Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Ενημερωτικό της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) .

Δευτέρα και Τρίτη γίναμε μάρτυρες μιας εναγώνιας προσπάθειας των ΔΗΣΥ- ΔΑΚΕ-Εν.Εκπαιδευτικών να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο. Αντί να απολογηθούν για την απαράδεκτη στάση που κράτησαν, απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις που καταθέσαμε ως ΑΣΕ για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ζωντανή συμμετοχή στη ΓΣ, μας βγαίνουν τιμητές της Δημοκρατίας και εγγυητές της οικονομικής ευμάρειας του Συλλόγου.

Πάει πολύ να μας κατηγορούν πως διασαλεύσαμε την ομαλή διεξαγωγή της Συνέλευσης. ΟΥΤΕ ΕΝΑ μέλος της ΑΣΕ δεν εμπόδισε, δε φώναξε εις βάρος οποιουδήποτε, δεν έλειψε καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο Συνελεύσεων. Οι 300 και πλέον συνάδελφοι που έδωσαν δια ζώσης το παρόν και στις δύο ΓΣ, καθώς και όσοι τις παρακολούθησαν από το διαδίκτυο (πάνω από 100), αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες.

Κατηγορούμαστε πως σκοπός μας είναι η “κατασπατάληση” των χρημάτων του Συλλόγου για τις στάσεις εργασίας ζωντανής παρακολούθησης του μαθήματος. Την ίδια στιγμή που οι ίδιοι αφειδώς κατασπαταλούν τα χρήματα του Συλλόγου μας χρηματοδοτώντας τα “πανηγυράκια” των Συμβούλων (Συνέδριο μαθητών), τις φιέστες ξεπλύματος της Energean και δηλώνοντας την πρόθεση τους να ικανοποιήσουν το όποιο οικονομικό αίτημα ερχόταν διαχρονικά από τη Διεύθυνση. Φυσικά, παθαίνουν αλλεργία αν επρόκειτο να εγκρίνουν χρήματα για έξοδα σχετικά με την οργάνωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών (ομαδική μετακίνηση στην Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο για τη μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων, Δικαστική προσφυγή για τη μονιμοποίηση όσων διορίστηκαν το 2021, έξοδα μετακίνησης για ενημέρωση στα σχολεία , παράλληλες εκλογές στη Θάσο κλπ.. ) Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να μας κατηγορούν πως η πρόταση που καταθέσαμε στη Συνέλευση και ψηφίστηκε ομόφωνα, έγινε για να αποκομίσουμε “ίδιον όφελος” ! “Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια” μιας και αποφεύγουν να απεργούν ακόμη κι όταν είναι εκλεγμένοι, προφανώς σκεπτόμενοι το κόστος…

Το λοιπόν, να μας κάνουν συστάσεις άτομα που δε συμμετείχαν ΠΟΤΕ σε οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση πάει πολύ. Αν έχουν το κουράγιο ας βγουν δημόσια να δηλώσουν τα ποσά που τους έχουν παρακρατηθεί λόγω της συμμετοχής τους σε απεργιακούς αγώνες…(τα ετήσια εκκαθαριστικά μόλις βγήκαν). Εμείς δηλώνουμε πρόθυμοι για όποιον μας το ζητήσει να τα δημοσιοποιήσουμε. Ας κάνουν το ίδιο.

Συναδέλφισσες/οι, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν για να ξεθωριάσει, η απογοητευτική -μα συνάμα πραγματική- εικόνα που έδειξαν κατά διάρκεια των δύο ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ (οι μεγαλύτερες έπειτα από 10 χρόνια). Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν στην ΚΑΒΑΛΑ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και ήταν αντίθετοι με την ξεπουλημένη στάση των ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ (ΔΟΕ) και Εν.Εκπαιδευτικών στην Καβάλα.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Καβάλα, 2/4/2024

Print Friendly, PDF & Email