-02-2023
- Ετήσιος χορός 2023 – Κοπή βασιλόπιτας
- Ευχές
- Τελετή Βράβευσης μαθητών 2022
- Βράβευση μαθητών 2022
- Ίδρυση χορευτικής και χορωδιακής ομάδας- Ποδοσφαιρική ομάδα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας
- Για την άγρια καταστολή των φοιτητών
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Διαμαρτυρία για τον άδικο χαμό συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
- Αντιμετώπιση βίας και εκφοβισμού στα σχολεία
- Πρόταση για Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου-ΔΙΚΤΥΟ
- Αξιολόγηση
- Η Ατομική Αξιολόγηση δε θα περάσει !
- Συνταξιοδοτικός οδηγός εκπαιδευτικών
- ΘΕΣΕΙΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
- ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ.
- Μητέρες ενός «κατώτερου Θεού» οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί.
- Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών: Τραγέλαφου συνέχεια…
- Η εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973
- ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 του ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
- ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
- Ενημερωτικό για το ΔΣ στις 3/5 (ΑΣΕ)
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου